Hacı İbrahim Veli Sultan Türbesi Gençler Tarafından Temizlendi

25.10.2022 - Nasreddin Hoca Uyg. ve Arş. Mrkz.

Selçuk Üniversitesi Nasreddin Hoca Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bilimsel üretkenliğin yanında manevi değerlerimize de sahip çıkmaya ve gelecek nesillere aktarmak için çaba harcamaya devam ediyoruz. Selçuk Üniversitesi Akşehir Meslek Yüksekokulu, Akşehir Müze Müdürlüğü ve Akşehir Yıldırım Beyazıt İlkokulu işbirliği ile Akşehir Alanyurt Mahallesi’nde bulunan ve aynı zamanda Nasreddin Hoca’nın hocalarından biri olan Hacı İbrahim Veli Sultan’ın Türbesi’ni ve etrafını Sosyal Sorumluluk anlayışı ile temizleyip düzenledik. Büyük bir bahçe içinde yer alan 800 yıllık Türbe binası ve bahçesini üniversiteli ağabey ve ablaları ile 4. Sınıf öğrencileri el ele vererek temizlediler. Türbe’nin bahçesinde çöp toplanırken içinde de ziyaretçiler için temiz bir ortam yaratıldı. Gelecek nesillere manevi değerlerimizi hatırlatarak farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Etkinliğin sonunda yorulan öğrencilere kek ve meyve suyu ikramı yapıldı.