Bu laboratuvarda et kalitesi, muhafaza yöntemleri, et ürünleri işleme teknolojisi (köfte, sucuk, pastırma vb.) ve su ürünleri işleme teknolojisi konularında araştırma projeleri yürütülmektedir.
Bu laboratuvarda et ürünleri ve bazı gıdalar için entrümental analizler (viskozite ölçümü, spektrofotometrik ölçümler) yürütülmektedir.
Bu laboratuvarda gıdalarla ilgili çeşitli patojen ve bozulma etmeni bakteriler, gıda küfleri, süt sanayinde kullanılan starter kültürler ve bakteriyofajlar, probiyotik bakteri konularında araştırma projeleri yürütülmektedir.
Bu laboratuvarlarda meyve, sebze ve ürünlerinde fenolikler, karotenoidler, antosiyaninler gibi bileşiklerin tespit edilmesi ve çeşitli ürün geliştirme çalışmaları ve raf ömrü ile ilgili araştırma projeleri yürütülmektedir.
Bu laboratuvarda bazı gıdalarda yapılacak analizler için ön hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.
Yemeklik ve Uçucu Yağ Araştırma Laboratuvarı
Bu laboratuvarda bitkisel yemeklik yağ kimyası ve teknolojisi ve uçucu yağlar konularında araştırmalar yürütülmektedir.
Bu laboratuvarda tahıl (buğday, arpa, yulaf gibi) ve tahıl ürünlerinde (ekmek, makarna, bisküvi gibi) fizikokimyasal, fiziksel, kimyasal analizlerin yapıldığı cihazlar ile başlıca ekmek ve diğer fırıncılık ürünleri gibi ürünlerin üretildiği cihazlar bulunmakta ve bu ürünlerde yapılan analizler yürütülmektedir.
Toplantı ve Seminer Salonu
Bölümümüz toplantıları, Yüksek Lisans ve Doktora seminerleri bu alanda gerçekleştirilmektedir.