AMACI
Hayvan besleme ve hayvansal üretimde karşılaşılan sorunları çözmeyi ve hayvan besleme alanında ulusal ve evrensel düzeyde bilgi birikimine katkı sağlamayı amaçlayan, yemler ve hayvan besleme alanındaki teorik ve uygulamalı derslerle lisans ve lisans üstü öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmaktır.
MİSYON
Çağdaş bilgi ve teknolojiler doğrultusunda evrensel düzeyde bilgi üreterek bilim ve teknoloji üretimine katkıda bulunmak, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla hayvansal gıdaların çiftlikten sofraya güvenli ve yeterli üretimi için lisans ve lisansüstü düzeyde çağdaş ve nitelikli eğitim-öğretim programları uygulamak, ekonomik açıdan önemli üretici ve tüketici gereksinimlerini karşılayan, hayvansal üretim ve ürünlerinin artırılması bağlamında tutarlı ve diğer bilim dallarıyla bütünleşmiş eğitim vermektir.
VİZYON
Zootekni Bölümü nitelikli eğitimi gerçekleştirirken uluslararası düzeyde bilgi üreten, hem özel hem de kamu işletmelerinde hayvansal üretim sorunlarını açıkça ortaya koyacak, sürekli gelişen eğitimin dinamik bir yapıda olduğu, her yıl yeniden gözden geçirilerek iyileştirilmesini; öğrencilerin, mezunların ve ilgili tarafların uygulanmakta olan eğitimi değerlendirmelerini kabul eder ve gerekli düzenlemeler yapar.
TANIM
Zootekni Bölümü, tarımsal üretimin hayvansal kökenli olanlarının üretimini ve ürünlerinin gerek nitelik gerekse nicelik yönünden ekonomik olarak arttırılmasını amaçlayan yetiştirme, ıslah, besleme ve sağlık koruma ile ilgili lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri vermektedir. Bölüm ülke çapında araştırmalarının yanında, bölgenin hayvansal üretimle ilgili çeşitli sorunlarına çözüm getirebilecek bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yürütmektir.
HAKKINDA
Anabilim dalımızda 4 profesör, 1 doçent, 1 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi doktor olmak üzere toplam 7 öğretim elemanı görev yapmaktadır.
AKADEMİK KADRO
Prof. Dr. Yusuf CUFADAR
(A.B.D. Başkanı)
Prof. Dr. Sinan Sefa PARLAT Prof. Dr. Alpönder YILDIZ
Prof. Dr. Osman OLGUN Doç. Dr. Rabia GÖÇMEN
Dr. Öğr. Üyesi Gülşah KANBUR Dr. Öğr. Üyesi Esra Tuğçe GÜL
PROGRAM DİLİ
Türkçe