HIZLI ERİŞİM
Mazeret Sınavı

MAZERET SINAVI BAŞVURU-MAZERET SINAV HAKKI ve ESASLARI

-Final (Dönem Sonu) ve Bütünleme Sınavları İçin Mazeret Sınav Hakkı Verilmez-

Öğrencilerin genellikle sağlıkla ilgili mazeretlerinden dolayı Mazeret Sınavı Başvurusu (Selçuk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği)

MADDE  11 – d) Mazeret sınavı: Mazeret sınav hakkı, mazereti nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilere tanınır. Bunun dışında başka hiçbir sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ara sınavlara girme hakkı olduğu halde bu sınavlara giremeyen öğrencilerden haklı ve geçerli mazeretleri ilgili yönetim kurullarınca kabul edilenler, ara sınav haklarını aynı yarıyıl içinde, ilgili dekanlık/müdürlükçe tespit ve ilân edilen gün, yer ve saatte kullanırlar. Mazeret sınavları için ikinci bir mazeret sınav hakkı verilmez.

MADDE 18

1-Haklı ve geçerli bir sebeple mazeret beyan eden öğrenciler; mazeretlerinin bitiş tarihinden itibaren en geç bir hafta içinde, ilgili birime mazeretini gösterir belge ile birlikte yazılı olarak başvurmak zorundadır.

2-Bu süre içinde bildirilmeyen mazeretler kabul edilmez. Öğrencilerin sağlıkla ilgili mazeretlerinin kabul edilmesi için sağlık raporlarının Üniversitenin sağlık kuruluşlarından veya yataklı diğer sağlık kurumlarından alınmış olması gerekir.

3c-Öğrenciler, raporlu oldukları süre içinde sınavlara giremezler. Raporlu olduğu süre içerisinde sınava giren öğrencilerin sınavı geçersiz sayılır.

Sağlık vb. nedenle girilemeyen Ara Sınav için dilekçe;

KMYO_FRM16 Mazeretli Sınav Hakkı Dilekçesi Pdf  Doc

İlgili dilekçeye kurum veya kuruluştan aldığınız sağlık raporunu ekleyerek okul müdürlüğüne başvurunuz.

ÖNEMLİ:

Başvuru Tarihi ve Kabul

Mazeretlerinin bitiş tarihinden itibaren en geç bir hafta içinde, ilgili birime (Öğrenci İşlerine) mazeretini gösterir haklı ve geçerli belge ile birlikte yazılı olarak başvuru yapılır.

Haklı ve geçerli mazereti kabul edilen öğrenciler mazeret sınavına girebileceklerdir.

Sağlık Raporu

Sağlık raporu Üniversitenin sağlık kuruluşlarından veya yataklı diğer sağlık kurumlarından alınmış olmalıdır.

  1. Hasta bilgileri açık ve net olmalıdır,
  2. Doktor kaşesi ve imzası olmalıdır,
  3. Tarih ve saat bilgisi belirtilmiş olmalıdır.

(Mazeret talebinizin yönetmeliğe uygun eklediğiniz sağlık raporu veya resmi belgeler sayesinde sonuçlanacağını unutmayınız.)


68203
Öğrenci
380927
Mezun
3128
Akademik Personel
4331
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu