HIZLI ERİŞİM
Program Öğretim Amaçları

Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Programı mezunları:

  1. Edindikleri mühendislik bilgileriyle, gıda güvenliği ve etik değerlere uygun sistemler tasarlar, ulusal ve uluslararası projeler üretir ve yönetir.
  2. Özel sektör ve kamu kuruluşlarında üretim, AR-GE, kalite kontrol, satış, tasarım gibi alanlarda mühendis, yönetici veya girişimci olarak çalışır.
  3. Yaşam boyu öğrenme bilinciyle kendini geliştirir, yüksek lisans ve/veya doktora yaparak akademik ve bilimsel çalışmalarda bulunur.

68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu