HIZLI ERİŞİM
Ekual Veritabanları

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

Dünyanın en kapsamlı çok disiplinli veritabanı olan Academic Search Ultimate, sosyal ve beşeri bilimlerde olduğu kadar bilim, teknoloji, mühendislik ve daha birçok alanda en değerli hakemli tam metin dergileri içeren lider veritabanıdır.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

Applied Science & Business Periodicals Retrospective (EBSCOhost) Applied Science & Business Periodicals Retrospective, 1913-1983 döneminde yayınlanmış olan 2,000'den fazla yayını indeksleyen yaşam bilimleri ve iktisadi idari bilimler alanındaki temel indekslerden biridir.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

Milyonlarca kayıt içeren Applied Science & Technology Index Retrospective, 1913 ile 1983 yılları arasındaki önemli bilimsel çalışmaları ve keşifleri içeren bir arşiv indeksidir. İndeksleme ve atıflar kitap incelemelerini ve tüm Industrial Arts Index (1913-1957) dosyalarını içermektedir.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

Applied Science & Technology Source Ultimate, STEM öğrencilerine ve araştırmacılarına başarılı olmak için ihtiyaç duydukları kaynakları sağlar. Çok çeşitli bilim ve teknoloji konularının yanı sıra yeni teknolojilerin ticari ve sosyal etkilerini kapsar.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

Yarım yüzyıldan fazla bir süre için sanat literatürü sunan bu veri tabanı, 600'den fazla dergiye ek olarak 25,000'in üzerinde kitap incelemesini indeksler. Antikalardan sanat tarihine, moda tasarımından peyzaj mimarlığına, resimden heykele kadar sanat ile ilgili tüm konu başlıklarını kapsar

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

Kitap Alıntı Dizini, Clarivate Analytics tarafından sağlanan çevrimiçi abonelik tabanlı bilimsel alıntı dizin oluşturma hizmetidir ve Web of Science Core Collection'ın bir parçasıdır. İlk olarak 2011'de başlatıldı ve 2005'ten başlayarak editoryal olarak seçilmiş 60.000'den fazla kitabı indeksliyor.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakülteleri için derlenen Business Source Ultimate, alanında dünyanın en kapsamlı tam metin dergi içeriğinin yanı sıra sunduğu birçok farklı doküman türü ile komple bir araştırma aracıdır

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

CAB Direct, uygulamalı yaşam bilimleri için bir referans kaynağıdır. İki bibliyografik veri tabanını içerir: CAB Özetleri ve Küresel Sağlık. CAB Direct, CABI tarafından üretilen birden fazla bibliyografik veri tabanına yönelik bir erişim noktasıdır.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

Central & Eastern European Academic Source (CEEAS), orta ve doğu Avrupa ülkelerinde yayınlanan tam metin akademik dergileri içeren bir araştırma veri tabanıdır. Bu çok disiplinli ve çok dilli veri tabanı işletme, ekonomi, tarih, STEM ve hukuk gibi birçok konuyu kapsar.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

Conference Proceedings Citation Index - Social Science and Humanities (CPCI-SSH), sosyal, beşeri ve sanat bilimleri alanında yayınlanmış konferans literatürünü içeren bir atıf indeksdir.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

John Carter Brown Library ile işbirliği içerisinde EBSCO Information Services, 1750'den önce Avrupa'da Amerika hakkında yazılan basılı kayıtlar için kapsamlı bir rehber üretti.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

Merkezi Ipswich, Massachusetts'te bulunan EBSCO Information Services, merkezi Birmingham, Alabama'da bulunan özel bir şirket olan EBSCO Industries Inc.'in bir bölümüdür. EBSCO, dünya çapında pek çok türden kütüphaneye ürün ve hizmet sağlar.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

Eğitim Kaynakları Bilgi Merkezi, eğitim araştırması ve bilgilerinin çevrimiçi bir dijital kütüphanesidir. ERIC, Amerika Birleşik Devletleri Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından desteklenmektedir.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

Education Index Retrospective: 1929 -1983 yarım asırdan fazla süreyi kapsayan önemli eğitim literatürünü içeren bir arşiv indeksidir. Tüm eğitim ve öğretim uzmanlık seviyelerini kapsayan bu veri tabanı, birçoğu hakemli olmak üzere yüzlerce yayını indeksler.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

GreenFILE insanların çevreye etkisinin tüm yönlerini kapsayan ücretsiz bir araştırma veri tabanıdır.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

Bu değerli araştırma kaynağı beşeri ve sosyal bilimlerin farklı alanlarındaki önemli dergileri yüksek kalitede indekslemektedir ve içerik 1907’ye kadar uzanmaktadır. Humanities & Social Sciences Index Retrospective: 1907-1984 1,200’e yakın süreli yayın, 1,300,000’den fazla kayıt ve 240,000’den fazla kitap incelemesi indekslemektedir.

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

IEEE Xplore bütün dünyada teknik konularda yayınlanan dergileri kapsayan INSPEC bibliyografik özetçe veritabanının elektrik & elektronik ve bilgisayar bilimleri bibliyografik alt setini kullanır. Makalelerin referans olarak kullandığı yayınları veren referans listesi çapraz referanslama olanağı ile birlikte verilir.

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

iThenticate, Plagiarism.org'u da çalıştıran Turnitin, LLC'den kurumsal pazar için bir intihal tespit hizmetidir. Hizmet 2004 yılında başlatıldı ve merkezi Oakland, California'da bulunuyor.

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

JSTOR, 1995'te kurulmuş olan ve akademik dergileri arşivlemek için kullanılan çevrimiçi bir sistemdir. Üye kurumlarına 1665'e kadar geriye giden yüzlerce derginin dijitize eski sayılarında tam metin aramaları yapma olanağı sunmaktadır. 159 ülkeden 7.000 kurum, JSTOR'a üyedir.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA), bilgi ve belge yönetimi çalışmaları için hazırlanmış ücretsiz bir araştırma veri tabanıdır. LISTA, yüzlerce önemli dergi, kitap, araştırma raporu için indeksleme ve özetleme sağlar.EBSCO'nun amacı, bu kaynağa sürekli olarak erişim sağlamaktır.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

United States National Library of Medicine tarafından üretilen MEDLINE, sağlık uzmanları, hemşireler, hekimler ve araştırmacılar tarafından kullanılan biyomedikal ve sağlık dergileri için atıflar ve özetler içeren otorite bir bibliyografik veri tabanıdır.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

Bu veri tabanı dünyanın önde gelen yayıncılardan derlenmiş ve genel ilgi alanlarına dair kaynakları barındıran dünyanın en kapsamlı tam metin popüler dergi kaynağıdır. Ek olarak, referans kitapları ve kapsamlı bir görsel koleksiyonu sunar.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

MasterFILE Complete’in tamamlayıcısı olan bu kaynak, referans kitapların elektronik versiyonlarından oluşturulmuştur. 800’e yakın tam metin eKitap içeren bu koleksiyondaki eKitaplar Abdo Publishing, Cambridge Scholars Publishing, Cornell University Press, Nomad Press, The University of North Carolina Press gibi önemli yayınevlerinden gelmektedir. Bilgisayar, bilim, biyografiler, finans, genetik, kariyer, mimari, moda ve tasarım, sağlık, sanat, seyahat, spor, tarih gibi kişisel referans konularını kapsar.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

Nature Publishing Group (NPG), ilk yayımladığı dergisi “Nature” ‘ın 1869’daki ilk sayısından itibaren , bilim dünyasında çığır açan çalışmaları kolay ve ilgi çekici bir üslupla yayımlama ilkesini misyon edinmiş, Fen, Yaşam Bilimleri ve Moden TIP konusundadünyanın en çok talep gören akdemik dergilerinin yabilimsel ve tibbi akademik dergilerini okuyucuların hizmetine sunan uluslararası yayınevidir. İçerisinde Nature, Scientific American, Nature Genetics, Nature Materials ve ISME Journal gibi 90’dan fazla akademik derginin online olarak sunulduğu dergilerinin her biri kendi alanında bilime yön veren özel yayınlardır. Yıllar içerisinde çok önemli dernek yayınlarını da bünyesine katmış olan NPG, yayıncılıkta kalite ve okunabilirliği önemseyen; aynı zamanda tüm insanların okurken heyecan duyabileceği içerik geliştirme süreçleriyle bilimin toplumun tüm katmanlarına yayılmasına öncülük etmektedir.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

Dünyadaki önemli haberler için tam metin içerik sağlayan bu veri tabanı, gazetelerden, haber bültenlerinden ve haber dergilerinden milyonlarca kayıt içerir. Ek olarak, televizyon ve radyo haberlerinin metinlerini ve popüler haber kaynaklarından günlük bilgileri içerir. İçerik: 1,200+ tam metin gazete 130 haber bülteni 80 milyona yakın tam metin makale.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

EBSCO'nun Newswires adlı veritabanı, Associated Press, United Press International, PR Newswire, Xinhua, CNN Wire ve Business Wire'ın başlıca dünya haberlerine sürekli olarak ve neredeyse gerçek zamanlı erişim sağlar. Bu içerik EBSCO tarafından düzenlenir ve kullanıcılara sunulur. Bu koleksiyon, AP Financial News, AP Top News, AP WorldStream, AP U.S. Politics & Government, AP 50 State Reports, UPI Security Industry, UPI Emerging Threats, UPI Business, UPI Entertainment, UPI Sports, UPI Top News, Arabia 2000 ve daha birçok haber kaynağından haberler içerir. Son kullanıcılar, kayıttaki bağlantıyı takip ederek internet içeriğinin tam metnine anında erişebilirler. Newswires'ın tam metin içeriğinin dizini, EBSCO tarafından 30 günlük olarak arşivlenir, böylece kullanıcılar araştırdıkları konuyla ilgili son 30 günde çıkan haberleri rahatlıkla okuyabilirler.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

EBSCO Open Dissertations şimdi American Doctoral Dissertations içeriğini içermektedir ve dünya çapında 320'den fazla üniversiteden 1.4 milyondan fazla elektronik tez kaydını içeren ücretsiz bir veri tabanıdır.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

Lippincott Williams and Wilkins (LWW) yayınevine ait LWW Total Access veri tabanı, her doktorun referans kaynağı olabilecek genel konulu anahtar dergilerin yanı sıra, özel uzmanlık dalları üzerine yazılan dergileri ve hemşirelik dergilerini de kapsamaktadır. LWW Total Access Koleksiyonunda, 281 adet tam metin dergi bulunmaktadır. Prestijli ve saygıdeğer LWW dergilerinin içindeki metinlerin tamamında anahtar kelime ile tarama yapılabilmektedir. İçerdiği konulardan bazıları: Kardiyoloji, Dermatoloji, Mikrobiyoloji, Nöroloji, Hemşirelik, Beslenme ve Diyet, Onkoloji, Ortopedi, Genetik, Beyin Cerrahisi, Virüs Bilimi, Sağlık Yönetimi, Patoloji, Kulak - Burun - Boğaz, Diş Hekimliği, Hematoloji, Pediatri, Psikiyatri, Üroloji, Romatoloji, Geriatri & Gerontoloji ve daha pek çok tıp alanı...

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

Palgrave Macmillan Dergileri, Nature Dergi Grubu'nun ''PMJ All'' dergi paketini oluşturmaktadır. İktisat, ekonomi, finans, sosyal bilimler, hukuk, yönetim bilimleri, filozofi ve hukuk alanlarında yayın yapan 47 dergiden oluşmaktadır. 1997 yılına kadar geriye dönük erişim sağlanmaktadır.

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

Sahip olduğu 4 milyondan fazla girdi ile ProQuest Dissertations & Theses (PQDT) dünyadaki en geniş kapsamlı tez veri tabanıdır. Amerikan Kongre Kütüphanesi resmi tez deposu olan ProQuest Dissertations and Theses Global, başka herhangi bir biçimde yayınlanmamış önemli birincil araştırmalara erişim sunar. 18. yüzyıla kadar uzanan bu veri tabanı, 1861'de kabul edilen ilk ABD tezinin yanı sıra, 17. yüzyıla kadar uzanan Avrupa tezlerinden son dönem güncel tezlere kadar kapsamlı bibliyografik atıflar da içermektedir.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

Tıp, sağlık ve yaşam bilimleri alanları için temel danışma kaynağıdır. PubMed arayüzü üzerinden taranabilen MEDLINE indeksi aynı zamanda EBSCO'nun EBSCOhost platformu üzerinden de taranabilir ve kütüphane koleksiyonunuzdaki tam metinler için akıllı bağlantı fonksiyonu sunar.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

Business Source Complete ile birlikte gelen bu veri tabanı özellikle Birleşik Devletler ve Kanada kaynaklı, 100’den fazla yerel işletme yayınlarından gelen tam metinleri sunar. 20 yılı aşkın bir kapsam sunan Regional Business News, The Washington Post, PR Newswire US ve diğer önemli kaynakların haberlerini içerir.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

SCI (Science Citation Index) indeksi çoğunlukla fen bilimleri dergilerinin yayınlandığı indekstir. SCI bir dergide yayın yapmak da yine prestijli bir iş olup oldukça meşakatlidir. Mühendislik bilimleri ve temel bilimlerin en çok yapmaya çalıştığı indekstir. Bu indekste oldukça kaliteli dergiler bulunmaktadır.

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

ScienceDirect, Hollandalı yayıncı Elsevier'in bilimsel ve tıbbi yayınlarından oluşan geniş bir bibliyografik veri tabanına erişim sağlayan bir web sitesidir. Bu yayıncının 4.000'den fazla akademik dergisinden ve 30.000 e-kitabından 18 milyondan fazla içeriğe ev sahipliği yapmaktadır.

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

Scopus, Elsevier'in 2004 yılında kullanıma sunulan özet ve atıf veritabanıdır. Scopus, yaklaşık 11.678 yayıncıdan yaklaşık 36.377 başlığı kapsar ve bunların 34.346'sı üst düzey konu alanlarında hakemli dergilerdir: yaşam bilimleri, sosyal bilimler, fizik bilimleri ve sağlık bilimleri.

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

Sosyal Bilimler Atıf Dizini, Clarivate Analytics'in ticari bir alıntı dizini ürünüdür. Başlangıçta Science Citation Index'ten Bilimsel Bilgi Enstitüsü tarafından geliştirilmiştir.

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

Sosyal ve beşeri bilimler alanında önemli dergileri indeksleyen bu kaliteli referans aracının içeriği 1900’lerin başına kadar uzanır ve içerisinde yaklaşık bir milyon kayıt bulunur.

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

SpringerLink veritabanı, disiplinler arası 23 farklı konuda bilimsel yayın yapan 2296 dergi, 483 açık erişimli dergiyi kapsayan, bunlara tam metin erişim sağlayan ve 10 milyonun üzerinde kayıt içeren bir veritabanıdır.

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

SpringerLink e-dergi koleksiyonu 2015-2017 yıllarını kapsayacak şekilde ULAKBİM EKUAL kapsamında üniversitemizin kullanımına sunulmuştur.Springer; yaşam bilimleri, kimya, çevre bilimleri, davranış bilimleri, sosyal bilimler, bilgisayar bilimi, malzeme bilimi, matematik, tıp, enerji, fizik & astronomi ve mühendislik alanlarındaki 2296 Dergi ve 483 Açık Erişimli Dergiyi kapsamaktadır.

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

 

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

Taylor & Francis, akademik kitap ve dergiler yayınlayan, Birleşik Krallık merkezli yayınevi. Yine Birleşik Krallık merkezli Informa adlı yayınevi ve konferans şirketinin alt kollarından biri konumundadır. 1852 yılında, William Francis ve Richard Taylor tarafından kurulan Taylor & Francis, ismini kurucularından almaktadır.2004 yılında Informa ile birleşerek T&F Informa adlı yeni bir şirket kurulması hedeflendi. Ancak sonraları Taylor & Francis, Informa çatısı altında varlığını sürdürmeye başladı. Birleşik Krallık'ta en az dokuz ofisi bulunan şirketin; New York, Boca Raton, Philadelphia, Singapur, Sidney ve Hindistan'da da ofisleri bulunmaktadır. Diğer taraftan Haziran 2011'den beri dergi ve e-kitaplar, şirketin web sitesi üzerinden de satışa sunulmaktadır.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

Profesyonel eğitimcilere yardımcı olmak amacıyla, en popüler 280 öğretmen & yönetici dergisinin ve magazininin indeks / özet bilgilerini içerir.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

“Bir Kuşak, Bir Yol” çalışmalarını destekleyen bu eşsiz, tam metin veri tabanı, onlarca ülkede yayınlanmış binlerce akademik dergi içerir. Türkiye, Çin, Romanya, Rusya Federasyonu, Çekya, Pakistan, İran, Litvanya ve İpek Yolu ile bağlantılı tüm ülkelerin dergilerinden derlenen bu kaynağın kapsadığı konulardan bazıları şunlardır; Bilim, coğrafya, çevre, ekonomi ve finans, hukuk, internet ve telekomünikasyon, inşaat mühendisliği, lojistik, mimarlık, siyaset, sürdürülebilir gelişim, tarım, teknoloji, ticaret, yapılar, v.s. “Bir Kuşak, Bir Yol” girişiminde görev alan araştırmacılara yardımcı olan bu kaynak, girişimin başarı ile tamamlanmasına katkı sağlar.İçeriğinde:5,000’e yakın tam metin dergi 50’den fazla gazete ve haber bülteni 260’ın üzerinde rapor ve konferans bildirisi 1965’e kadar uzanan arşiv sayıları.

Erişim Linki

EKUAL

Kanıta Dayalı

Turnitin, Advance Publications'ın bir yan kuruluşu olan Amerikan şirketi Turnitin, LLC tarafından yürütülen İnternet tabanlı bir benzerlik tespit hizmetidir.

Erişim Linki

EKUAL

Bibliyografik

EBSCO'nun Web News adlı veritabanı, tüm dünyadan binlerce önemli haber beslemesine neredeyse gerçek zamanlı erişim sağlar. Bu koleksiyon farklı konularda 14.000'den fazla haber beslemesi içermektedir. Son kullanıcılar, kayıttaki bağlantıyı takip ederek internet içeriğinin tam metnine anında erişebilirler.

Erişim Linki

EKUAL

Tam Metin

Wiley Online Library, 1997'den günümüze yaklaşık 1.485 dergiye ve yaklaşık 125 açık erişim dergiye tam metin erişim imkanı vermektedir. Wiley dergileri hakkında: 1.214 Wiley dergisinin etki değeri bulunmaktadır ve bu dergiler 2016 yılında Journals Citation Report'ta (JCR) indekslenmiştir.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu