HIZLI ERİŞİM

VİROLOJİ ANABİLİM DALI

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde 22 Eylül 1982 Tarihinde Mikrobiyoloji Anabilim dalı altında “Viroloji Bilim Dalı” olarak kurulan daha sonra 13 Aralık 1990 tarihinde  "Viroloji Anabilim Dalı” olarak isimlendirilen Anabilim Dalımız günümüzde aktif olarak akademik ve bilimsel faaliyetlerini sürdürmektedir.

Anabilim Dalımızda viral enfeksiyonların serolojik ve moleküler teşhisi, epidemiyolojisi ve patogenezi üzerine araştırmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda günümüz koşullarına uygun donanıma sahip laboratuvarlarımızda hem lisans hem de lisans üstü derecedeki öğrencilere hayvan ve insan sağlığı açısından önemli viral enfeksiyonlar hakkında kapsamlı bilgi ve beceriler aktarılmaktadır.

Anabilim dalımız bünyesinde yapılan çalışmalar, TÜBİTAK, TAGEM ve BAP başta olmak üzere ulusal ve uluslararası destekli projeler kapsamında yürütülmektedir.

Viroloji Anabilim dalı, 5 Profesör, 1 Doçent  ve 1 Araştırma Görevlisinden oluşan akademik personelle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Anabilim Dalımız lisans düzeyinde “Genel Viroloji” ve “Özel Viroloji” zorunlu dersleri ile “viral laboratuvar teknikleri ve yorumlama”, “viral zoonozlar”, “viral aşılar” ve “virusların çoğaldığı ortamlar” seçmeli dersleri verilmektedir. Ayrıca 2 yarıyıl intörnlük eğitimi verilmekte ve her dönem 10 teorik ve 20 uygulama olmak üzere 30 saatlik müfredat uygulanmaktadır. Anabilim Dalımız lisans eğitiminin yanı sıra Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bugüne kadar toplamda 16 yüksek lisans ve 24 doktora öğrencisi mezun etmiş olup şu an 6 yüksek lisans ve 27 doktora öğrencisi ile aktif olarak lisansüstü programlarda eğitime devam etmektedir.


68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu