SÜ GSF YÜZ YÜZE KAYITLAR

2024 - 2025 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILINDA

FAKÜLTEMİZE ÖZEL YETENEK SINAVI İLE YERLEŞEN

ADAY ÖĞRENCİLERİN KAYIT DUYURUSU

Uzun ve yorucu bir sınav maratonunun ardından Selçuk Üniversitesi ailesine katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz. Üniversitemize hoş geldiniz.

19-21 Ağustos 2024 tarihlerinde Fakültemizde yapılan Özel Yetenek Sınavını kazanarak Fakültemiz Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Grafik Bölümü, Heykel Bölümü, Resim Bölümü ve Seramik Bölümüne kayıt yaptıracak adayların dikkatine;

Özel Yetenek Sınavı (ÖYS) ile yerleşen tüm öğrencilerimizin

KAYIT İŞLEMLERİ YÜZ YÜZE yapılacaktır.

Asil adaylar için kesin kayıtlar 19 – 23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Fakültemiz kayıt bürolarında mesai saatlerinde yapılacaktır.

Asil aday, kayıt süresi içerisinde kesin kaydını yaptırmadığı takdirde, yerine ilk sırada bulunan yedek adaya kayıt hakkı verilecektir. Yedek aday listesinde yer alıp ilan edilen kayıt tarihlerinde kesin kayıt yaptırmayan aday, kayıt ve yedeklik hakkından vazgeçmiş sayılır ve hiçbir şekilde kayıt hakkı talep edemez.

Kayıt yaptırmayan asil adayların yerine yedek listesinden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları ise asil adaylarının kayıt bitiminden sonra (23 Ağustos 2024 saat 17.00 dan sonra) Fakültemiz web sayfasında ilan edilecektir.

Tüm asil ve yedek kayıt hakkı kazanan öğrenci adaylarımız lütfen web sayfasını sürekli olarak takip ediniz.

Web sayfasında yayımlanan/yayımlanacak ilanlarımız tebliğ sayılacaktır. Ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacaktır.

ÖNEMLİ HUSUSLAR VE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Aday öğrencilerin, kayıt işlemlerinin tam ve zamanında yapılabilmesi için aşağıda belirtilen kayıt için gerekli belgeleri önceden hazırlayarak, ilan edilen kayıt gününde Güzel Sanatlar Fakültemiz kayıt bürolarına mesai saatlerinde şahsen getirmeleri gerekmektedir.

ÖNEMLİ HUSUSLAR

• 18 yaşından küçük adayların kayıt için velileri ile beraber gelmeleri gerekmektedir.
  • Noter vekâleti ile kayıt yaptırılabilir.
  • Posta yoluyla kayıt yapılmaz.
  • Belirtilen tarihte kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslını göstermek kaydıyla fotokopisi veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz).

2) T.C. Kimlik Kartı fotokopisi (aslının ibraz edilmesi zorunludur).

3) 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır).

4) Askerlik durum belgesi Askerlik durum belgesi, e-devlet şifresiyle giriş yapılarak ilgili adresten. Millî Savunma Bakanlığı Sorgulama Sistemince Askerlik Şubesine yönlendirilenlerden askerlik çağına gelmiş öğrenciler için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığına” dair belge. Millî Savunma Bakanlığı sorgulama sistemince askerlik şubesine yönlendirilenler hariç olmak üzere aday öğrencilerden askerlik belgesi istenmez, adayın beyanına göre işlem yapılır. Ancak, gerçeğe aykırı olarak yapılan beyan ile ilgili Güzel Sanatlar Fakültemizin sorumluluğu bulunmaz.

5) Aday ek puandan yararlanmış ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge.

Adres:

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Alaeddin Keykubat Yerleşkesi Akademi Mh. Yeni İstanbul Cd. No: 251 / A Selçuklu / KONYA