HIZLI ERİŞİM

ANATOMİ ANABİLİM DALI

GENEL BİLGİLER

Veterinerlik Anatomisi Anabilim Dalı, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde 1982 yılında kurularak eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Kuruluşundan bugüne büyük bir özenle gerçekleştirdiği ve devam eden araştırmalarla Veteriner Anatomi Bilimine, geliştirdiği eğitim materyalleriyle de modern anatomi eğitim öğretimine katkı sağlamaya devam etmektedir. Anabilim Dalımız 5 Profesor, 2 Doktor Öğretim Üyesi ve bir Araştırma Görevlisinden oluşan akademik kadrosu ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.

“Anatomi Tıbbın Temelidir” (Andreas VESALIUS 1543). 

“Başarılı bir hekim olmanın en önemli koşullu, iyi bir anatomi bilgisine sahip olmaktır.”

Anatomi; anatomik duruş pozisyonunda, vücudun şekillendiren doku ve organların, normal şekil, yapı, doğal duruş ve komşu organlarla ilişkilerini işlevsel etkileşimleriyle makroskopik ve subgross olarak inceleyen (tanımlayan) bilim dalıdır.

Anatomi hekimlik eğitim sürecinin en başında hekimlik terminolojisi, bilinci ve misyonunun kazanılması sağlayan, kapsamlı ilk mesleki ders olarak yer alır. Bu eğitimle amaçımız öğrencilere sağlıklı evcil memeli ve kanatlı hayvanlarda vücudu oluşturan doku, organ ve sistemlerin morfolojik özelliklerini, vücuttaki konumlarını ve birbirleriyle olan ilişkilerini, karşılaştırmalı ve klinik bilimlerle ilişkilendirerek öğretmek ve mesleki derslere temel oluşturmaktır. Veteriner anatomi eğitimi ilgi alanına giren hayvan türünün fazla olmasından kaynaklanan geniş kapsamı ve Latince gibi evrensel bir terminolojiyle öğretiliyor olması onun ağır ve zorlu bir eğitim sürecine sahip olduğunu gösterir. Dolayısıyla Veteriner Anatomi hekim adayları için öğrenilmesi zor ancak bir o kadar da gerekli bir ders durumundadır. Anabilim Dalımızın öncelikli hedefi sahip olduğu ve hazırladığı tüm teorik-pratik bilgi içerikleri ve eğitim materyallerini, öğrenci taleplerini de dikkate alarak paylaşmak ve anatomi dersinin öğrenciler için sevilen ve ilgi duyulan bir ders durumuna ulaştırmaktır. 

 

Veterinerlik Anatomisi Anabilim Dalı’ndan bu güne kadar 20 Doktora, 16 Yüksek Lisans öğrencisi mezun olmuş, 6 Doktora ve 5 Yüksek lisans öğrencisi ise aktif olarak eğitimlerine devam etmektedir.

 

Anabilim dalı ev sahipliğinde bir ulusal kongre ve bir çalıştay düzenlenmiştir.

- VII.Ulusal Veteriner Anatomi Kongresi. 27-29 Ekim 2011. Side/Antalya

- 3B Anatomi Atlası Hazırlama (Tübitak 1005 Proje Çalıştayı). 19 Ocak 2019. S.Ü. Veteriner Fakültesi Veterinerlik Anatomisi Anabilim Dalı

 

 

Medya
68391
Öğrenci
390564
Mezun
3112
Akademik Personel
4293
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu