HIZLI ERİŞİM
Politikalar

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin araştırma, eğitim-öğretim, kalite, toplumsal katkı, uluslararasılaşma ve sürdürülebilirlik alanlarında temel / genel politikaları, üniversitenin ve fakültenin misyonu, vizyonu ve değerlerine dayanır. Sanatın ve tasarımın değerlerini korumayı ve yaygınlaşmasını hedefleyen Güzel Sanatlar Fakültesi evrensel değerleri ön planda tutmaktadır.

 

Kalite Politikası

Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kalite politikasını fakültenin eğitim, araştırma, toplumsal hizmet ve yönetim alanlarındaki kalite hedefleri belirlemektedir. Bu hedeflerin amaçlara ulaşmadaki etkinliği objektif olarak değerlendirildiğinde çıkan sonuçlar izlenir ve fakültenin stratejik planı doğrultusunda sürekli iyileştirme ile kalite politikaları geliştirilir. Fakültemiz öncelikli olarak eğitim kalitesi ve çeşitliliğini arttırmak ve öğrenci memnuniyeti üzerine çaba sarf etmektedir. Fakültemiz araştırma projelerinin teşviki, akademik personelin araştırma becerilerinin geliştirilmesi (hizmet içi eğitimlere katılımın desteklenmesi) ve araştırma altyapısının güçlendirilmesi konularında gerekli çalışmaları yapmaktadır.  Toplumsal katkı konusunda gerek öğrenci gerek öğretim elemanlarının eğitimi ile ilgili etkinlikler düzenleyen fakülte, kalite odaklı bir kültürün gelişmesine katkı sağlamaktadır.

 

Eğitim-Öğretim Politikası

Güzel Sanatlar Fakültesi eğitim-öğretim politikası olarak yaratıcılığı teşvik etmektedir. Bu kapsamda Fakülte, öğrencilerin yaratıcılıklarını destekleyerek onların sanat ve tasarım alanındaki potansiyellerini ortaya çıkarmayı hedefler. Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi, teknolojinin sanat ve tasarım alanındaki rolünü tanıyarak öğrencilere teknolojik beceriler kazandırmayı amaçlar. Dijital sanat, animasyon, grafik tasarım gibi alanlarda teknolojik altyapıyı güçlendirme ve kullanımını teşvik etme politikaları benimser. Fakültemiz verdiği eğitim ile “Kültürel ve Sanatsal Mirası Koruma”ya önem vermektedir. Fakülte, Türk ve dünya kültürel ve sanatsal mirasını koruyarak öğrencilerin bu mirası anlamalarını ve kendi sanatlarına ve tasarımlarına yansıtmalarını teşvik eder. Geleneksel sanat tekniklerinin ve yöntemlerinin öğretilmesine ve yaşatılmasına önem verir. Ders müfredatlarının güncellenmesi, yeni derslerin eklenmesi, alanında uzman öğretim üyelerinin istihdam edilmesi ve öğrencilerin çeşitli sanat disiplinlerinde yeteneklerini geliştirebilmeleri için fırsatlar sunulması öncelikler arasındadır. Ölçme ve değerlendirme sisteminin gelişmesi ve sağlıklı danışmanlık hizmetlerinin verilebilmesi için gerekli politikaları benimsemektedir.

 

Uluslararasılaşma Politikası

Güzel Sanatlar Fakültesi'nin uluslararasılaşma politikasını, fakültenin uluslararası boyutta etkinlik gösterme, uluslararası iş birliği yapma ve küresel düzeyde rekabet edebilirlik sağlama stratejileri belirler. Güzel Sanatlar Fakültesi, uluslararası işbirlikleri ve öğrenci değişim programları aracılığıyla öğrencilerin kültürel ve sanatsal farkındalıklarını artırmayı ve uluslararası deneyim kazanmalarını sağlamayı hedefler. Yurt dışındaki sanat kurumlarıyla iş birlikleri kurulur ve öğrenci değişim programları düzenlenir. Öğretim elemanları hareketliliği ve katıldıkları projeler ve buradan edindikleri bilgi deneyim ve görgünün aktarımı oldukça önemlidir. Erasmus+, YÖK, BAP, TÜBİTAK, TÜBA, FULBRIGHT vb. araştırmacı ve bursiyer kabul eden programlar kapsamında öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliği yanı sıra staj hareketliliği de oldukça etkili şekilde kullanılmaktadır. Fakültemiz, üniversitemizin uluslararası bilinirliğini arttıracak sanat ve tasarım alanında etkinlikler düzenlemekte ve / veya etkinliklere katılarak üniversitemizin tanıtımını sağlamaktadır.

 

Toplumsal Katkı Politikası

Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin toplumsal katkı politikası, fakültenin topluma sağladığı değeri, etkileyiciliği ve sorumluluklarını belirler. Fakültenin sanat, tasarım ve kültür alanlarında topluma nasıl hizmet ettiğini, toplumsal ihtiyaçlara nasıl cevap verdiğini ve yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun refahını nasıl artırmaya katkıda bulunduğunu yansıtan politikalar; toplumun sanat ve tasarımdan beklentilerini anlamayı ve kavramayı gerektirmektedir. Bu gereksinimler belirlendikten sonra toplumsal sorunlara çözüm odaklı yapılan projeler ve etkinlikler düzenlenmektedir. Bu anlamda üretimde bulunacak sanat ve tasarım anlayışları teşvik edilmektedir. Sürdürülebilinir ve uzun vadeli olan projeler kapsamında işbirlikleri kurulabilmektedir. Fakülte, toplumsal sorumluluk projeleri yürüterek sanatın toplumsal dönüşüme katkı sağlamasını amaçlar. Toplumla etkileşimi artırmak için sanat ve tasarım etkinlikleri yanı sıra atölye çalışmaları düzenler. Ayrıca, sanatın toplum için önemini vurgulayarak halkla ilişkiler çalışmaları yürütür.

 

Araştırma Politikası

Bilimin, sanatın ve tasarımın gelişmesinde en önemli unsurlardan bir tanesi araştırma ve araştırmacılardır. Güzel Sanatlar Fakültesi sahip olduğu araştırma altyapısı ve fakültenin araştırma alanlarını, hedeflerini ve taahhütlerini benimseyen, gelişmesinde katkı sağlayacak projeler üretmektedir. Üretilen çalışmalar, yapılan araştırmalar ve yayınlar ile disiplinlerarası iş birlikleri ile ulusal ve uluslararası düzeyde bilime katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Fakülte, sadece öğretim elemanı ve araştırmacı olarak değil aynı zamanda öğrencilerin sanat ve tasarım üretimlerini teşvik etmek ve araştırma yapmalarını desteklemek amacıyla laboratuvarlar, atölyeler, stüdyolar ve araştırma imkanları sağlamaktadır. Öğrencilerin yaratıcı projeler geliştirmeleri ve sanat çalışmalarını sergilemeleri için platformlar oluşturmuştur. Küreselleşme ile gelişen / dönüşen teknolojiyi takip eden, iç ve dış paydaşları ile iş birliği içinde, karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri sunabilecek mekanizmalara sahip olan Güzel Sanatlar Fakültesi Erasmus+, YÖK, BAP, TÜBİTAK, TÜBA, FULBRIGHT vb. araştırmacı ve bursiyer kabul eden programlara dahil olarak, öğretim elemanlarının ve bünyesinde bulunun araştırmacıların yurtiçi ve/veya yurtdışında gerçekleştirilen akademik ve bilimsel projelere katılımını destekleyen ve var olan kalitesini artırıcı ve takibinin yapılmasını sağlayacak bir politikayı benimsemektedir.

 

Sürdürülebilirlik Politikası

Güzel Sanatlar Fakültesi'nin sürdürülebilirlik politikasının temelini çevresel, sosyal ve ekonomik sürdürülebilirlik ilkelerine bağlılığı oluşturmaktadır. Çevreye duyarlı sanatçı ve tasarımcıların yetiştirilebilmesi için enerji ve su tasarrufu, atık azaltımı ve geri dönüşümden oluşan sanat ve tasarım çözümlemeleri desteklenmektedir.  Fakülte birimlerinde çevre dostu uygulamaların teşviki gibi konuları içerir eğitim programları proje olarak işlenmekte ve etkinlikler düzenlenmektedir. İş sağlığı ve güvenliği konusunda standartların takibi konusunda hassasiyet gösterilmektedir.   

Sonuç olarak fakültemiz politikaları evrensel değerler doğrultusunda etik anlayış, şeffaflık, katılımcılık gibi temel değerler doğrultusunda ulusal ve uluslararası anlamda gelişmeyi hedeflemektedir. 


69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu