HIZLI ERİŞİM
Akreditasyon

Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir. Yükseköğretimde akreditasyon akademik kalite, saydamlık ve hesap verme sorumluluğunun bir aracıdır.

Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP): Yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemidir.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında, Birim Kalite Komisyon üyelerimiz ile Fakültemiz Bölümlerine uygun program akreditasyonlarına dair çalışmalar yapılmıştır. Fakültemiz tüm bölümleri eğitim öğretim programlarını iyileştirmiş ve güncelleme yapmıştır.

Fakültemiz akreditasyon çalışmaları kapsamında; Endüstriyel Tasarım Bölümü, Endüstriyel Tasarım Akreditasyon Kurulu (ENTAK), Grafik Bölümü, Heykel Bölümü ve Resim Bölümü ise Sanat ve Tasarım Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (SATEAD) kriterlerine uygun olarak ön hazırlıklarının tamamlanması planlanmaktadır.

Araştırma neticesinde, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü ve Seramik Bölümünün akreditasyon kriterleri açıklanmış kurum bulunmadığı tespit edilmiştir. Akreditasyon kriteri oluşturabilecek en yakın kurum tespit ederek kriterlerin oluşturulması konusunda iletişim kurmaları kararlaştırılmıştır.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu