HIZLI ERİŞİM
Bilimsel Etik Değerlendirme Kurulu

 

Prof. Dr. Mehmet Lütfi HİDAYETOĞLU / Başkan

Prof. Dr. Hikmet ŞAHİN / Asil Üye

Prof. Dr. Meral AKAN / Asil Üye

Prof. Dr. Emet Egemen ASLAN / Yedek Üye

Prof. Dr. Oğuz YURTTADUR / Yedek Üye

Prof. Dr. Uğur ATAN / Yedek Üye

 

BAŞVURU SÜRECİ

1.     Etik Kurul onayı için Güzel Sanatlar Fakültesi’ne başvuruda bulunan araştırmacılar; Güzel Sanatlar Fakültesi web sayfasında örneği sunulan dilekçeyi doldurmalı ve ekine imzalı “Etik Kurul Başvuru Formu”, veri toplama araçlarını (araştırmada kullanılan ölçek, anket, görüşme soruları vb.) ve varsa diğer belgelerini eklemelidir.

2.     Araştırmacılar, uygulama yapacakları kurumlardan ayrıca izin almak durumundadırlar. Etik Kurul başvurusu, ilgili kurumlar aksini talep etmedikçe uygulama izni yerine geçmez.

3.     Başvuru, henüz araştırma süreci başlamamış çalışmalar için yapılır, devam etmekte olan ya da tamamlanmış çalışmalar geriye dönük olarak değerlendirmeye alınmaz.

4.     Güzel Sanatlar Fakültesi Bilimsel Etik Değerlendirme Kurulu, sadece insan katılımcılarla     veya insan üzerinden veri toplamaya dayalı klinik dışı çalışmalar için etik uygunluk değerlendirmesi yapmaktadır.

5.     Güzel Sanatlar Fakültesi Bilimsel Etik Değerlendirme Kurulu çalışma usulleri Selçuk Üniversitesi Bilimsel Araştırma ve Yayın Etiği Yönergesi dikkate alınarak düzenlenmiştir. Araştırmacıların bu yönergeye uyması gerekmektedir.

6.     Sadece lisansüstü tez çalışmaları için lisansüstü etik başvurumu dilekçe ve formu, diğer tüm çalışmalar için genel etik başvurumu dilekçe ve formu doldurulacaktır.

 

 


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu