HIZLI ERİŞİM
Tamamlanan Projelerimiz

 

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP 21201028

2021-2023

Fermente ve Isıl İşlem Uygulanmış Sucuklarda Meydana Gelen Oksidasyon Düzeylerinin Tespiti

SÜ-BAP 20201068

2021-2022

Soğukta Muhafaza Edilen Sığır, Tavuk ve Hindi Etlerinin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Sarımsak (Allium sativum) ve Soğanın (Allium cepa) Etkisi
SÜ-BAP

20211030

2020-2022

Bazı Su Ürünlerinin Raf Ömrü, Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Sous Vide Pişirme Yönteminin Etkisi
SÜ-BAP

20111011

2020-2022

Tavuk Karkaslarının Mikrobiyal Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Dekontaminasyon Amacıyla Uygulanan Elektrolize Suların Etkileri
SÜ-BAP 20111002

2020-2022

Pancardan (Beta vulgaris var. saccharifera L.) şekere nitrat ve nitrit içeriklerinin belirlenmesi ve sucuk üretiminde kürleme ajanı olarak kullanılabilme imkanları
SÜ-BAP 19201117

2019-2020

Tavuk ve Hindi Taşlıkların Bazı Fizikokimyasal, Teknolojik ve Tekstürel özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

19201019

2019-2020

Adaçayı ve Biberiye Esansiyel Yağlarının Hindi ve Tavuk Etlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi.

SÜ-BAP

19201018

2019-2020

Sığır ve Tavuk Etlerinin Depolama Stabiliteleri Üzerine Beyaz, Siyah ve Yeşil Çay Çeşitlerinin Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

18201075

2018-2019

Farklı Kıvam Artırıcıların Hazır Jöle İşkembe ve Kelle-Paça Üretiminde Kullanılabilme İmkanlarının Belirlenmesi.

SÜ-BAP

18201074

2018-2019

Kereviz Tozunun Pastırma Üretiminde Alternatif Kürleme Ajanı Olarak Kullanılabilme İmkanları.

SÜ-BAP

18201017

2018-2019

Sığır ve Tavuk Etlerinin Bazı Emülsiyon Karakteristikleri Üzerine Çörek Otu ve Yer Fıstığı Tohum Yağlarının Etkisi.

SÜ-BAP

18201018

2018-2019

Ananas Suyunun Ekonomik Verimini Tamamlamış Yumurtacı Tavuk Etlerinin Tekstürel ve Bazı Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi.

SÜ-BAP

17201075

2017-2018

Farklı Sığır Irklarından Elde Edilen Çeşitli Pastırmaların Fizikokimyasal ve Tekstürel Özelliklerinin Belirlenmesi.

SÜ-BAP

16201075

2016-2017

Sığır Eti Köftelerinin Depolama Stabilitesi Üzerine Farklı Oranlarda Zeytin Yaprağı İlavesinin Etkisi.

SÜ-BAP

16201018

2016-2017

Sucukların Bazı Fizikokimyasal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Farklı Yağ Oranlarının Etkisi

SÜ-BAP

14101012

2014-2017

Farklı Hayvansal Yağ ve Değişik Baharatların Sucuğun Tekstürel Özellikleri, Heterosiklik Aromatik Amin ve Amin Oluşumu Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

13301015

2013-2014

Et ve Et Ürünlerinde Tekstürel Ölçümlerin Geliştirilmesine Yönelik Laboratuar İyileştirilmesi.

SÜ-BAP

11201079

2011-2013

Elektroşok Uygulamasının Broyler Göğüs Kaslarının (Pectoralis majör) Et KalitesiÜzerine Etkisi.

SÜ-BAP

11101004

2011-2012

Ekonomik Yumurta Verimini Tamamlamış Tavuk Göğüs Etlerinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Farklı Süre Ve Frekanstaki Ulutrasonik Ses Dalgalarının Etkisi

SÜ-BAP

11201020

2011-2012

Elektrolize Suyun, Sığır ve Tavuk Etlerinin Bazı Emülsiyon Karakteristikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

10201110

2010-2012

Koyun Eti ve Mekanik Ayrılmış Tavuk, Hindi Etlerinin Sucuğun Bazı Tekstürel ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Optimizasyonu

SÜ-BAP

9101012

2009-2011

Mekanik Olarak Kemiklerinden Ayrılmış Piliç Etlerinden Üretilen Sosislerin Bazı Kalite Özellikleri Ve Depolama Stabılitesi Üzerine Farkli Baharat Ekstraktlarının Etkisi

SÜ-BAP

9201007

2009-2012

Devekuşu Eti ve Bazı Yenilebilir Yan Ürünlerinin Prerigo Ve Postorigo Aşamalarında Çeşitli Teknolojik Ve Fonksiyonel Öz. Belirlenmesi

SÜ-BAP

8701347

2008-2009

Farkli Seviyelerde Limon Albedosu İle Hazirlanmiş Et Emüsİyonlarinin Fonksiyonel Özellikleri

SÜ-BAP

8201012

2008-2008

Bazı Su Ürünlerinin Bileşimi ve Değişik Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

7201060

2007-2008

Farklı Oranlarda Meme Dokusu Ilavesinin Sığır Etinin Bazı Teknolojik Ve Emilasyon Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

6201022

2006-2007

Sığır ve Tavuk Etlerinden Baharatlı Kavurma Üretimi Üzerine Bir Araştırma

SÜ-BAP

6101015

2006-2009

Sığır,koyun Ve Keçi Yağlarının Depolama Süresince Fiziksel Ve Biyokimyasal Özelliklerinde Meydana Gelen Değişimler Üze. Vakum Ambalajlanmanın Etkisinin Belirlen

SÜ-BAP

2003/133

2003-2005

Mekaniki Ayrılmış Kanatlı Etlerinin Bazı Et Ürünlerinde Optimum Kullanım Düzeylerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

2003/029

2003-2004

Piliç Pagetlerinin Bazı Teknolojik Özelikleri Üzerine Farklı Bitkisel Enzimlerin Etkisi

SÜ-BAP

2002/036

2002-2003

Piliç Sosisi Üretiminde Mekaniki Ayrılmış Pililç Etlerinin Optimum Kullanım Düzeylerinin Tesbiti

SÜ-BAP

99/082

1999-2000

Sığır Etine Farklı Oranlarda Karıştırılan Yumurta Tavuğu Etinin Türk Tipi Sucuk Üretiminde Kullanılabilme İmkanları Üzerine Bir Araştırma

SÜ-BAP

99/019

1999-2003

Prerigor ve Postrigor Aşamalarının Farklı Türlerindeki Pişirme Kayıpları, Emülsiyon Kapasitesi Ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi.

SÜ-BAP

95/050

1995-1999

Taze Ve Dondurulmuş Üç Farklı Tür Etinin Çeşitli Emülsiyon Özellikleri Üzerine Değişik Yağ Çeşidi Ve Fosfat Seviyesi Etkisinin Model Sistemde Araştırılması.

SÜ-BAP

93/017

1993-1995

Farklı Türk Kanatlı ve Organ Etlerinin Oluşturabilecekleri Emülsiyonların Çeşitli Özelliklerinin Model Sistemde Araştırılması.

SÜ-BAP

92/137

1992-1993

Yoğurt Bakterilerinin Sucuğun Fermantasyonu Üzerine Etkisi.

 

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Nihat AKIN

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP 18101022 2020-2022 Peynir İzolatı Çeşitli Laktobasillerin Proteolitik Aktivitelerinin, Proteaz Genlerinin Belirlenmesi ve Proteolitik Aktivitesi En Yüksek Suş İle Fermente Süt Üretimi ve Takibi
SÜ-BAP 18201166 2020-2022 Genetik Karakterizasyonu Yapılmış Çeşitli Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
SÜ-BAP 20211017 2020-2022 Orta Toroslar Yöresi Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Enterococcus faecium ve Enterococcus faecalis suşlarının probiyotik Potansiyellerinin Belirlenmesi
SÜ-BAP 20201029 2020-2022 Deri Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Lactococcus, Lactobacillus ve Streptococcus Cinslerine ait Suşlarda Antioksidatif Aktivitenin Belirlenmesi
SÜ-BAP 18101022 2014-2021 Defitinize Buğday Kepeği Katkılı, Ekşi Hamur İlavesiyle Üretilen Ekmeklerin Kalitesinin ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

19101004

2019-2021

Orta Toroslar Yöresinde Üretilen Geleneksel Tulum Peynirlerinde Olgunlaşma Süresince Peptid Dinamiğinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

19201130

2019-2020

Farklı Oranlarda Yenilebilir Bitkisel Lif Kullanılarak Üretilen Probiyotik Dondurmaların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

19201050

2019-2020

Endüstriyel Aromalı Buz Üretiminde Kullanılan Stabilizatörlerin Miktarlarının Tüketici Beklentileri ve Optimum Maliyetlerinin Uygunluğunun Araştırılması

SÜ-BAP

18201091

2018-2019

Karaman Yöresinde Üretilen Geleneksel Deri Tulum Peynirlerinin Olgunlaşma Sürecinde Uçucu Bileşenlerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

18201160

2018-2019

Ayran Üretiminde Sütçülük Yan Ürünlerinin Değerlendirilme İmkanlarının Araştırılması

SÜ-BAP

17201099

2017-2019

Yüksek Basınç Uygulanmış Yağlı ve Yağsız Sütten Üretilen Süt Tozlarının Farklı Sıcaklıklarda Depolanması Süresince Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi

SÜ-BAP

16201012

2016-2017

Ergenlik Dönemindeki Tüketicilerin Yoğurt Tüketim Alışkanlıkları Üzerine Bazı Faktörlerin Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

16401098

2016-2018

Keçi Sütlerinde mRNA'ların Belirlenmesi ve bu Sütleri Tüketen İnsanlara mRNA'ların Transportunun Değerlendirilmesi

SÜ-BAP

16201034

2016-2017

Orta Toroslar Yöresinde Üretilen Geleneksel Deri Tulum Peynirlerinin Olgunlaşma Sürecinde Aroma Profilinin Belirlenmesi

TÜBİTAK 1001

214Z054

2015-2018

Orta Toroslar Yöresinde Üretilen Geleneksel Deri Tulum Peynirlerinde Mikrobiyal Dinamiğin Olgunlaşma Sürecinde Belirlenmesi ve Bu Peynirlerden Potansiyel Starter Kültür Olarak Doğal Laktik Asit Bakteri Suşlarının İzolasyonu ve Tanımlanması

SÜ-BAP

14201034

2014-2015

Antioksidanca Zengin Kuşburnu ve Kızılcık Meyvelerinden Yapılan Marmelatlar İlave Edilerek Üretilen Meyveli Yoğurtların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

14201033

2014-2015

Geleneksel Yöntemle Üretilen Tulum Peynirlerinin Bazı Kalite Özelliklerinin, Biyoaktif Peptid İçeriklerinin Ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

14201032

2014-2015

Marmara Bölgesinde İşlenen Çiğ Sütlerin Somatik Hücre Sayısı ve Bazı Bileşenlerinin Tespiti

SÜ-BAP

14101014

2014-2017

İnkübasyon sonrası soğutma koşullarının yoğurt pıhtısı üzerine etkilerinin belirlenmesi

SÜ-BAP

14101005

2014-2017

Tam Olgunlaşmadan Hasat Edilen Buğday Unu ile Üretilen Yoğurdun Probiyotik ve Prebiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

12101024

2013-2016

Çeşitli Gıdalardan İzole Edilmiş Farklı Laktik Asit Bakterilerinin Bakteriyosin Üretme Yeteneklerinin Ve Bakteriyosin Kısmi Karakteristiklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

12201017

2013-2016

Farklı pH Değerlerindeki Telemelerden Emülsifüyer Tuzu Kullanılarak Kuru Haşlama Yöntemiyle Elde Edilen Kaşar Benzeri Peynirlerle Geleneksel Yöntemle Elde Edilen Kaşar Peynirlerinin Tekstür Özelliklerinin Karşılaştırılması

SÜ-BAP

12201014

2013-2016

Peynirlerden Izole Edilen Farklı Enterococcus Türlerinin Bakteriyosin Üretme Yeteneklerinin ve Bakteriyosinlerinin Karakteristiklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

12201015

2012-2015

Doğal Olarak Üretilen Yoğurtlardan Izole Edilen Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus delburieckii subsp Bulgaricus'un Bakteriyosin Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi ve Ürettikleri Bakteriyosinlerin Karakterizasyonu

SÜ-BAP

12201016

2012-2015

Farklı Orjinalli Ballar Kullanılarak Üretilen Set Tip Yoğurtların Soğukta Depolama Sırasında Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özelliklerde Meydana Gelen Değişimlerin Belirlenmesi

SÜ-BAP

11201022

2011-2013

Farklı pH Değerlerindeki Peynirlerden Blok Tip Eritme Peynir Üretim Şartlarının ve Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

10101034

2010-2013

Farklı Tip Peynirler Kullanılarak Üretilen Eritme Tipi Peynirlerin Üretimi Esnasında Uygulanan Işlem Parametrelerinin Peynirin Bazı Özellikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

9701363

2009-2009

Bazı Meyve Konsantreleri Kullanılarak Hazırlanan Yoğurdun Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

9201139

2009-2010

Model Sistemlerde Laktik Asit Bakterileri (Lactobacillus bulgaricus ve Lactococcus lactis) Üzerine Stres Faktörlerin Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

8101011

2008-2010

Geleneksel Yöntemle Üretilen Tulum Peynirlerinde Kullanılan Sütün Orjinine Bağlı Olarak Olgunlaşma Esnasında Meydana Gelen Bazı Değişmelerin Belirlenmesi

SÜ-BAP

8101012

2008-2009

Beyaz Peynir Sütüne Farklı Onaranlarda Co2 İlavesinin Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

7101011

2007-2009

Antioksidanca Zengin Bazı Meyve ve Meyve Konsantreleri Kullanılarak Yapılan Meyveli Yoğurtların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

7201014

2007-2008

Farklı Tip Yağ Kullanımının Dondurmanın Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

2004/079

2004-2006

Çiğ Sütten İşlenen Mihaliç Peynirinin Olgunlaşma Sırasındaki Mikrobiyal Florası ve Tuz Geçişi

SÜ-BAP

2002/171

2002-2004

Pastörize ve Çiğ Sütten İşlenen Kaşar Peynirlerinde Olgunlaşma Sırasında Oluşan Bazı Özelliklerin Belirlenmesi

SÜ-BAP

2001/078

2001-2002

Yüksek Kollesterollü Rasyon ve Fermente Süt Ürünleri Ile Beslenen Ratların Kan Serum Kolesterol Seviyelerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

99/112

1999-2000

Probiotik Dondurmalarda Kriyoprotectantların Tarter Kültürlerin Canlılığı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

96/062

1996-1996

Meyve Aromalı Peynirli Tatlılarda Lactobacillus Acdaphilus ve Bifidobacterium Bifidum'un Üreme Karakteristiklerinin Belirlenmesi.

 

 

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Mehmet Musa ÖZCAN

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

21401036

2020-2022

Kapari (Capparis ovata subsp. herbacea) meyvelerinin biyoaktif bileşen, antioksidan aktivite, fenolik bileşen, yağ asidi bileşimi ve mineral madde içerikleri üzerine farklı katkılı ortamda gerçekleştirilen fermantasyonun etkisi

SÜ-BAP

20401051

2020-2022

Salamura Zeytin Üretiminde Zeytinin Biyoaktif Özellikleri ve Fenolik Bileşenleri üzerine Küllü Suyla Acıklık Giderme İşleminin Etkisinin Araştırılması

SÜ-BAP

19401078

2020-2022

Şarap, üzüm suyu ve pekmez üretim atıklarının (posa, çekirdek ve kabuk) ekonomik olarak değerlendirilmesi için bioaktif ve kalitatif özelliklerinin belirlenmesi

SÜ-BAP

19401058

2019-2020

Bazı avocado (Persea americana Mill.) çeşitlerinin (Fuerte, Hass ve Pinkerton) besinsel ve biyoaktif özellikleri üzerine olgunlaşma periyodunun etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18201092

2018-2020

Arı polenlerinin bazı bileşim ve fitokimyasal özellikleri üzerine lokasyonun etkisi

SÜ-BAP

18201124

2018-2020

Farklı zeytin çeşitlerinden soğuk preslenmiş zeytinyağlarının biyoaktif bileşenleri üzerine selülaz ve papain enzimlerinin etkisi

SÜ-BAP

18201157

2018-2020

Hurma Çekirdeği Kahvesinin Üretimi ve Bazı Biyoaktif Özellikleri Üzerine Farklı Isıl İşlemlerinin Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

18402023

2018-2019

Ticari olarak satılan yerli ve ithal sigaraların ağır metal içeriklerinin belirlenmesi

SÜ-BAP

17101009

2017-2020

Akdeniz Bölgesi'nde yetişen bazı zeytin çeşitlerinin ve yağlarının fizikokimyasal özellikleri üzerine sulamanın etkisi

SÜ-BAP

18402021

2018-2019

Pomelo meyvesinin antioksidan aktivite, toplam fenol içeriği ve fenolik bileşenleri üzerine farklı solvent konsantrasyonlarının etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18402020

2018-2019

Nar çekirdeği yağının toplam fenol, antioksidan aktivite, fenolik bileşenler ve yağ asitleri bileşimi üzerine mikrodalga işlemin etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18402022

2018-2019

Harnup unu katkılı kurabiyenin yağ asitleri bileşimi, toplam fenol, antioksidan aktivite, fenolik bileşen ve mineral içeriğindeki değişimlerin belirlenmesi

SÜ-BAP

18402024

2018-2019

Sade kekin yağ asidi bileşimi, antioksidan aktivite, toplam fenol, fenolik bileşen ve mineral içerikleri üzerine yer bademi ununun etkisinin araştırılması

SÜ-BAP

18402005

2018-2018

Kahve çekirdeklerinin fenolik bileşen içeriği ve antioksidan aktivitesi üzerine iki farklı kavurma yöntemlerinin etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18402004

2018-2018

Tavuk, ördek ve bıldırcın yumurtalarının yağ asidi kompozisyonu ve tokoferol içeriği üzerine haşlamanın etkisi

SÜ-BAP

18402006

2018-2018

Hint inciri (Opuntia ficus-indica L.) meyvesinin fenolik bileşen içeriği ve antioksidan aktivitesi üzerine hasat zamanının etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18401030

2018-2020

Susam tohumunda akrilamid oluşumu, trans yağ asidi ve fenolik bileşenleri üzerine farklı kavurma sıcaklık ve süresinin etkisi

SÜ-BAP

17201139

2017-2018

Lupen (Lupinus albus L.) Katkılı Cips Üretimi ve Son Ürünün Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

17201015

2017-2018

Farklı Çeşit Zeytin ve Zeytin Yapraklarının Antioksidan Aktivite, Fenolik Bileşen ve Toplam Fenol İçerikleri Üzerine Hasat Zamanının Etkisi

SÜ-BAP

17201076

2017-2020

Cipste Kullanılan Kızartma Yağına Antioksidan İlavesinin Etkileri

SÜ-BAP

16401155

2016-2018

Farklı kavurma yöntemlerinin susam tohumu ve yağının kalitesi ve oksidatif stabilitesi üzerine etkisi

SÜ-BAP

16401155

2016-2018

Farklı kavurma yöntemlerinin susam tohumu ve yağının kalitesi ve oksidatif stabilitesi üzerine etkisi

SÜ-BAP

16201017

2016-2017

Farklı Çeşit Zeytin Yapraklarının Fenolik Bileşen, Antioksidan Aktivite ve mineral İçeriği Üzerine kurutmanın Etkisi

SÜ-BAP

15401105

2015-2017

Ekonomik Değeri Yüksek Sofralık ve Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Pulp ve Tohumlarının Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

15401106

2015-2017

Sızma Zeytinyağının Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Farklı Ambalajlarda Depolamanın, Çeşitli Aromatik Bitkiler ve Uçucu Yağlarının

SÜ-BAP

15401105

2015-2017

Ekonomik Değeri Yüksek Sofralık ve Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Pulp ve Tohumlarının Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

15401106

2015-2017

Sızma Zeytinyağının Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Farklı Ambalajlarda Depolamanın, Çeşitli Aromatik Bitkiler ve Uçucu Yağlarının Etkisi

SÜ-BAP

15201048

2015-2017

Farklı Kavun Çekirdeklerinin Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

15301001

2015-2016

Yemeklik Yağ laboratuarının Günümüz gereksinimlerine göre iyileştirilmesi

SÜ-BAP

14201063

2014-2017

Susam Kabuğunun Soyulması Üzerine Enzim Ve Isıl İşlem Uygulamalarının Etkisi

SÜ-BAP

14201087

2014-2016

Pastörize sıvı yumurta akında kullanılan bazı kimyasal katkı maddelerinin in vitro çalışmalarda yumurta akı köpük performansı üzerine etkisi

SÜ-BAP

13201084

2013-2016

Hint inciri (Opuntia ficus- indica L.) meyvesi ve tohumlarının bazı fizikokimyasal özellikleri üzerine lokasyonun etkisi

SÜ-BAP

13301009

2013-2015

Yemeklik Yağ Eldesinde Farklı Solvent Ekstraksiyon Tekniğinin Geliştirilmesi

SÜ-BAP

13101013

2013-2015

Kızartma tekerrür sayısının farklı bitkisel yağların fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

11201025

2011-2014

Farklı Hurma (phoenix Dactylifera L.) Çeşitlerinin Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

11201025

2011-2014

Farklı Hurma (phoenix Dactylifera L.) Çeşitlerinin Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

10201129

2010-2012

Kızartma Yağlarının Stabilitesi Üzerine Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Etkisi

SÜ-BAP

10201130

2010-2012

Soğuk Pres Ve Super Akışkan Karbondioksit Ekstraksiyon Metodu Ile Elde Edilen Buğday Ruşeym Yağlarının Fiziko- Kimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması

SÜ-BAP

9401068

2009-2012

Eriophyid Akar (aculus Olearius Castagnoli. Aceria Oleae (nalepa) (acarina, Eriophyoidea) Zararı Gören Ayvalık Zeytin Çeşidinin Ve Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

8101028

2008-2011

Türkiyedeki Farklı Lokasyonlardan Temin Edilen Turunçgil Çekirdeklerinin Yağ Kalitesi Ve Yemeklik Yağ Olarak Kullanabilirliğinin Araştırılması

 

 

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Mehmet AKBULUT

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

20211013

2020-2022

Şalgam Suyunda Bulunan Mayaların İzolasyonu, Moleküler Tanısı ve Starter Kültür Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması

SÜ-BAP

17201130

2017-2019

Mahonya (Mahoniaaquifolium) Meyvelerinin Olgunlaşma Sürecinde Bazi Fizikokimyasal Ve Fitokimyasal Özelliklerindeki Değişimlerin Belirlenmesi

SÜ-BAP

17201129

2017-2018

Süs Elmasi Suyu Antosiyaninlerinin Enkapsülasyonu ve Termal Stabilitesinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

16201029 

2016-2019

Muğla Yöresi Çam Ballarının Fenolik Bileşiklerinin ve Depolamadaki Değişimlerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

16201028

2016-2018

Farklı oranlarda Ekşi Kara siyah üzüm posası kullanımının Şalgam suyunun antosiyanin profili, monomerik antosiyanin miktarı ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi

SÜ-BAP

16201030

2016-2019

Kara Üzüm Posası Kullanılarak Üretilen Şalgam Suyunun Bazı Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

16201027

2016-2019

Kabuklu Kavrulmuş Susam ve Tahin Yağlarının Yağ Asidi Kompozisyonu Renk Değerleri Üzerine Kavurma Süresinin Etkisi

TÜBİTAK

 

2015-2017

Resveratrolce zengin şalgam suyu üretimi için üzüm suyu atığı olarak posanın değerlendirilebilirliği

SÜ-BAP

14201035

2014-2016

Enerjisi Azaltılmış Reçel Üretiminde Stevia Ekstraktının Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

13201062

2013-2014

Çiçek Ballarındaki 5-Hydroksimetilfurfural (HMF) oluşumu üzerine farklı ısıl işlemlerin ve depolamanın etkisi

SÜ-BAP

13301013

2013-2014

Meyve Sebze İşleme Teknolojisi Laboratuvarının Araştırma Yapılabilir Nitelikte Çağın Koşullarına ve Güvenli Çalışma Ortamına Uygun Hale getirilmesi

SÜ-BAP

13201042

2013-2014

Siyah Havuç Posasının Fermente Siyah Havuç Suyu Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması

SÜ-BAP

12201072

2013-2016

Farklı pH'larda Domates Reçeli Üretimi ve Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

12201021

2012-2015

Kavurma Süresinin Kabuklu Susamın Fitik Asit Içeriği ve Bazı Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

11201073

2011-2014

Muğla Yöresi Çam Ballarının Depolamaya Bağlı Olarak Bazı Kinetik Parametrelerinin Belirlenmesi ve Raf Ömrünün Tahmini

SÜ-BAP

10101033

2010-2012

Farklı Adsorban Uygulaması ile Pekmezlerde Maillard Reaksiyonunun Kontrol Altına Alınması Ve Depolomadaki Değişimin Belirlenmesi

SÜ-BAP

10201001

2010-2011

Kurutma İşlemi ve Öncesinde Uygulanan Farklı Haşlama Tekniklerinin Siyah Havucun Antioksidan Etkili Bileşikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

10201002

2010-2011

Kırmızı Pancarın Bazı Fiziksel Ve Fitokimyasal Özellikleri Üzerine Farklı Kurutma Sıcaklıklarının Etkisi

SÜ-BAP

17201131 

2017-2017

Fındık Cipsinin Endüstriyel Kalitesinin Geliştirilmesi ve Raf Ömrünün Belirlenmesi

SÜ-BAP

16201031

2016-2016

Resveratrol içeren şalgam suyu üretimi için üzüm posasının fermantasyonda kullanılabilirliğinin belirlenmesi

TAGEM

 

2015-

Doğal kayısı gamının fonksiyonel özelliklerinin ve gıda katkısı olarak kullanılabilirliğinin belirlenmesi

SÜ-BAP

204030

 

Yerli Baharat Ekstraktların Model Sistemlerinde Antioksidan Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

09201073

 

Türkiye’de Üretilen Çam Ballarının Fizikokimyasal Özelliklerinin, Mineral İçeriklerinin Belirlenmesi ve Depolamadaki Değişimleri

 

Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

17201100

2020-2022

Sığır Etinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Farklı Seviyelerde Menengiç (Pistacia terebinthus L.) İlavesinin Etkisi

SÜ-BAP

19201006

2020-2022

Kekik ve Şerbetçi Otu İçeren Yenilebilir Filmlerin Hamburgerlerin Bazı Mikrobiyal ve Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

19201082

2019-2020

Transglutaminazın Chia Müsilaj Bazlı Yenilebilir Filmle Kaplı Tavuk Nuggetları Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

19201039

2019-2020

Piliç Göğüs Filetolarının Mikrobiyal Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Normal Hava ve Modifiye Atmosferde Paketlemenin Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

19201038

2019-2020

Farklı Oranlarda Akasya Arabika Meyveları (Acacia nilotica L.) İlavesinin Sığır Etinin Bazı Teknolojik ve Emülsiyon Özellikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

19201033

2019-2020

Karbondioksit Tünelinde Soğutulmuş Dana Etinin Depolama Süresince Bazı Fiziksel ve Kimyasal Değişimlerinin Araştırılması

SÜ-BAP

17201101

2017-2019

Çördük otu tozu ilavesinin sığır eti köftelerinin bazı kalite özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi

SÜ-BAP

17201100

2017-2018

Sığır Eti Köftelerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Mikrodalga Fırında Kurutulmuş Asma ve Şeftali Yaprağı Tozları İlavesinin Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

16201107

2016-2018

Sığır Eti Köftelerinin Bazı Fizikokimyasal, Tekstürel ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Farklı Düzeylerde Dondurarak Kurutulmuş Çeşitli Sebze Turşusu Tozlarının Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

15201085

2015-2016

Dana Nuarına (M.Semitendinosus) Uygulanan Ön İşlemlerin Mikrodalga Kurutmaya Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

15201068

2015-2018

Propolis İlave Edilmiş Tavuk ve Sığır Eti Ekstraktlarının (Tozlarının) Depolama Sürecinde Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

14201053

2014-2016

Sucuğun Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Enkapsülasyon Uygulanmış Kollajen Peptitleri İlavesinin Etkilerinin Araştırılması

SÜ-BAP

13201061

2013-2016

Çeşitli Bitki Yapraklarının Sığır Et Suyunun Depolama Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması

SÜ-BAP

13201046

2013-2016

Kaz Etinin Depolama Stabilitesi Üzerine Nar ve Üzüm Çekirdeği Ekstraktlarının Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

13201047

2013-2015

Yenilebilir Kaplama ve Filmler ile Kaplanan Hindi Eti Köftelerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

12201011

2012-2014

Sığır Eti Köftelerin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Çeşitli Sütçülük Yan Ürünlerinin Etkisi

SÜ-BAP

12101005

2012-2015

Kıyma Haline Getirilmiş Sığır Etlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Çeşitli ışık Kaynaklarının Etkileri

SÜ-BAP

11201072

2011-2014

Piliç Göğüs Etinin Bazı Emülsiyon Özellikleri Üzerine Farklı Tuzlar (NaCl Ve KCl) Ile İota Ve Kappa Karragenanların Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

11201021

2011-2014

Farklı Seviyelerde Tuz, Yağ ve Karragenan Içeren Sığır Eti Köftelerinin Mikrodalga Ile Pişirme Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

10201004

2010-2011

Farklı Sıcaklık ve Sürelerde Pişirilen Köfelerde Heterosiklik Aromatik Aminlerin Oluşumunun Sınırlandırılmasında Optimum Tuz, Askorbik Asit Ve Yağ Kullanım Seviyelerinin Yanıt Yüzey Yöntemi İle Belirlenmesi

SÜ-BAP

10201003

2010-2011

Sığır Etinin Bazı Emülsiyon Özellikleri Üzerine Çeşitli Karragenan Ve Tuzların (nacl And Kcl) Farklı Seviyelerde Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

9201140

2009-2010

Sucukların Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Öğütülmüş Semizotu, Isırganotu Ve Keten Tohumlarının Etkisinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

9201010

2009-2010

Köftelerin Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Tuz, Yağ ve Buğday Kepeği Etkilerinin Response Surface Modellemesi Uygulanarak Araştırılması

SÜ-BAP

9201009

2009-2010

Sucuk Karekteristikleri Üzerine Farklı Oranlarda Turunç Albedosu Ilavesinin Etkisi

SÜ-BAP

06201075

2006-2008

Antioksidant Katkısının Mekaniki Ayrılmış Piliç Etinden Yapılan Köftelerin Kalitatif Özelliklerine Etkisi

 

Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Hacer ÇOKLAR

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-ÖYP

2014-ÖYP-5

2018-2022

Çiçek ballarının fenolik bileşikleri ve antioksidan kapasiteleri üzerine farklı ısıl işlemlerin etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18201132

2018-2019

Mahonya (Mahonia aquifolium) Meyvesi Antosiyaninlerinin Kayısı Ağacı Sızıntı Gamı İle Enkapsülasyonu Ve Isıl Stabilitesinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

17201127

2017-2019

Mahonya (Mahonia Aquifolium) Meyvesi Antosiyaninlerinin Enkapsülasyonu ve Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

16201067

2016-2019

Doğal kayısı gamının fenolik profilinin ve antioksidan aktivitesinin belirlenmesi

SÜ-BAP

15201060

2015-2018

Şalgam suyunun fenolik profil ve antioksidan aktivitesi üzerine farklı oranlarda siyah üzüm posası kullanımı etkisinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18201125

2018-

Fermentasyon Sonrası Ultrason Uygulamasının Şalgam Sularının Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

17201128

2017-

Süs Elması (Malus floribunda) Suyu Konsantresinin Bazı Ürünlerde Renklendirici Olarak Kullanılabilirliği

 

Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Sultan ARSLAN TONTUL

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP 20401135 2020-2022

Bacillus clausii Sporları Kullanılarak Probiyotik Özellikte Kek Üretimi

SÜ-BAP 19401068 2019-2020

Bayatlama süresi geciktirilmiş ekmek formülasyonunun optimizasyonu

SÜ-BAP

18401175

2018-2019

Olgunlaşmamış Buğday Unu İlavesinin Ekşi Hamur Maya Fermentasyonu ve Ekmek Kalite Özellikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

 

Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Kübra ÜNAL

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

21201018

2020-2022

Farklı Hububat Unları ile Hazırlanan Tavuk Nuggetlerin Bazı Özellikleri Üzerine Değişik Pişirme Yöntemlerinin Etkisi

SÜ-BAP

20201078

2020-2022

Bazı Meyve Suları İle Marine Edilmiş Tavuk Göğüs Etlerinin Fizikokimyasal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Ultrasonik Dalgaların Etkileri

SÜ-BAP

19401123

2020-2022

Sığır etinin bazı emülsiyon ve tekstürel özellikleri üzerine keçiboynuzu, akasya ağacı meyvesi ve konjak tozlarının etkilerinin belirlenmesi

SÜ-BAP

18401182

2020-2022

Sığır ve tavuk etlerinin fonksiyonel, emülsifikasyon ve mikroyapısal özellikleri üzerine muz albedosunun etkisi

SÜ-BAP

18402025

2018-2019

Balık etinin depolanması sırasında bazı özellikleri üzerine farklı uçucu yağların etkisi

SÜ-BAP

18401148

2018-2019

Balkabağı tozunun taze ve dondurulmuş sığır etlerinin fonksiyonel, emülsifikasyon ve tekstürel özellikleri üzerine etkisi

SÜ-BAP

14101012

2014-2017

Farklı Hayvansal Yağ ve Değişik Baharatların Sucuğun Tekstürel Özellikleri, Heterosiklik Aromatik Amin ve Amin Oluşumu Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

11101004

2011-2012

Ekonomik Yumurta Verimini Tamamlamış Tavuk Göğüs Etlerinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Farklı Süre ve Frekanstaki Ulutrasonik Ses Dalgalarının Etkisi

 

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Talha Demirci

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

 

 

   

 

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Nurhan USLU

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

 

 

   

 

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet BABAOĞLU

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

SÜ-BAP

21401069

2021-2022

Limon, Mandalina ve Portakal Kabuğu Ekstraktı Kullanımının, Soğukta Muhafaza Edilen Sığır ve Tavuk Burgerlerin Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi

 

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra ÇETİN  BABAOĞLU

Proje Türü

Proje No

Başlangıç-Bitiş

Proje Adı

   

 

 


69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu