Etkinlik ve Proje Çalışmaları

Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı Etkinlik ve Proje Çalışmaları

Anabilim Dalı, kurulduğu günden bugüne gerek dekanlık ile iş birliği içinde fakülte bünyesinde, gerekse fakülte ve üniversite dışında çeşitli mesleki etkinliklere katılım sağlamıştır.

2021-2023 yılları eğitim öğretim dönemlerinde Anabilim Dalı öğretim elemanlarının katıldığı etkinlikler şu şekildedir;

Ülkemizde veteriner hekimliği eğitim ve öğretiminin 179’uncu yılı Fakültemiz Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda yapılan etkinlikle kutlanmıştır. Programda Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan ASLIM, “Veteriner Hekimliğinde Yeni Konseptler” konulu bir sunum gerçekleştirmiştir.

Fakültemizin kuruluşunun 40. Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Mehmet Akif Ersoy’un Mesleki Kişiliği” konulu konferans, Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan ASLIM tarafından gerçekleştirilmiştir.

Fakültemizi kazanarak veteriner hekimliğe ilk adımlarını atan birinci sınıf öğrencilerimizin mesleğimiz ve fakültemiz hakkında bilgilendirilmesi amacıyla Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda, Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aşkın YAŞAR tarafından “Veteriner Fakültesi Oryantasyon Eğitimi” konulu bir sunum yapılmıştır.

Anabilim Dalı ve Dekanlık bilimsel iş birliği ile 2022-2023 eğitim öğretim yılında fakültenin kuruluşunun 40. yılı olması sebebiyle “Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesinin 40 Yıllık Gelişim Süreci (1982-2022)” konulu program, fakülte bünyesindeki Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda Anabilim Dalı Arş. Gör. Emine Merve DANIŞ’ın sunumuyla gerçekleştirilmiştir.

S.Ü. Veteriner Fakültesi'nin tarihsel gelişim süreci ile ilgili detaylı bilgi için:

"Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin 40 Yıllık Gelişim Süreci (1982-2022)" başlıklı sunuya "Dosyalar" kısmından ulaşabilirsiniz.

Bilimsel Projeler

Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalında yürütülen bilimsel araştırma projelerine ilişkin bilgiler:

Anabilim Dalında;

Tamamlanan doktora tez projeleri

• Türkiye’de veteriner hekimler, veteriner hekimliği öğrencileri, hayvan sahipleri ve toplumun hayvan gönenci (refahı) tutumları üzerine anket çalışması (2009 – Serdar İZMİRLİ, Proje no: 06102037)
  • Konya Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'nün tarihi gelişimi ve bölge hayvancılığına katkıları (2010 – Emine TÜRKMENOĞLU, SÜBAP no: 09202013)
  • Bozlak kültüründe folklorik veteriner hekimliği ve hayvancılık üzerine araştırma (2011 – Çağrı Çağlar SİNMEZ, SÜBAP no: 09202014)
  • “İlm-i fürusiyet” isimli baytarnamenin veteriner hekimliği tarihi, at yetiştiriciliği ve hastalıkları açısından incelenmesi (2011 – Ali YİĞİT, SÜBAP no: 09102039)
  • Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında görev yapan veteriner hekimlerin çalışma yaşamı kalitesinin değerlendirilmesi (2013 – Gökhan ASLIM, SÜBAP no:12202004)
  • Ordu – Giresun yöresinde halk veteriner hekimliği üzerine araştırma (2020 – Mehmet KARASU, SÜBAP no: 17202031)

Devam eden doktora tez projeleri

• Türkiye’deki klinisyen veteriner hekimlerin iletişim becerileri ve etik duyarlılık ilişkilerinin değerlendirilmesi (2021 - )