HIZLI ERİŞİM
Mezuniyet 2024

MEZUNİYET 2024

Mezuniyet 2024 Takvimi 

Mezuniyet 2024 Takvimi ve Süreci 

Mezuniyet Öğrenci Katılım Listesi (Bölümler Oluşturur)

MYO Mezuniyet Öğrenci Kurulu Listesi (MYO Mezuniyet Organizasyon Başkanı Oluşturur)

Aşağıdaki Dosya Kısmından Ulaşabilirsiniz.

MYO Mezuniyet Organizasyon:

MYO Mezuniyet Organizasyon Başkanı: Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı (Öğr. Gör. Abdullah KOCA)

MYO Mezuniyet Öğrenci Kurulu: Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğrencileri (yürütme kurulu)

MYO Mezuniyet İdari Yürütme ve Sekretaryası

MYO Sekreteri: Nihat OFLAZ

MYO Özel Kalemi: Ali ÖCAL

MYO Kep Cübbe Birim Memuru: Hasan ATEŞ

Bölüm Mezuniyet Organizasyon:

Bölüm Mezuniyet Organizasyon Başkanı: Bölüm Başkanı veya belirlenen Öğretim Elemanı

Bölüm Mezuniyet Öğrenci Kurulu: Bölüm/Program Öğrencileri

Mezuniyet Organizasyon Genel Süreci; Bölümlerin Mezuniyet Günü ve Öncesi Hazırlıkları Bölümler Tarafından Gerçekleştirilir;

-MYO mezuniyet organizasyon sürecini Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğrenci çözüm ortaklarından oluşan MYO Mezuniyet Öğrenci Kurulu gerçekleşecektir. Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı kurulun başkanı ve yürütücüsüdür.

-Bölüm organizasyon sürecini Bölüm öğrencileri çözüm ortaklarından oluşan Bölüm Mezuniyet Öğrenci Kurulu gerçekleşecektir. Bölüm Başkanı veya belirlenen Öğretim Elemanı kurulun başkanı ve yürütücüsüdür. Bölümler mezuniyet gününden en az 1 hafta önce bölümün alan destek ve Kep alım ve teslimi çözüm ortakları ile toplantı yaparak süreci nasıl yöneteceklerini konusunda bilgilendirmede bulunur.

-Bölümler, Mezuniyet Öğrenci Kurulu çözüm ortaklarını ve sayılarını; kendi dinamiklerine, çözüm arayışlarına göre belirler.

-Bölümler, mezuniyet törenini ilgili takvime göre gerçekleşecektir. Mezuniyet günü anons veya duyuru yapılmayacaktır.

-Bölümlerin Takvimi, bir bölüm diploma takdimi ve kep atımı gerçekleştirirken sırasını bekleyen diğer bölüm bahçede öğrenci yakınları ile birlikte olacak şekilde Planlanmıştır.

-Bölümlerin takvimde ki sıralaması, aynı anda 110 kep ve cübbenin mevcut olma durumuna göre 70-80 kişilik bölüm ve 30-40 kişilik bölüm şeklinde belirlendi. Bölüm ve öğrenci dinamiklerine göre sıralama belirlenmiştir.

-Bölümlerin takvimdeki son iki sıralaması; bölüm dinamikleri, özel aktive hazırlıkları vb düşünülerek bölümlerin zaman dilimlerini esnetebilmeleri adına belirlenmiştir.

-Yüksekokul Mezuniyet Töreni Protokol Programı, İstiklal Marşı Saygı duruşu Yüksekokul Müdürünün açılış konuşması ile başlayacaktır. Protokol konuşmalarından sonra protokolün mezun dönem birincilerine (9 kişi) diploma takdimi ile sonlanacak. İlgili açılışa bölümler öncelikle dönem birincisi öğrencilerin yakınlarının katılımını sağlayacaktır.

-Bölümler, belirlenen tarihe kadar Mezuniyet Öğrenci Katılım Listesini oluşturup. MYO Mezuniyet Organizasyon Başkanına ileteceklerdir (Son Tarih: 5 Mayıs 2024). Kesinleşmiş Mezuniyet Öğrenci Katılım Listelerini Bölümler öğrencilere duyurur. Mezuniyete ilgili takvime göre katılımlarını sağlar. Kesinleşmiş listelere göre MYO Kep Cübbe Birimi, kimlik ve imza karşılığı teslim ve alım yapacaktır. Mezuniyet günü törenin sağlıklı işleyişi için önlemler alınır.

-Kesinleşmiş Mezuniyet Öğrenci Katılım Listeleri oluşunca ve Bölümler öğrencilere duyurusunu yapılınca MYO Mezuniyet Organizasyon Başkanı; MYO Mezuniyet İdari Yürütme ve Sekretaryası ile bir dizi toplantılar yapar. Mezuniyet açılış töreni, protokol ve Kep Cübbe teslim ve alım sürecini planlar. Tören için gerekli hazırlıkların yapılmasını sağlanır; kep-cübbe sayısı ve dağıtım planını ve çözüm ortaklarını, Alan Çözüm Ortaklarını, diplomaları, boyunlukları, protokol yazılarını, konferans salon düzenini, bahçe düzenini, Programların dönem birincilerini ve Açılış Programında görev alacak sunucuyu, sunu metnini, jenerikleri, ses masasını ve medya ekibi yedekli olarak belirler.

MYO Mezuniyet Öğrenci Kurulu;

MYO Mezuniyet Organizasyon Başkanı kurulu oluşur. MYO Mezuniyet Öğrenci Kurulu Mezuniyet Medya Üyeleri, Mezuniyet Kep Çözüm Üyeleri ve Mezuniyet Alan Çözüm Üyelerinden oluşur. Çözüm ortakları sayısı veya tanımlamasını MYO Mezuniyet Organizasyon Başkanı belirler.

Medya Ekibi (1.sınıf):

Sunucu: Anons, takdim, sunum, spikerlik için diksiyon sahibi kişilerden oluşur. 2 kişi

Ses PC Masa (1. Sınıf): Ses pc masasında İstiklal Marşı, saygı duruşu, jenerik, anons yönetimi sağlar. 2 kişi

Medya (1. Sınıf): Tören alanını çeşitli açılardan resimleyecek. 2 kişi

Kep Birimi (1.sınıf): MYO Kep Cübbe Birim Memuru ile birlikte süreci yürütür. Bölümlerin kep birimi iletişim kurar. Kep alımında ve tesliminde Bölümlere yardımcı olur. Kep biriminin alan iletişimini sağlar; takdim diplomalarını kimlik-kep alım-teslim ve birim anons sürecini yürütür. 8 kişi

Alan Organizasyonu: Mezuniyet tören alanın organize edilmesinde düzenin sağlanmasında katkı sağlayacaklardır. 8 kişi

Mezuniyet Günü İçin Çözülmesi Gereken Ana İşler (Törenden 1 gün önce ve Tören sabahı kontrol ediniz)

-Yüksekokul Mezuniyet Töreni Açılış- Protokol Programı için sunum metni oluşturulur. Sunuculuk yapacak öğrencilerin sunum çalışması yapmasını sağlanır.

-Özel Kalem desteği ile; protokol alanı ve yerleşimini, koltuk ve sandalye sayısı ve yerleşimini, protokol yerleşimi yazıları, öğrenci boyunluk isimleri, Protokol konuşması sürecinde takdim sıraları, gerekir ise anlık çözüm üretilecek

-Kep Cübbe Birimi dağıtım yeri, kep, kimlik alım-teslim, imza süreçlerini MYO Kep Cübbe Birim Memuru ile belirlenecektir. Takdim diplomalarının yeter sayıda kutularda hazır edilmesi dağıtımının sağlanması. Kep Cübbe Birimine destek verecek öğrencilerin görevleri belirlenir.

-MYO Organizasyonunda yer alan öğrencilerin tören gününe katılmama durumunda gerekli çözümleri üretilir.

-Tören gününden 1 hafta önce Bölümlerin sıranın, Kep alım ve teslim saatinin tüm öğrencilere duyurulması sağlanır.

-Mezuniyet Günü kep-cübbe alımını ve tesliminin kimlikle gerçekleşmesi sağlanır.

-Mezuniyet Gününden bir gün önce Konferans salonu ve tören alanları kontrol edilir.  Protokol yazılarının, ses masası vb. hazır olması sağlanır.


68078
Öğrenci
381009
Mezun
3131
Akademik Personel
4314
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu