HIZLI ERİŞİM

Haberler

Çatalhöyük'e teknik gezi gerçekleştirildi

Çatalhöyük'e teknik gezi gerçekleştirildi

3.05.2024 - Güzel Sanatlar Fakültesi

Selçuk Üniversitesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı arasında düzenlenen 'Şehir Atölyesi' el ve iş birliği protokolü kapsamında, Prof. Dr. Özlem Karakul Türk’ün yürütücüsü olduğu RESTORASYON, HEYKEL VE MEKÂN II ve KORUMA ONARIM II dersleri kapsamında, 03 Mayıs 2024 günü, tarihi çevre ve yapıların incelenmesi amacıyla Çumra ve Çatalhöyük’e teknik gezi düzenlenmiştir.

Gezi kapsamında öğrenciler tarihi yapılar ve Çatalhöyük arkeolojik alanında incelemeler yapmış, tarihi yapıların belgelenmesine yönelik çalışmalar yapmışlardır. Gezinin amacı, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin tarihi çevre ve yapılarla, Dünya Mirası olan Çatalhöyük’ün değerleri ve korunmasına yönelik farkındalık geliştirmesini sağlamaktır. Belirtilen protokol kapsamında düzenlenen teknik gezi organizasyonu ve ulaşımı ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı Şehir Estetiği Şube Müdürlüğü'nün destek alınmıştır.

Teknik geziye, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğretim üyeleri, Prof. Dr. Özlem Karakul Türk ve Prof. Dr. Oğuz Yurttadur ile Konya Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı Şehir Estetiği Şube Müdürlüğü'nden Mustafa Yasin Karakoyun ile fakültemiz ve bölümümüz öğrencileri katılmıştır.

67392
Öğrenci
381481
Mezun
3118
Akademik Personel
4304
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu