Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA |
|||
Proje Türü |
Proje No |
Başlangıç-Bitiş |
Proje Adı |
SÜ-BAP | 21201028 |
2021-2023 |
Fermente ve Isıl İşlem Uygulanmış Sucuklarda Meydana Gelen Oksidasyon Düzeylerinin Tespiti |
SÜ-BAP | 20201068 |
2021-2022 |
Soğukta Muhafaza Edilen Sığır, Tavuk ve Hindi Etlerinin Raf Ömrü ve Kalitesi Üzerine Sarımsak (Allium sativum) ve Soğanın (Allium cepa) Etkisi |
SÜ-BAP |
20211030 |
2020-2022 |
Bazı Su Ürünlerinin Raf Ömrü, Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Sous Vide Pişirme Yönteminin Etkisi |
SÜ-BAP |
20111011 |
2020-2022 |
Tavuk Karkaslarının Mikrobiyal Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Dekontaminasyon Amacıyla Uygulanan Elektrolize Suların Etkileri |
SÜ-BAP | 20111002 |
2020-2022 |
Pancardan (Beta vulgaris var. saccharifera L.) şekere nitrat ve nitrit içeriklerinin belirlenmesi ve sucuk üretiminde kürleme ajanı olarak kullanılabilme imkanları |
SÜ-BAP | 19201117 |
2019-2020 |
Tavuk ve Hindi Taşlıkların Bazı Fizikokimyasal, Teknolojik ve Tekstürel özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
19201019 |
2019-2020 |
Adaçayı ve Biberiye Esansiyel Yağlarının Hindi ve Tavuk Etlerinin Raf Ömrü Üzerine Etkisi. |
SÜ-BAP |
19201018 |
2019-2020 |
Sığır ve Tavuk Etlerinin Depolama Stabiliteleri Üzerine Beyaz, Siyah ve Yeşil Çay Çeşitlerinin Etkisinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
18201075 |
2018-2019 |
Farklı Kıvam Artırıcıların Hazır Jöle İşkembe ve Kelle-Paça Üretiminde Kullanılabilme İmkanlarının Belirlenmesi. |
SÜ-BAP |
18201074 |
2018-2019 |
Kereviz Tozunun Pastırma Üretiminde Alternatif Kürleme Ajanı Olarak Kullanılabilme İmkanları. |
SÜ-BAP |
18201017 |
2018-2019 |
Sığır ve Tavuk Etlerinin Bazı Emülsiyon Karakteristikleri Üzerine Çörek Otu ve Yer Fıstığı Tohum Yağlarının Etkisi. |
SÜ-BAP |
18201018 |
2018-2019 |
Ananas Suyunun Ekonomik Verimini Tamamlamış Yumurtacı Tavuk Etlerinin Tekstürel ve Bazı Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi. |
SÜ-BAP |
17201075 |
2017-2018 |
Farklı Sığır Irklarından Elde Edilen Çeşitli Pastırmaların Fizikokimyasal ve Tekstürel Özelliklerinin Belirlenmesi. |
SÜ-BAP |
16201075 |
2016-2017 |
Sığır Eti Köftelerinin Depolama Stabilitesi Üzerine Farklı Oranlarda Zeytin Yaprağı İlavesinin Etkisi. |
SÜ-BAP |
16201018 |
2016-2017 |
Sucukların Bazı Fizikokimyasal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Farklı Yağ Oranlarının Etkisi |
SÜ-BAP |
14101012 |
2014-2017 |
Farklı Hayvansal Yağ ve Değişik Baharatların Sucuğun Tekstürel Özellikleri, Heterosiklik Aromatik Amin ve Amin Oluşumu Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
13301015 |
2013-2014 |
Et ve Et Ürünlerinde Tekstürel Ölçümlerin Geliştirilmesine Yönelik Laboratuar İyileştirilmesi. |
SÜ-BAP |
11201079 |
2011-2013 |
Elektroşok Uygulamasının Broyler Göğüs Kaslarının (Pectoralis majör) Et KalitesiÜzerine Etkisi. |
SÜ-BAP |
11101004 |
2011-2012 |
Ekonomik Yumurta Verimini Tamamlamış Tavuk Göğüs Etlerinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Farklı Süre Ve Frekanstaki Ulutrasonik Ses Dalgalarının Etkisi |
SÜ-BAP |
11201020 |
2011-2012 |
Elektrolize Suyun, Sığır ve Tavuk Etlerinin Bazı Emülsiyon Karakteristikleri Üzerine Etkisi |
SÜ-BAP |
10201110 |
2010-2012 |
Koyun Eti ve Mekanik Ayrılmış Tavuk, Hindi Etlerinin Sucuğun Bazı Tekstürel ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Optimizasyonu |
SÜ-BAP |
9101012 |
2009-2011 |
Mekanik Olarak Kemiklerinden Ayrılmış Piliç Etlerinden Üretilen Sosislerin Bazı Kalite Özellikleri Ve Depolama Stabılitesi Üzerine Farkli Baharat Ekstraktlarının Etkisi |
SÜ-BAP |
9201007 |
2009-2012 |
Devekuşu Eti ve Bazı Yenilebilir Yan Ürünlerinin Prerigo Ve Postorigo Aşamalarında Çeşitli Teknolojik Ve Fonksiyonel Öz. Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
8701347 |
2008-2009 |
Farkli Seviyelerde Limon Albedosu İle Hazirlanmiş Et Emüsİyonlarinin Fonksiyonel Özellikleri |
SÜ-BAP |
8201012 |
2008-2008 |
Bazı Su Ürünlerinin Bileşimi ve Değişik Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
7201060 |
2007-2008 |
Farklı Oranlarda Meme Dokusu Ilavesinin Sığır Etinin Bazı Teknolojik Ve Emilasyon Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
6201022 |
2006-2007 |
Sığır ve Tavuk Etlerinden Baharatlı Kavurma Üretimi Üzerine Bir Araştırma |
SÜ-BAP |
6101015 |
2006-2009 |
Sığır,koyun Ve Keçi Yağlarının Depolama Süresince Fiziksel Ve Biyokimyasal Özelliklerinde Meydana Gelen Değişimler Üze. Vakum Ambalajlanmanın Etkisinin Belirlen |
SÜ-BAP |
2003/133 |
2003-2005 |
Mekaniki Ayrılmış Kanatlı Etlerinin Bazı Et Ürünlerinde Optimum Kullanım Düzeylerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
2003/029 |
2003-2004 |
Piliç Pagetlerinin Bazı Teknolojik Özelikleri Üzerine Farklı Bitkisel Enzimlerin Etkisi |
SÜ-BAP |
2002/036 |
2002-2003 |
Piliç Sosisi Üretiminde Mekaniki Ayrılmış Pililç Etlerinin Optimum Kullanım Düzeylerinin Tesbiti |
SÜ-BAP |
99/082 |
1999-2000 |
Sığır Etine Farklı Oranlarda Karıştırılan Yumurta Tavuğu Etinin Türk Tipi Sucuk Üretiminde Kullanılabilme İmkanları Üzerine Bir Araştırma |
SÜ-BAP |
99/019 |
1999-2003 |
Prerigor ve Postrigor Aşamalarının Farklı Türlerindeki Pişirme Kayıpları, Emülsiyon Kapasitesi Ve Su Tutma Kapasitesine Etkisi. |
SÜ-BAP |
95/050 |
1995-1999 |
Taze Ve Dondurulmuş Üç Farklı Tür Etinin Çeşitli Emülsiyon Özellikleri Üzerine Değişik Yağ Çeşidi Ve Fosfat Seviyesi Etkisinin Model Sistemde Araştırılması. |
SÜ-BAP |
93/017 |
1993-1995 |
Farklı Türk Kanatlı ve Organ Etlerinin Oluşturabilecekleri Emülsiyonların Çeşitli Özelliklerinin Model Sistemde Araştırılması. |
SÜ-BAP |
92/137 |
1992-1993 |
Yoğurt Bakterilerinin Sucuğun Fermantasyonu Üzerine Etkisi. |
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Nihat AKIN |
|||
Proje Türü |
Proje No |
Başlangıç-Bitiş |
Proje Adı |
SÜ-BAP | 18101022 | 2020-2022 | Peynir İzolatı Çeşitli Laktobasillerin Proteolitik Aktivitelerinin, Proteaz Genlerinin Belirlenmesi ve Proteolitik Aktivitesi En Yüksek Suş İle Fermente Süt Üretimi ve Takibi |
SÜ-BAP | 18201166 | 2020-2022 | Genetik Karakterizasyonu Yapılmış Çeşitli Laktik Asit Bakterilerinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP | 20211017 | 2020-2022 | Orta Toroslar Yöresi Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Enterococcus faecium ve Enterococcus faecalis suşlarının probiyotik Potansiyellerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP | 20201029 | 2020-2022 | Deri Tulum Peynirlerinden İzole Edilen Lactococcus, Lactobacillus ve Streptococcus Cinslerine ait Suşlarda Antioksidatif Aktivitenin Belirlenmesi |
SÜ-BAP | 18101022 | 2014-2021 | Defitinize Buğday Kepeği Katkılı, Ekşi Hamur İlavesiyle Üretilen Ekmeklerin Kalitesinin ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
19101004 |
2019-2021 |
Orta Toroslar Yöresinde Üretilen Geleneksel Tulum Peynirlerinde Olgunlaşma Süresince Peptid Dinamiğinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
19201130 |
2019-2020 |
Farklı Oranlarda Yenilebilir Bitkisel Lif Kullanılarak Üretilen Probiyotik Dondurmaların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
19201050 |
2019-2020 |
Endüstriyel Aromalı Buz Üretiminde Kullanılan Stabilizatörlerin Miktarlarının Tüketici Beklentileri ve Optimum Maliyetlerinin Uygunluğunun Araştırılması |
SÜ-BAP |
18201091 |
2018-2019 |
Karaman Yöresinde Üretilen Geleneksel Deri Tulum Peynirlerinin Olgunlaşma Sürecinde Uçucu Bileşenlerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
18201160 |
2018-2019 |
Ayran Üretiminde Sütçülük Yan Ürünlerinin Değerlendirilme İmkanlarının Araştırılması |
SÜ-BAP |
17201099 |
2017-2019 |
Yüksek Basınç Uygulanmış Yağlı ve Yağsız Sütten Üretilen Süt Tozlarının Farklı Sıcaklıklarda Depolanması Süresince Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi |
SÜ-BAP |
16201012 |
2016-2017 |
Ergenlik Dönemindeki Tüketicilerin Yoğurt Tüketim Alışkanlıkları Üzerine Bazı Faktörlerin Etkisinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
16401098 |
2016-2018 |
Keçi Sütlerinde mRNA'ların Belirlenmesi ve bu Sütleri Tüketen İnsanlara mRNA'ların Transportunun Değerlendirilmesi |
SÜ-BAP |
16201034 |
2016-2017 |
Orta Toroslar Yöresinde Üretilen Geleneksel Deri Tulum Peynirlerinin Olgunlaşma Sürecinde Aroma Profilinin Belirlenmesi |
TÜBİTAK 1001 |
214Z054 |
2015-2018 |
Orta Toroslar Yöresinde Üretilen Geleneksel Deri Tulum Peynirlerinde Mikrobiyal Dinamiğin Olgunlaşma Sürecinde Belirlenmesi ve Bu Peynirlerden Potansiyel Starter Kültür Olarak Doğal Laktik Asit Bakteri Suşlarının İzolasyonu ve Tanımlanması |
SÜ-BAP |
14201034 |
2014-2015 |
Antioksidanca Zengin Kuşburnu ve Kızılcık Meyvelerinden Yapılan Marmelatlar İlave Edilerek Üretilen Meyveli Yoğurtların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
14201033 |
2014-2015 |
Geleneksel Yöntemle Üretilen Tulum Peynirlerinin Bazı Kalite Özelliklerinin, Biyoaktif Peptid İçeriklerinin Ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
14201032 |
2014-2015 |
Marmara Bölgesinde İşlenen Çiğ Sütlerin Somatik Hücre Sayısı ve Bazı Bileşenlerinin Tespiti |
SÜ-BAP |
14101014 |
2014-2017 |
İnkübasyon sonrası soğutma koşullarının yoğurt pıhtısı üzerine etkilerinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
14101005 |
2014-2017 |
Tam Olgunlaşmadan Hasat Edilen Buğday Unu ile Üretilen Yoğurdun Probiyotik ve Prebiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
12101024 |
2013-2016 |
Çeşitli Gıdalardan İzole Edilmiş Farklı Laktik Asit Bakterilerinin Bakteriyosin Üretme Yeteneklerinin Ve Bakteriyosin Kısmi Karakteristiklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
12201017 |
2013-2016 |
Farklı pH Değerlerindeki Telemelerden Emülsifüyer Tuzu Kullanılarak Kuru Haşlama Yöntemiyle Elde Edilen Kaşar Benzeri Peynirlerle Geleneksel Yöntemle Elde Edilen Kaşar Peynirlerinin Tekstür Özelliklerinin Karşılaştırılması |
SÜ-BAP |
12201014 |
2013-2016 |
Peynirlerden Izole Edilen Farklı Enterococcus Türlerinin Bakteriyosin Üretme Yeteneklerinin ve Bakteriyosinlerinin Karakteristiklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
12201015 |
2012-2015 |
Doğal Olarak Üretilen Yoğurtlardan Izole Edilen Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus delburieckii subsp Bulgaricus'un Bakteriyosin Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi ve Ürettikleri Bakteriyosinlerin Karakterizasyonu |
SÜ-BAP |
12201016 |
2012-2015 |
Farklı Orjinalli Ballar Kullanılarak Üretilen Set Tip Yoğurtların Soğukta Depolama Sırasında Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özelliklerde Meydana Gelen Değişimlerin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
11201022 |
2011-2013 |
Farklı pH Değerlerindeki Peynirlerden Blok Tip Eritme Peynir Üretim Şartlarının ve Ürün Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
10101034 |
2010-2013 |
Farklı Tip Peynirler Kullanılarak Üretilen Eritme Tipi Peynirlerin Üretimi Esnasında Uygulanan Işlem Parametrelerinin Peynirin Bazı Özellikleri Üzerine Etkisi |
SÜ-BAP |
9701363 |
2009-2009 |
Bazı Meyve Konsantreleri Kullanılarak Hazırlanan Yoğurdun Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
9201139 |
2009-2010 |
Model Sistemlerde Laktik Asit Bakterileri (Lactobacillus bulgaricus ve Lactococcus lactis) Üzerine Stres Faktörlerin Etkisinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
8101011 |
2008-2010 |
Geleneksel Yöntemle Üretilen Tulum Peynirlerinde Kullanılan Sütün Orjinine Bağlı Olarak Olgunlaşma Esnasında Meydana Gelen Bazı Değişmelerin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
8101012 |
2008-2009 |
Beyaz Peynir Sütüne Farklı Onaranlarda Co2 İlavesinin Etkisinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
7101011 |
2007-2009 |
Antioksidanca Zengin Bazı Meyve ve Meyve Konsantreleri Kullanılarak Yapılan Meyveli Yoğurtların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
7201014 |
2007-2008 |
Farklı Tip Yağ Kullanımının Dondurmanın Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi |
SÜ-BAP |
2004/079 |
2004-2006 |
Çiğ Sütten İşlenen Mihaliç Peynirinin Olgunlaşma Sırasındaki Mikrobiyal Florası ve Tuz Geçişi |
SÜ-BAP |
2002/171 |
2002-2004 |
Pastörize ve Çiğ Sütten İşlenen Kaşar Peynirlerinde Olgunlaşma Sırasında Oluşan Bazı Özelliklerin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
2001/078 |
2001-2002 |
Yüksek Kollesterollü Rasyon ve Fermente Süt Ürünleri Ile Beslenen Ratların Kan Serum Kolesterol Seviyelerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
99/112 |
1999-2000 |
Probiotik Dondurmalarda Kriyoprotectantların Tarter Kültürlerin Canlılığı Üzerine Etkisinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
96/062 |
1996-1996 |
Meyve Aromalı Peynirli Tatlılarda Lactobacillus Acdaphilus ve Bifidobacterium Bifidum'un Üreme Karakteristiklerinin Belirlenmesi. |
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Mehmet Musa ÖZCAN |
|||
Proje Türü |
Proje No |
Başlangıç-Bitiş |
Proje Adı |
SÜ-BAP |
21401036 |
2020-2022 |
Kapari (Capparis ovata subsp. herbacea) meyvelerinin biyoaktif bileşen, antioksidan aktivite, fenolik bileşen, yağ asidi bileşimi ve mineral madde içerikleri üzerine farklı katkılı ortamda gerçekleştirilen fermantasyonun etkisi |
SÜ-BAP |
20401051 |
2020-2022 |
Salamura Zeytin Üretiminde Zeytinin Biyoaktif Özellikleri ve Fenolik Bileşenleri üzerine Küllü Suyla Acıklık Giderme İşleminin Etkisinin Araştırılması |
SÜ-BAP |
19401078 |
2020-2022 |
Şarap, üzüm suyu ve pekmez üretim atıklarının (posa, çekirdek ve kabuk) ekonomik olarak değerlendirilmesi için bioaktif ve kalitatif özelliklerinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
19401058 |
2019-2020 |
Bazı avocado (Persea americana Mill.) çeşitlerinin (Fuerte, Hass ve Pinkerton) besinsel ve biyoaktif özellikleri üzerine olgunlaşma periyodunun etkisinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
18201092 |
2018-2020 |
Arı polenlerinin bazı bileşim ve fitokimyasal özellikleri üzerine lokasyonun etkisi |
SÜ-BAP |
18201124 |
2018-2020 |
Farklı zeytin çeşitlerinden soğuk preslenmiş zeytinyağlarının biyoaktif bileşenleri üzerine selülaz ve papain enzimlerinin etkisi |
SÜ-BAP |
18201157 |
2018-2020 |
Hurma Çekirdeği Kahvesinin Üretimi ve Bazı Biyoaktif Özellikleri Üzerine Farklı Isıl İşlemlerinin Etkisinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
18402023 |
2018-2019 |
Ticari olarak satılan yerli ve ithal sigaraların ağır metal içeriklerinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
17101009 |
2017-2020 |
Akdeniz Bölgesi'nde yetişen bazı zeytin çeşitlerinin ve yağlarının fizikokimyasal özellikleri üzerine sulamanın etkisi |
SÜ-BAP |
18402021 |
2018-2019 |
Pomelo meyvesinin antioksidan aktivite, toplam fenol içeriği ve fenolik bileşenleri üzerine farklı solvent konsantrasyonlarının etkisinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
18402020 |
2018-2019 |
Nar çekirdeği yağının toplam fenol, antioksidan aktivite, fenolik bileşenler ve yağ asitleri bileşimi üzerine mikrodalga işlemin etkisinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
18402022 |
2018-2019 |
Harnup unu katkılı kurabiyenin yağ asitleri bileşimi, toplam fenol, antioksidan aktivite, fenolik bileşen ve mineral içeriğindeki değişimlerin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
18402024 |
2018-2019 |
Sade kekin yağ asidi bileşimi, antioksidan aktivite, toplam fenol, fenolik bileşen ve mineral içerikleri üzerine yer bademi ununun etkisinin araştırılması |
SÜ-BAP |
18402005 |
2018-2018 |
Kahve çekirdeklerinin fenolik bileşen içeriği ve antioksidan aktivitesi üzerine iki farklı kavurma yöntemlerinin etkisinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
18402004 |
2018-2018 |
Tavuk, ördek ve bıldırcın yumurtalarının yağ asidi kompozisyonu ve tokoferol içeriği üzerine haşlamanın etkisi |
SÜ-BAP |
18402006 |
2018-2018 |
Hint inciri (Opuntia ficus-indica L.) meyvesinin fenolik bileşen içeriği ve antioksidan aktivitesi üzerine hasat zamanının etkisinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
18401030 |
2018-2020 |
Susam tohumunda akrilamid oluşumu, trans yağ asidi ve fenolik bileşenleri üzerine farklı kavurma sıcaklık ve süresinin etkisi |
SÜ-BAP |
17201139 |
2017-2018 |
Lupen (Lupinus albus L.) Katkılı Cips Üretimi ve Son Ürünün Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
17201015 |
2017-2018 |
Farklı Çeşit Zeytin ve Zeytin Yapraklarının Antioksidan Aktivite, Fenolik Bileşen ve Toplam Fenol İçerikleri Üzerine Hasat Zamanının Etkisi |
SÜ-BAP |
17201076 |
2017-2020 |
Cipste Kullanılan Kızartma Yağına Antioksidan İlavesinin Etkileri |
SÜ-BAP |
16401155 |
2016-2018 |
Farklı kavurma yöntemlerinin susam tohumu ve yağının kalitesi ve oksidatif stabilitesi üzerine etkisi |
SÜ-BAP |
16401155 |
2016-2018 |
Farklı kavurma yöntemlerinin susam tohumu ve yağının kalitesi ve oksidatif stabilitesi üzerine etkisi |
SÜ-BAP |
16201017 |
2016-2017 |
Farklı Çeşit Zeytin Yapraklarının Fenolik Bileşen, Antioksidan Aktivite ve mineral İçeriği Üzerine kurutmanın Etkisi |
SÜ-BAP |
15401105 |
2015-2017 |
Ekonomik Değeri Yüksek Sofralık ve Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Pulp ve Tohumlarının Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
15401106 |
2015-2017 |
Sızma Zeytinyağının Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Farklı Ambalajlarda Depolamanın, Çeşitli Aromatik Bitkiler ve Uçucu Yağlarının |
SÜ-BAP |
15401105 |
2015-2017 |
Ekonomik Değeri Yüksek Sofralık ve Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Pulp ve Tohumlarının Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
15401106 |
2015-2017 |
Sızma Zeytinyağının Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Farklı Ambalajlarda Depolamanın, Çeşitli Aromatik Bitkiler ve Uçucu Yağlarının Etkisi |
SÜ-BAP |
15201048 |
2015-2017 |
Farklı Kavun Çekirdeklerinin Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
15301001 |
2015-2016 |
Yemeklik Yağ laboratuarının Günümüz gereksinimlerine göre iyileştirilmesi |
SÜ-BAP |
14201063 |
2014-2017 |
Susam Kabuğunun Soyulması Üzerine Enzim Ve Isıl İşlem Uygulamalarının Etkisi |
SÜ-BAP |
14201087 |
2014-2016 |
Pastörize sıvı yumurta akında kullanılan bazı kimyasal katkı maddelerinin in vitro çalışmalarda yumurta akı köpük performansı üzerine etkisi |
SÜ-BAP |
13201084 |
2013-2016 |
Hint inciri (Opuntia ficus- indica L.) meyvesi ve tohumlarının bazı fizikokimyasal özellikleri üzerine lokasyonun etkisi |
SÜ-BAP |
13301009 |
2013-2015 |
Yemeklik Yağ Eldesinde Farklı Solvent Ekstraksiyon Tekniğinin Geliştirilmesi |
SÜ-BAP |
13101013 |
2013-2015 |
Kızartma tekerrür sayısının farklı bitkisel yağların fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
11201025 |
2011-2014 |
Farklı Hurma (phoenix Dactylifera L.) Çeşitlerinin Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
11201025 |
2011-2014 |
Farklı Hurma (phoenix Dactylifera L.) Çeşitlerinin Bazı Fiziksel Ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
10201129 |
2010-2012 |
Kızartma Yağlarının Stabilitesi Üzerine Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Etkisi |
SÜ-BAP |
10201130 |
2010-2012 |
Soğuk Pres Ve Super Akışkan Karbondioksit Ekstraksiyon Metodu Ile Elde Edilen Buğday Ruşeym Yağlarının Fiziko- Kimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması |
SÜ-BAP |
9401068 |
2009-2012 |
Eriophyid Akar (aculus Olearius Castagnoli. Aceria Oleae (nalepa) (acarina, Eriophyoidea) Zararı Gören Ayvalık Zeytin Çeşidinin Ve Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
8101028 |
2008-2011 |
Türkiyedeki Farklı Lokasyonlardan Temin Edilen Turunçgil Çekirdeklerinin Yağ Kalitesi Ve Yemeklik Yağ Olarak Kullanabilirliğinin Araştırılması |
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Mehmet AKBULUT |
|||
Proje Türü |
Proje No |
Başlangıç-Bitiş |
Proje Adı |
SÜ-BAP |
20211013 |
2020-2022 |
Şalgam Suyunda Bulunan Mayaların İzolasyonu, Moleküler Tanısı ve Starter Kültür Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması |
SÜ-BAP |
17201130 |
2017-2019 |
Mahonya (Mahoniaaquifolium) Meyvelerinin Olgunlaşma Sürecinde Bazi Fizikokimyasal Ve Fitokimyasal Özelliklerindeki Değişimlerin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
17201129 |
2017-2018 |
Süs Elmasi Suyu Antosiyaninlerinin Enkapsülasyonu ve Termal Stabilitesinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
16201029 |
2016-2019 |
Muğla Yöresi Çam Ballarının Fenolik Bileşiklerinin ve Depolamadaki Değişimlerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
16201028 |
2016-2018 |
Farklı oranlarda Ekşi Kara siyah üzüm posası kullanımının Şalgam suyunun antosiyanin profili, monomerik antosiyanin miktarı ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi |
SÜ-BAP |
16201030 |
2016-2019 |
Kara Üzüm Posası Kullanılarak Üretilen Şalgam Suyunun Bazı Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
16201027 |
2016-2019 |
Kabuklu Kavrulmuş Susam ve Tahin Yağlarının Yağ Asidi Kompozisyonu Renk Değerleri Üzerine Kavurma Süresinin Etkisi |
TÜBİTAK |
|
2015-2017 |
Resveratrolce zengin şalgam suyu üretimi için üzüm suyu atığı olarak posanın değerlendirilebilirliği |
SÜ-BAP |
14201035 |
2014-2016 |
Enerjisi Azaltılmış Reçel Üretiminde Stevia Ekstraktının Kullanılabilirliğinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
13201062 |
2013-2014 |
Çiçek Ballarındaki 5-Hydroksimetilfurfural (HMF) oluşumu üzerine farklı ısıl işlemlerin ve depolamanın etkisi |
SÜ-BAP |
13301013 |
2013-2014 |
Meyve Sebze İşleme Teknolojisi Laboratuvarının Araştırma Yapılabilir Nitelikte Çağın Koşullarına ve Güvenli Çalışma Ortamına Uygun Hale getirilmesi |
SÜ-BAP |
13201042 |
2013-2014 |
Siyah Havuç Posasının Fermente Siyah Havuç Suyu Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması |
SÜ-BAP |
12201072 |
2013-2016 |
Farklı pH'larda Domates Reçeli Üretimi ve Kalite Karakteristiklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
12201021 |
2012-2015 |
Kavurma Süresinin Kabuklu Susamın Fitik Asit Içeriği ve Bazı Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi |
SÜ-BAP |
11201073 |
2011-2014 |
Muğla Yöresi Çam Ballarının Depolamaya Bağlı Olarak Bazı Kinetik Parametrelerinin Belirlenmesi ve Raf Ömrünün Tahmini |
SÜ-BAP |
10101033 |
2010-2012 |
Farklı Adsorban Uygulaması ile Pekmezlerde Maillard Reaksiyonunun Kontrol Altına Alınması Ve Depolomadaki Değişimin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
10201001 |
2010-2011 |
Kurutma İşlemi ve Öncesinde Uygulanan Farklı Haşlama Tekniklerinin Siyah Havucun Antioksidan Etkili Bileşikleri Üzerine Etkisi |
SÜ-BAP |
10201002 |
2010-2011 |
Kırmızı Pancarın Bazı Fiziksel Ve Fitokimyasal Özellikleri Üzerine Farklı Kurutma Sıcaklıklarının Etkisi |
SÜ-BAP |
17201131 |
2017-2017 |
Fındık Cipsinin Endüstriyel Kalitesinin Geliştirilmesi ve Raf Ömrünün Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
16201031 |
2016-2016 |
Resveratrol içeren şalgam suyu üretimi için üzüm posasının fermantasyonda kullanılabilirliğinin belirlenmesi |
TAGEM |
|
2015- |
Doğal kayısı gamının fonksiyonel özelliklerinin ve gıda katkısı olarak kullanılabilirliğinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
204030 |
|
Yerli Baharat Ekstraktların Model Sistemlerinde Antioksidan Etkisinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
09201073 |
|
Türkiye’de Üretilen Çam Ballarının Fizikokimyasal Özelliklerinin, Mineral İçeriklerinin Belirlenmesi ve Depolamadaki Değişimleri |
Proje Yürütücüsü: Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN |
|||
Proje Türü |
Proje No |
Başlangıç-Bitiş |
Proje Adı |
SÜ-BAP |
17201100 |
2020-2022 |
Sığır Etinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Farklı Seviyelerde Menengiç (Pistacia terebinthus L.) İlavesinin Etkisi |
SÜ-BAP |
19201006 |
2020-2022 |
Kekik ve Şerbetçi Otu İçeren Yenilebilir Filmlerin Hamburgerlerin Bazı Mikrobiyal ve Fizikokimyasal Özellikleri Üzerine Etkisi |
SÜ-BAP |
19201082 |
2019-2020 |
Transglutaminazın Chia Müsilaj Bazlı Yenilebilir Filmle Kaplı Tavuk Nuggetları Üzerine Etkisi |
SÜ-BAP |
19201039 |
2019-2020 |
Piliç Göğüs Filetolarının Mikrobiyal Kalitesi ve Raf Ömrü Üzerine Normal Hava ve Modifiye Atmosferde Paketlemenin Etkilerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
19201038 |
2019-2020 |
Farklı Oranlarda Akasya Arabika Meyveları (Acacia nilotica L.) İlavesinin Sığır Etinin Bazı Teknolojik ve Emülsiyon Özellikleri Üzerine Etkisi |
SÜ-BAP |
19201033 |
2019-2020 |
Karbondioksit Tünelinde Soğutulmuş Dana Etinin Depolama Süresince Bazı Fiziksel ve Kimyasal Değişimlerinin Araştırılması |
SÜ-BAP |
17201101 |
2017-2019 |
Çördük otu tozu ilavesinin sığır eti köftelerinin bazı kalite özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
17201100 |
2017-2018 |
Sığır Eti Köftelerinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Mikrodalga Fırında Kurutulmuş Asma ve Şeftali Yaprağı Tozları İlavesinin Etkilerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
16201107 |
2016-2018 |
Sığır Eti Köftelerinin Bazı Fizikokimyasal, Tekstürel ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Farklı Düzeylerde Dondurarak Kurutulmuş Çeşitli Sebze Turşusu Tozlarının Etkilerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
15201085 |
2015-2016 |
Dana Nuarına (M.Semitendinosus) Uygulanan Ön İşlemlerin Mikrodalga Kurutmaya Etkisinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
15201068 |
2015-2018 |
Propolis İlave Edilmiş Tavuk ve Sığır Eti Ekstraktlarının (Tozlarının) Depolama Sürecinde Bazı Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
14201053 |
2014-2016 |
Sucuğun Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Enkapsülasyon Uygulanmış Kollajen Peptitleri İlavesinin Etkilerinin Araştırılması |
SÜ-BAP |
13201061 |
2013-2016 |
Çeşitli Bitki Yapraklarının Sığır Et Suyunun Depolama Stabilitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması |
SÜ-BAP |
13201046 |
2013-2016 |
Kaz Etinin Depolama Stabilitesi Üzerine Nar ve Üzüm Çekirdeği Ekstraktlarının Etkisinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
13201047 |
2013-2015 |
Yenilebilir Kaplama ve Filmler ile Kaplanan Hindi Eti Köftelerinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
12201011 |
2012-2014 |
Sığır Eti Köftelerin Bazı Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Çeşitli Sütçülük Yan Ürünlerinin Etkisi |
SÜ-BAP |
12101005 |
2012-2015 |
Kıyma Haline Getirilmiş Sığır Etlerinin Kalite Özellikleri Üzerine Çeşitli ışık Kaynaklarının Etkileri |
SÜ-BAP |
11201072 |
2011-2014 |
Piliç Göğüs Etinin Bazı Emülsiyon Özellikleri Üzerine Farklı Tuzlar (NaCl Ve KCl) Ile İota Ve Kappa Karragenanların Etkilerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
11201021 |
2011-2014 |
Farklı Seviyelerde Tuz, Yağ ve Karragenan Içeren Sığır Eti Köftelerinin Mikrodalga Ile Pişirme Özelliklerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
10201004 |
2010-2011 |
Farklı Sıcaklık ve Sürelerde Pişirilen Köfelerde Heterosiklik Aromatik Aminlerin Oluşumunun Sınırlandırılmasında Optimum Tuz, Askorbik Asit Ve Yağ Kullanım Seviyelerinin Yanıt Yüzey Yöntemi İle Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
10201003 |
2010-2011 |
Sığır Etinin Bazı Emülsiyon Özellikleri Üzerine Çeşitli Karragenan Ve Tuzların (nacl And Kcl) Farklı Seviyelerde Etkilerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
9201140 |
2009-2010 |
Sucukların Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Öğütülmüş Semizotu, Isırganotu Ve Keten Tohumlarının Etkisinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
9201010 |
2009-2010 |
Köftelerin Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Tuz, Yağ ve Buğday Kepeği Etkilerinin Response Surface Modellemesi Uygulanarak Araştırılması |
SÜ-BAP |
9201009 |
2009-2010 |
Sucuk Karekteristikleri Üzerine Farklı Oranlarda Turunç Albedosu Ilavesinin Etkisi |
SÜ-BAP |
06201075 |
2006-2008 |
Antioksidant Katkısının Mekaniki Ayrılmış Piliç Etinden Yapılan Köftelerin Kalitatif Özelliklerine Etkisi |
Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Hacer ÇOKLAR |
|||
Proje Türü |
Proje No |
Başlangıç-Bitiş |
Proje Adı |
SÜ-ÖYP |
2014-ÖYP-5 |
2018-2022 |
Çiçek ballarının fenolik bileşikleri ve antioksidan kapasiteleri üzerine farklı ısıl işlemlerin etkisinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
18201132 |
2018-2019 |
Mahonya (Mahonia aquifolium) Meyvesi Antosiyaninlerinin Kayısı Ağacı Sızıntı Gamı İle Enkapsülasyonu Ve Isıl Stabilitesinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
17201127 |
2017-2019 |
Mahonya (Mahonia Aquifolium) Meyvesi Antosiyaninlerinin Enkapsülasyonu ve Depolama Stabilitesinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
16201067 |
2016-2019 |
Doğal kayısı gamının fenolik profilinin ve antioksidan aktivitesinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
15201060 |
2015-2018 |
Şalgam suyunun fenolik profil ve antioksidan aktivitesi üzerine farklı oranlarda siyah üzüm posası kullanımı etkisinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
18201125 |
2018- |
Fermentasyon Sonrası Ultrason Uygulamasının Şalgam Sularının Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkisi |
SÜ-BAP |
17201128 |
2017- |
Süs Elması (Malus floribunda) Suyu Konsantresinin Bazı Ürünlerde Renklendirici Olarak Kullanılabilirliği |
Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Sultan ARSLAN TONTUL |
|||
Proje Türü |
Proje No |
Başlangıç-Bitiş |
Proje Adı |
SÜ-BAP | 20401135 | 2020-2022 |
Bacillus clausii Sporları Kullanılarak Probiyotik Özellikte Kek Üretimi |
SÜ-BAP | 19401068 | 2019-2020 |
Bayatlama süresi geciktirilmiş ekmek formülasyonunun optimizasyonu |
SÜ-BAP |
18401175 |
2018-2019 |
Olgunlaşmamış Buğday Unu İlavesinin Ekşi Hamur Maya Fermentasyonu ve Ekmek Kalite Özellikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi |
Proje Yürütücüsü: Doç. Dr. Kübra ÜNAL |
|||
Proje Türü |
Proje No |
Başlangıç-Bitiş |
Proje Adı |
SÜ-BAP |
21201018 |
2020-2022 |
Farklı Hububat Unları ile Hazırlanan Tavuk Nuggetlerin Bazı Özellikleri Üzerine Değişik Pişirme Yöntemlerinin Etkisi |
SÜ-BAP |
20201078 |
2020-2022 |
Bazı Meyve Suları İle Marine Edilmiş Tavuk Göğüs Etlerinin Fizikokimyasal ve Tekstürel Özellikleri Üzerine Ultrasonik Dalgaların Etkileri |
SÜ-BAP |
19401123 |
2020-2022 |
Sığır etinin bazı emülsiyon ve tekstürel özellikleri üzerine keçiboynuzu, akasya ağacı meyvesi ve konjak tozlarının etkilerinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
18401182 |
2020-2022 |
Sığır ve tavuk etlerinin fonksiyonel, emülsifikasyon ve mikroyapısal özellikleri üzerine muz albedosunun etkisi |
SÜ-BAP |
18402025 |
2018-2019 |
Balık etinin depolanması sırasında bazı özellikleri üzerine farklı uçucu yağların etkisi |
SÜ-BAP |
18401148 |
2018-2019 |
Balkabağı tozunun taze ve dondurulmuş sığır etlerinin fonksiyonel, emülsifikasyon ve tekstürel özellikleri üzerine etkisi |
SÜ-BAP |
14101012 |
2014-2017 |
Farklı Hayvansal Yağ ve Değişik Baharatların Sucuğun Tekstürel Özellikleri, Heterosiklik Aromatik Amin ve Amin Oluşumu Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
11101004 |
2011-2012 |
Ekonomik Yumurta Verimini Tamamlamış Tavuk Göğüs Etlerinin Bazı Teknolojik Özellikleri Üzerine Farklı Süre ve Frekanstaki Ulutrasonik Ses Dalgalarının Etkisi |
Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Talha Demirci |
|||
Proje Türü |
Proje No |
Başlangıç-Bitiş |
Proje Adı |
|
|
Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Nurhan USLU |
|||
Proje Türü |
Proje No |
Başlangıç-Bitiş |
Proje Adı |
|
|
Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet BABAOĞLU |
|||
Proje Türü |
Proje No |
Başlangıç-Bitiş |
Proje Adı |
SÜ-BAP |
21401069 |
2021-2022 |
Limon, Mandalina ve Portakal Kabuğu Ekstraktı Kullanımının, Soğukta Muhafaza Edilen Sığır ve Tavuk Burgerlerin Bazı Kalite Karakteristikleri Üzerine Etkisinin Belirlenmesi |
Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra ÇETİN BABAOĞLU |
|||
Proje Türü |
Proje No |
Başlangıç-Bitiş |
Proje Adı |
|
|