HIZLI ERİŞİM
Nasreddin Hoca Till Eulenspiegel ile Buluşuyor II

Almanya'nın Braunschweig şehrinde, Braunschweig Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi Nasreddin Hoca Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin iş birliğiyle "Nasreddin Hoca Till Eulenspiegel ile Buluşuyor II" etkinliği düzenlendi. Workshop, iki ünlü mizah karakteri Nasreddin Hoca ve Till Eulenspiegel'in ortak yönleri ve halk edebiyatına katkıları üzerine yoğun bir tartışma ortamına sahne oldu.

Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kadir Öztaş, Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Soykan Uysal ve Akşehir Müze Müdürü Sevcan Çavdar'ın sunumlarıyla başlayan etkinlik, Nasreddin Hoca ve Till Eulenspiegel'in kültürel ve mizahi miraslarına derinlemesine bir bakış sağladı. Sunumlarında, her iki karakterin de halk arasında nasıl sevildiği ve onların hikayelerinin toplum üzerindeki etkileri üzerinde duruldu.

Workshop'ta, özellikle Nasreddin Hoca'nın Anadolu halk kültürüne olan katkıları ve hikayelerinin taşıdığı derin mesajlar vurgulandı. Till Eulenspiegel'in ise Avrupa halk kültüründeki yeri ve onun mizahi anlatımlarının evrensel özellikleri üzerinde duruldu.

Katılımcılar arasında yapılan aktif tartışmalar, her iki karakterin de zaman ve mekandan bağımsız olarak insanlık tarihindeki önemine ve mizahi miraslarının günümüze kadar nasıl yaşatıldığına odaklandı. Etkinlik, farklı kültürler arasında köprüler kurarak edebiyat ve mizah alanında uluslararası bir diyaloğa olanak tanıdı. Braunschweig'deki bu etkinlik, Nasreddin Hoca ve Till Eulenspiegel gibi efsanevi figürlerin kültürel çeşitliliğin zenginliğine nasıl katkı sağladığını derinlemesine keşfetme fırsatı sundu.


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu