HIZLI ERİŞİM
Kütüphaneler arası Ödünç Kitap İsteme

KÜTÜPHANELERARASI ÖDÜNÇ YAYIN ALMA/VERME HİZMETİ 

SÜ Kütüphane koleksiyonunda bulunmayan fakat diğer  üniversite kütüphanelerinde  bulunan yayınların sağlanması hizmetidir. 

Kıts hizmeti; SÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın üyesi olduğu ANKOS İşbirliği Araştırma Grubunun geliştirdiği Kütüphaneler Arası İşbirliği Takip Sistemi (KİTS) üzerinden gerçekleştirilir.

Kütüphanelerarası Ödünç Verme (ILL) Hizmetinden; SÜ Akademik/İdari personeli ve Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri yararlanır.

Öncelikli Yapmanız Gerekenler:

a) İstekte bulunmadan önce, kitabın Selçuk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi koleksiyonunda mevcut olup olmadığı bilgisini kontrol ediniz.  (http://kutuphaneotomasyon.selcuk.edu.tr/yordambt/yordam.php)

b) Aradığınız kaynak SÜ Kütüphane koleksiyonunda yok ise; aşağıdaki bağlantılar yolu ile aramış olduğunuz kaynağın Türkiye`deki hangi üniversite kütüphanesinde olduğunu bulunuz. (Kaynağı bulduğunuz kütüphanenin kendi kataloğundan ödünç alınabilirliğini sorgulayınız.)

 

Ulusal Toplu Katalog Tarama

                  YORDAM Toplu Katalog Tarama

                   

                      

 

Nasıl İstekte Bulunulabilir:

Okuyucularımızın kütüphaneye gelerek veya internet üzerinden ILL istek formunu doldurmaları gerekmektedir.  http://kutuphaneotomasyon.selcuk.edu.tr/yordambt/yordam.php  adresinden oturum açarak üye işlemleri altında bulunan KAÖ İstek formu doldurulur. İsteklerin zamanında ve doğru bir şekilde sağlanabilmesi için, istek detayının doğru ve eksiksiz biçimde bildirilmesi gerekmektedir. İlgili personel  telefon ya da e-posta ile bilgilendirilir.

Üye Kodunuz; öğrenci iseniz öğrenci numaranız, Akademik personel yada idari personel iseniz Sicil numaranız 

Şifreniz; Ödünç Verme Bölümünde belirlemiş olduğunuz karakterlerdir.

 

Kurallar Nelerdir:

– Kullanıcı bir seferde en fazla 5 kaynak isteğinde bulunabilir.

– Ödünç istenilen kitaplar, kütüphaneye kargo ile gönderilir ve iadelerin de kargoyla yapılması gerekmektedir. Kargo ile ilgili tüm masraflar talep eden kullanıcıya aiittir.

– Ödünç alınan kaynağın kullanım süresinin uzatılması için, iade tarihinden bir hafta öncesi ilgili personele haber verilmesi gerekir.

– Uzatma süresi ve sayısı kaynağın ödünç alındığı kütüphanenin kurallarına göre değişiklik gösterir.

–Kaynağın kaybolması, hasar görmesi veya geç iade edilmesi halinde sorumluluk kullanıcıya aittir. Bu durumda; kaynağın ödünç alındığı kütüphanenin kuralları geçerlidir.

 

İstediğiniz Kaynak Kütüphaneye Ulaştığında

Kaynağı ne zaman ve nereden alacağınız bilgisi telefon ya da e-posta ile tarafınıza iletilir. Ayrıntılı bilgi almak için 0332 223 2424 (32424), numaralı telefonu arayabilir, ya da kutuphane@selcuk.edu.tr  adreslerine e-posta gönderebilirsiniz.

 

Diğer Kütüphanelerin, SÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'ndan İsteyecekleri Ödünç Yayın İstekleri için Kurallar: 

 * Ödünç Yayın isteğinde bulunan kütüphane KITS üzerinden istekte bulunmalıdır.

 * İstekte bulunan kütüphanelere 30 gün süreyle 10 kitap ödünç verilir.

 * Yapılan isteklerin kargo bedeli istek yapan kütüphaneye aittir,

 * Kayıp ve zarar görmüş yayınlardan istek yapan kütüphane sorumludur.

* Referans kaynaklar (ansiklopedi, sözlük, indeks vb.) , rezerv ve görsel-işitsel bölümündeki yayınlar, süreli yayınlar, tezler, standartlar, nadir eserler ödünç verilmez.

 * SÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı gerekli gördüğü durumda, iade tarihini beklemeksizin yayını geri çağırma hakkına sahiptir

 

Tugba KOÇAK (Kütüphaneci)
Telefon: 223 2424
E-posta: tugba.kocak@selcuk.edu.tr

 


69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu