Program Çıktıları
P.Ç. 1 |
Temel bilimler, Ziraat Mühendisliği ve Zootekni alanında teorik ve uygulamalı bilgilere sahip olma ve kullanabilme becerisi |
P.Ç. 2 |
Hayvansal üretimle ilgili sorunları etik sorumluluk bilinci ile tespit, tanımlama, analiz etme ve çözme becerisi |
P.Ç. 3 |
Hayvansal üretimde ıslah ve modern yetiştiricilik yöntemleri ile ilgili bilgilere sahip olma ve kullanabilme becerisi |
P.Ç. 4 |
Besin maddelerinin kimyası, hayvandaki fizyolojik ve metabolik etkileri hakkında temel bilgiye sahip olma ve çiftlik hayvanlarının beslemesinde kullanabilme becerisi |
P.Ç. 5 |
Tür bazında fizyolojik durum, yaş, cinsiyet, verim vd faktörleri dikkate alarak, hayvan besleme yeterliliğine sahip olma, bu amaçla rasyon ve karma yem formülü hazırlama becerisi |
P.Ç. 6 |
Çiftlik hayvanlarının üreme, yetiştirme, sürü sevk ve idaresi, bakım-besleme ve barındırılması, sağlıklı ve kaliteli ürün elde edilmesi konularında temel ve uygulamalı bilgiye sahip olma becerisi |
P.Ç. 7 |
Yem hammaddeleri ve yem katkı maddelerini standart besleme normları açısından değerlendirerek özelliklerini belirleme, ayrıca yaygın karma yem teknolojileri konularında bilgi ve beceriye sahip olma |
P.Ç. 8 |
Hayvancılıkla ilgili verilerin toplanması, analizi ve sonuçların yorumlanması becerisi |
P.Ç. 9 |
Çevre bilincine sahip olarak, hayvan refahı ve davranış bilimi konularındaki donanımıyla çağdaş hayvansal üretim ilkeleri ile çevre ilişkilerini yorumlayabilme ve uygulayabilme becerisi |
P.Ç. 10 |
Hayvancılık teknolojileri alanındaki gelişmelere uygun laboratuvar becerisi |
P.Ç. 11 |
Hayvan hastalıklarını bilerek, sağlık koruma (biyogüvenlik) önlemlerini yönetebilme becerisi |
P.Ç. 12 |
Çiftlik hayvanlarında et, süt, lif, deri, yumurta, bal vd. üretim fizyolojilerini bilme ve buna bağlı uygulama önerileri geliştirme becerisi |