BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
-PCR Analizleri
-Süt Bileşenleri Analizi
-Hayvanlarda Biyoteknolojik Analizler
-RFLP
-AFLP
Laboratuvar Sorumlusu
Dr. Öğr. Üyesi İbrahim AYTEKİN
Tel: 0332 223 29 20
YEM ANALİZ LABORATUVARI
-Yemlerde ve yem hammaddelerinde nem tayini
-Ham kül tayini
-Ham protein
-Ham selüloz
-Ham yağ
-Et kalitesi analizleri
Laboratuvar Sorumlusu
Prof. Dr. Yılmaz BAHTİYARCA
Tel: 0332 223 28 15
KULUÇKA LABORATUVARI
- Başta Broyler (Et Pilici) Olmak Üzere Bütün Kanatlıların
a) Embriyonik Ölüm Evrelerinin Analizleri
b) Damızlıkların Kuluçka Performanslarının Tespiti
c) İnovo Çalışmaları
d) Mikrobiyolojik Analizler (Diğer laboratuvarlarla işbirliği şeklinde)
e) Civciv Organ Ağırlıklarının Belirlenmesi
f) Yumurta Kabuk Yüzeyinde Dezenfektan Tespiti
g) UV Işınlarıyla Yumurta Kabuk Yüzeyinde Patojenlerin Eliminasyon Çalışmaları
h) Havalandırmanın Kuluçkalık Yumurtalar Üzerine Etkinliğinin Araştırılması
Laboratuvar Sorumlusu
Prof. Dr. İskender YILDIRIM
Tel: 0332 223 28 20
YUMURTA KALİTE LABORATUVARI
-Yumurta Özgül Ağırlığı Tayini
-Kırılma Direnci Tayini
-Haugh Birimi Tayini
-Sarı İndeksi Tayini
-Ak ve Sarı pH Tayini
-Yumurta Kabuk Kalınlığı Tayini
Laboratuvar Sorumlusu
Prof. Dr. Ali AYGÜN
Tel: 0332 223 29 05