P.Ç. 1 |
Beslenme Bilimi ile ilgili temel kavramları ve teorileri açıklayabilir. |
P.Ç. 2 |
Toplumda görülen beslenme sorunları ve nedenleri konusunda bilgi sahibi olur |
P.Ç. 3 |
Toplu beslenme sistemine ilişkin kavramları bilir. |
P.Ç. 4 |
Besin işleme-saklamanın önemini ve yöntemlerini öğrenir. |
P.Ç. 5 |
Çeşitli yaş ve nüfus gruplarına beslenme danışmanlığı ve eğitimi verebilir. |
P.Ç. 6 |
Menü planlamayı etkileyen etmenleri öğrenir ve menü planlama becerisini geliştirir. |
P.Ç. 7 |
Beslenme ile ilgili sorunları analiz etme, sorgulama ve tartışma yeteneği kazanır. |
P.Ç. 8 |
Toplum beslenmesi ile ilgili verileri (epidemiyolojik, demografik ve davranışsal) yorumlama, analiz etme, sorgulama becerilerini güçlendirir. |
P.Ç. 9 |
Farklı yaş ve cinsiyete göre günlük vitamin ve mineral gereksinimlerini ve bunları sağlayacak besin çeşit ve miktarlarını öğrenir ve diyet örüntüsünü bu açıdan yorumlar. |
P.Ç. 10 |
Genel beslenme durumu, beslenme alışkanlıklarını değerlendirir, diyet örüntüsünü yorumlayabilir. |