HIZLI ERİŞİM
Bölümümüzde Yapılan Analizler

ANALİZLER

Kuru Madde Tayini

Kül Tayini

Protein Tayini

pH Analizi

Titrasyon Asitliği

Selüloz Tayini

Toplam Yağ Tayini

Renk Analizi (L*,a*, b*)

 

Yaş Glüten

Kuru Glüten

Zeleny Sedimentasyon

Gecikmeli Sedimentasyon

Buğdayda Sertlik

Hektolitre Ağırlığı

1000 Tane Ağırlığı

Tane İriliği

Yabancı Madde Miktarı

Elek Analizi

Un Verimi

Fitik Asit

Ekmek Pişirme Testleri

Makarnada Suya Geçen Madde Miktarı, Pişirme Testleri

Ekstensograf

Farinograf

Alveograf

 

Et ve Et Ürünlerinde Nem tayini

Et ve Et Ürünlerinde Yağ tayini

Et ve Et Ürünlerinde Protein Tayini

Et ve Et Ürünlerinde Toplam Kül Tayini

Tuz Miktarı (%)

pH tayini

TBA Analizi

Penetrometre Değeri

Emülsiyon Kapasitesi

Emülsiyon Stabilitesi

Emülsiyon Viskozitesi

Tekstür Profil Analizleri (Tpa)

Renk Analizleri

Su Tutma Kapasitesi (STK) Analizleri

Serbest Yağ Asidi Analizleri

Nitrat-Nitrit Analizi

Fenolik Bileşen Tayini

DPPH Serbest Radikal Analizi

Metmyoglobin Tayini

Peroksit Analizi

Su Aktivitesi Tayini

 

Süt ve Ürünlerinde Özgül Ağırlık Tayini

Süt ve Ürünlerinde Laktik Asit (%)

Süt ve Ürünlerinde Yağ tayini

Süt Ürünlerinde Tuz Tayini

 

Yoğunluk

Yağ asitleri (GC) (Standartlar dahilinde)

Yağda Asitlik Tayini

Yağda Peroksit Tayini

Yağ Tayini

Viskozite Tayini

Kırılma İndeksi

Karotenoid Tayini

Uçucu yağ verimi

Toplam Fenolik madde (Spekterofotometrik)

Antioksidan aktivite (Serbest radikal süpürücü etki-DPPH)

Fenolik madde bileşenleri (Standartlar dahilinde)

 

Briks Değeri

Askorbik Asit Tayini

Meyve Sularında Renk ve Berraklık Tayini

HMF Tayini

Balda Nem Tayini

Renk Analizi

Konserve Analizleri

Kırık Tane

Serbest Asitlik

Peroksit Sayısı

 

Koliform Bakteri Sayımı

Maya-Küf Sayımı

Toplam Bakteri Sayımı

Laktik Asit Bakteri Sayımı

E. coli Sayımı

Aerobik Bakteri Sayımı

 


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu