HIZLI ERİŞİM

Eğitim Öğretim

Kütüphane Yönergesi

Kütüphane Yönergesine ulaşmak için TIKLAYINIZ

Lisans Mezuniyet Çalışması Danışmanı Öğretim Elemenlarımız

Doç. Dr. Leyla HACIZADE PAMUK

Dr. Öğr. Üyesi Nazan COŞKUN

Öğr. Gör. Jannet MEYERMANOVA

Öğr. Gör. Alsu SHAMSUTOVA

Öğr. Gör. Zeine ORAZBEKOVA

Arş. Gör. Dr. Pelin ESEN

Lisans Öğrenci Danışmanları

Arş. Gör. Dr. Pelin ESEN

Arş. Gör. Mehmet Fırat ARAMACI

Lisansüstü Öğrenci Danışmanı Öğretim Elemenlarımız

Prof. Dr. Naile HACIZADE

Doç. Dr. Leyla HACIZADE PAMUK

Dr. Öğr. Üyesi Nazan COŞKUN

Erasmus Koordinatörü

Arş. Gör. Mehmet Fırat ARAMACI

Mevlana Koordinatörü

Doç. Dr. Leyla HACIZADE PAMUK

Farabi Koordinatörü

Arş. Gör. Dr. Pelin ESEN

Kariyer Planlama ve Uygulama Araştırma Merkezi

Kariyer Planlama ve Uygulama Araştırma Merkezine Ulaşmak için TIKLAYINIZ

Paydaşlarımız

Günfer Kaya (Selçuk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü 2002 Mezunu, İş İnsanı)

Ben Günfer Kaya Selçuk Üniversitesi 2002 yılı Selçuk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunlarındanım.
2002 yılında madencilik sektöründe mermer üretim alanında faaliyet gösteren uluslararası ihracat yapan özel bir firmada Uluslararası Pazarlama & Satış Uzmanı, AR&GE Uzmanı ve Fuar Organizasyonu departmanlarında Yönetici olarak 10 yıl boyunca aktif olarak görev aldım.
2010 yılında Kurucu Yöneticiliğini yürüttüğüm Concept Stone şahıs işletmesini kurdum. Mermerin mimari ve sanatsal dokusunun geçmişten geleceğe aktarımını, teknolojinin hassas dokunuşlarıyla sağlamak amacıyla Afyonkarahisar'da faaliyet gösteren firmamızın projelerinden benim için manevi değeri ve görselliği öncelik kazanan Selçuk Üniversitesinin ismini ve tarihi mirasını yansıtan giriş kapısının mermer işlerini yapan kişi olmaktır. 
Dünya bazındaki projelerimizi;  değerli paydaşlarımızla birlikte ekip çalışması bütünlüğünde istenilen ölçü, yüzey işlemi & desende milimetrik üretim & montaj gibi hizmetleri vermekteyiz. Yurtiçinde & yurtdışında yer alan birçok villa, malikane, otel, camii vb projelere birbirinden farklı renk & dokuya sahip doğaltaş, mermer ürün gruplarımızla gerek Türkiye’mizin gerek firmamızın ismini duyurmaya devam etmekteyiz.
Ayrıca, 
•AFİKAD – Afyon İş Kadınları Derneği Üyesi olarak Proje Komitesinde yer alıyorum 
•GİFED –Girişimci İş Kadınları Federasyonu Delegesiyim
•TOBB Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyesiyim
Paydaşınız olarak Selçuk Üniversitesi ile projelerinize aktif katılım ve fayda sağlayabilmekten onur duyarım.
Ataberk Altuntaş (Selçuk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı 2021 Mezunu, Rusça Öğretmeni)
Sizlere paydaşlık yapmaktan kıvanç duyarım.
14.07.2021 tarihinde bölümünüzden mezun olmamın ardından Minsk Devlet Dil Bilimleri Üniversitesi'nde akademik çalışmalar adına kaynak taramalarında bulundum. Yaklaşık 5 aylık bir süreç sonrasında Türkiye'ye geri dönüp yazı geçirmek Bodrum'da bir otelde - ön büro müdürümüz dışında - Rusça bilen tek resepsiyonist olarak çalıştım.Bu süreçte ALES'e ve Selçuk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı yüksek lisans bilim sınavına girdim. Yaz bitiminde yüksek lisansa başlayıp ilgi alanım olan deyimi bilimi üzerine araştırmalarda bulunup kendimi geliştirdim. 2023'ün Ekim ayından bu yana Bodrum Turgutreis Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde ücretli öğretmenlik yapmakta ve dil alanında kendini geliştirmek isteyen lise öğrencilerine yardım etmekteyim.
Gelecekte dil biliminde araştırmalara yeni yeni başlanmış olan deyim bilimi dalı üzerine uzman olmayı ve bu konularda bilime elimden geldiğince katkı sunmayı hedefliyorum.
Saygılarımla.
Baki Onur Uçar (Selçuk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı 2021 Mezunu, İhracat Uzmanı)
Ben Baki Onur Uçar. Selçuk Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 2021 yılı mezun oldum. 2023 yılında ise Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Rus Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı yüksek lisans programına başladım. 2022 yılında dış ticaret sektöründe iş hayatına başladım. Şu an Butkon Asansör firmasının dış ticaret departmanında Rusya-Belarus-Ukrayna ve Orta Asya Türki Cumhuriyetlerinden sorumlu dış ticaret sorumlusu olarak çalışmaktayım. Firmamız asansör butonları sektöründe faaliyet göstermekte olup başta Avrupa olmak üzere, Asya, Orta Doğu, Afrika, Kuzey-Güney Amerika kıtalarına ihracat faaliyetlerini devam ettirmektedir. 

Paydaşınız olarak hem üniversitemize hem de projelerinize katkıda bulunmaktan onur duyarım.

Ayşenur Yıldırım (Selçuk Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü 2013 Mezunu, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Seçmeli Rusça dersleri vermekte)

Ben Ayşenur Yıldırım. 
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı bölümü 2013 yılı mezunuyum.  Rus dili ve edebiyatı ana bilim dalında yüksek lisans yapmaktayım. 2022 yılından beri Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesinde seçmeli yabancı dil Rusça derslerine girmekteyim.

Ders Dağılımında Gözetilen İlkeler

Bölümümüzde ders dağılımı:

1. Bölüm öğretim elemanlarının uzmanlık alanları ve donanımları,

2. Eşitlik İlkesi,

3. Değişen şartlar doğrultusunda güncellik ilkesi göz önünde bulundurularak yapılmaktadır.


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu