HIZLI ERİŞİM
Haberler

Selçuk Üniversitesinde bulut teknolojileri ve ‘cloud computing dünyası’ anlatıldı

Selçuk Üniversitesinde bulut teknolojileri ve ‘cloud computing dünyası’ anlatıldı

14.12.2023 - Kurumsal İletişim Koord.

DMC Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Çağlar Özenç, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “Teknoloji Programı Etkinliği (Tech Program Event)” kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Doğan, Bölüm Başkan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Sema Servi, Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Alan, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

DMC Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Çağlar Özenç, bulut bilişim hizmetleri ve “Azure Introduction & DataSevices” konularında bilgi verdi.

Microsoft tarafından Türkiye’de seçilen yılın en değerli 28 profesyoneli arasında yer alan Özenç, yaptığı açıklamada bulut kümesinde sunucu sistemleri, depolama ve veri tabanı servisleri ile SDN servislerinin yer aldığını söyledi. Bulutun; geliştiricilerin ya da sistem yöneticilerinin kendi sistem odalarında kullandıkları tüm teknolojileri internet üzerinden planlayabildikleri, esnek ve inovatif şekilde büyütebildikleri geniş bir sistem ağı olduğunu ifade eden Özenç, “Öğrencilerin bulut bilişim dünyasına girişim yapmalarını sağlama ve bu alanda Microsoft’un ilk yetkinlik sertifikası olan AZ-900 Sertifikası’nı alabilmeleri noktasında her birinde bir ışık oluşturma gayretindeyiz. Çünkü geleceğin meslekleri arasında bulut dünyası ve teknolojileri yer alıyor. Bu anlamda arkadaşlarımızı yönlendirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Öğrencilerin konuyla ilgili bilgi sahibi olmaları ve bilmelerinin kariyer ve gelecekleri açısından oldukça önemli olduğunu belirten Özenç, iş ilanlarına bakıldığında büyük şirket ve çoğu yabancı şirketin bulut teknolojilerini bilen, “cloud computing dünyası”na aşina ve bu alanda sertifika kazanan kişileri tercih ettiğini aktardı.

Medya
68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu