HIZLI ERİŞİM

HAYVAN BESLEME ve BESLEME HASTALIKLARI ANABİLİM DALI

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı, bilimsel ve ekonomik hayvancılık yapılabilmesi için temel olarak yem bilgisi, hayvan besleme ve beslenme hastalıkları ile ilgili yeni bilgi ve teknikler geliştirmeye çalışmaktadır.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı akademik kadro olarak 9 Prof. Dr. , 1 Doç. Dr. , 1 Dr. Öğr. Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi’ nden oluşmaktadır.

Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı hem rutin yem analizleri hem de deneysel laboratuvar çalışmalarına dayalı disiplinlerde lisans ve lisansüstü eğitim için yeterli öğretim üyesi yanında, yeterli laboratuvar olanakları ve çiftlik bünyesinde hayvan materyaline sahiptir.

Anabilim dalımız fiziki mekân ve donanım itibariyle yem analiz laboratuvarına ve in vitro laboratuvarına sahiptir. Veteriner Fakültesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Laboratuvarı lisansüstü eğitimin gerektirdiği temel cihaz, ekipman ve malzeme donanımına sahiptir. Ülkemizde yapılabilen temel yem analizleri başarı ile Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Laboratuvarında yapılabilmektedir.

Lisansüstü eğitimde önemli bir boşluğu dolduran Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalının öğretim üyesi yanında, fiziki mekân ve donanımı ile lisansüstü eğitim-öğretim için yeterli düzeydedir. Aktif olarak öğrenim gören 22 adet doktora öğrencisi ve 25 adet yüksek lisans öğrencisi bulunmaktadır.  Anabilim Dalımız in vitro laboratuvarında İn vitro gaz üretimini hesaplamak amacıyla dünyada yaygınlaşmaya başlayan ve az sayıda laboratuvarda bulunan “Otomatik Modüler İn Vitro Gaz Sistemi” bulunmaktadır.


Medya
68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu