HIZLI ERİŞİM

Hakkında

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde 1984’ de ‘Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ olarak kurulmuştur ve o zamandan beri akademik ve bilimsel faaliyetlere devam etmektedir. 2017 yılından itibaren laboratuvarımız ‘Mikrobiyoloji Laboratuvarı’ ve ‘Selçuk Üniversite Aşı Geliştirme ve Uygulama Merkezi’ olarak faaliyet vermektedir.

Anabilim dalımız bakteriyel, mantar enfeksiyonları ve kanatlı hayvan hastalıkların teşhisi, tedavisi ve korunması ayrıca Epidemiyoloji ve Moleküler teşhis yöntemleri hakkında lisans ve lisansüstü öğrencilerine eğitim vermektedir. Bu alanlarda sahada yer alan çiftliklere ve Veteriner hekimlere destek sağlamaktadır.

Anabilim dalımız ‘Tek Sağlık Konsepti’ ne uygun olarak, insan ve hayvan sağlığını korumaya yönelik çalışmalar yürütmekle birlikte ÜNİVERSİTE-KAMU-SANAYİ iş birliği için katalizör işlevi görmeye çalışmaktayız.  Yüksek Öğretim Kurumu tarafından tanımlanan ‘Öncelikli Alanlar’ arasında yer alan ‘Aşı Çalışmaları’ konusunda çalışmalar yürütmekteyiz.

Anabilim Dalımız Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 14 doktora ve 4 yüksek lisans öğrencisi ile aktif olarak lisansüstü programlarda eğitime devam etmektedir.

Anabilim Dalı olarak vizyonumuz; mesleki sahada ve bilimsel çalışmalarda güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, araştırma temeline dayalı bilgi ve beceri ile donanmış, çözüm odaklı, kendini kişisel ve mesleki alanda sürekli yenileyen, etik kurallara uyum sağlayabilen ve ‘Tek Sağlık Konsepti’ ne yönelik çalışmayı amaç edinmiş veteriner hekimler yetiştirmektir.

Anabilim Dalı olarak misyonumuz; hayvan ve insan sağlığını etkileyen enfeksiyöz ve mantar hastalıkları, kanatlı hayvan hastalıkları konusunda güncel ve gelişmekte olan teşhis, tedavi ve koruma yöntemleri, hayvan hastalıklarının epidemiyolojisi, kontrolü hakkında bilimsel çalışmalar yapmak ve bu alanlarda lisans ve lisansüstü öğrencilerine eğitim vermektir.


68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu