Proje Yürütücüsü |
Proje Türü |
Proje No |
Projenin Adı |
Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA |
SÜ-BAP |
21211003 |
Tavuk Döner Üretiminde, Mekanik Ayrılmış Tavuk Etlerinin Kullanılabilme İmkanlarının Belirlenmesi |
SÜ-BAP | 21201066 |
Akkaraman Koyunu İç Yağlarının Fizikokimyasal ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi |
|
SÜ-BAP |
22211016 |
Farklı Yaşlardaki Koyunlardan (Akkaraman ve İvesi) Elde Edilen Yağ Çeşitlerinin Koyun Eti Kokusuyla İlişkisinin Belirlenmesi |
|
Prof. Dr. Nihat AKIN
|
SÜ-BAP |
18101022 |
Peynir İzolatı Çeşitli Laktobasillerin Proteolitik Aktivitelerinin, Proteaz Genlerinin Belirlenmesi ve Proteolitik Aktivitesi En Yüksek Suş İle Fermente Süt Üretimi ve Takibi |
SÜ-BAP |
21201055 | Geri Besleme (Back-slopping) Yolu ile Üretilen Yoğurtlarda Mikrobiyata Değişiminin ve Yoğurt Karakteristiklerinin İzlenmesi | |
SÜ-BAP |
22201026 | Köy Yoğurtlarından İzole Edilip Tanımlanan S. thermophilus'ların Yoğurt Üretiminde Denenmesi ve Raf Ömrü Boyunca Fizikokimyasal ve Tekstürel Özelliklerinin Takip Edilmesi | |
SÜ-BAP |
22201027 | Antimikrobiyal ve Antioksidan Özelliklere Sahip Zeytin Yaprağı Ekstraktı Kullanılarak Hazırlanan Yoğurtların Depolama Süresi Boyunca Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Açıdan İncelenmesi | |
SÜ-BAP |
22201028 | Çeşitli meyve ve probiyotik bakterilerle fonksiyonel dondurma üretimi | |
|
|||
Prof. Dr. Mehmet Musa ÖZCAN
|
SÜ-BAP |
21211014 |
Salamura Zeytinin Biyolojik Özellikleri, Yağ Asitleri ve Fenolik Bileşenleri Üzerine Acilik Gidermede Çam ve Meşe Külünün Etkisi |
SÜ-BAP |
21201058 |
Türkiye’de Ticari Açıdan Önem Arz Eden Bazı Ceviz Çeşitlerinin Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi |
|
SÜ-BAP |
22401013 | Meşe külüyle acılık giderme işleminin fermente kapari (Capparis ovata Desf. var. ovata) tomurcuklarının biyoaktif özellikleri, fenolik bileşenleri ve duyusal özellikleri üzerine etkisi | |
SÜ-BAP |
22401111 | Gastronomide bileşen olarak kullanılan yerbademi (Cyperus esculentus L.) yumrularının biyoaktif bileşikleri, fitokimyasalları ve mineral içerikleri üzerine çimlenmenin etkisi | |
Prof. Dr. Mehmet AKBULUT |
|||
Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN |
SÜ-BAP |
22301005 | Atıksuyun Tarımda Kullanımının Araştırılması ve Çevre Sorunları Eğitim-Öğretim Laboratuvarı Kurulumu |
SÜ-BAP |
22201029 | Fermente Gilaburu (Viburnum opulus L.) Meyve Suyu ile Marinasyon İşleminin Tavuk Göğüs Etinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi | |
SÜ-BAP |
22201022 | Yabani iğde ve zeytin yaprağı ekstraktları ilaveli kitosan filmle kaplı köftelerin bazı kalite özelliklerinin araştırılması | |
SÜ-BAP |
21211022 | Sığır Et Yan Ürünlerinden Enzimatik Hidroliz Yöntemi ile Elde Edilen Protein Hidrolizatlarının Bazı Kalite ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi | |
SÜ-BAP |
19201116 |
Büyükbaş ve Küçükbaş Kasaplık Hayvanlardan Üretilen İlikli Kemik Suyu ve Tozlarının Depolama Stabiliteleri Üzerine Adaçayı ve Zencefil İlavesinin Etkisinin Belirlenmesi |
|
Doç. Dr. Hacer ÇOKLAR |
TÜBİTAK |
1919B012112451 | Hatmi kökü müsilajından üretilen yenilebilir filmin bariyer, antibakteriyel ve antioksidatif özelliklerinin belirlenmesi |
TÜBİTAK |
1919B012111939 |
Farklı kurutma yöntemleri ve kurutma ön işlemlerinin istiridye mantarının beta glukan içeriğine ve beta glukanın reolojik özellikleri üzerine etkisi |
|
Doç. Dr. Sultan ARSLAN TONTUL |
TÜBİTAK |
122O813 |
Probiyotik Özellikte Ekmek Üretiminde Ekmek Bileşenlerinin ve Pişirme Yönteminin Etkilerinin Araştırılması |
TÜBİTAK |
122C053 |
Esansiyel Uçucu Yağ Bileşenleri ile Nişasta-Katılım Kompleksi Üretimi ve Antimikrobiyal Ajan Olarak Tahıl Ürünlerinde Kullanımı |
|
TÜBİTAK |
1919B012205476 |
Timol-ß Siklodekstrin Enkapsüllerinin Sentezi Ve Doğal Antimikrobiyal Koruyucu Olarak Kek Üretiminde Kullanımı |
|
SÜ-BAP |
22401030 |
Enzimatik hidrolize uğratılmış bitkisel yağlardan Tip 5 dirençli nişasta üretimi |
|
SÜ-BAP |
22401031 | Instant toz ekşi maya üretimi ve ekmek kalite özellikleri üzerine etkisi | |
|
|
|
|
Doç. Dr. Kübra ÜNAL |
SÜ-BAP |
22201043 | Kara dut ve Siyah üzüm posası katkılı sığır burgerlerin depolama süresinde kalite özelliklerinin belirlenmesi |
SÜ-BAP |
22201044 | Kırmızı Pancar Posası Katkılı Sucukların Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi | |
SÜ-BAP |
22408008 | Sucuk üretiminde Kamu kamu (Myrciaria dubia) meyvesi tozunun etkilerinin belirlenmesi | |
Dr. Talha DEMİRCİ |
SÜ-BAP |
21401100 |
Konya Yöresinde Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Küflü Peynirlerin Yenı Nesil DNA Sekanslama (Metagenomık) Yöntemiyle ItS Ve 16S RRNA Bölgeleri Kullanılarak Fungal Ve Bakteriyal Biyotasının Belirlenmesi |
SÜ-BAP |
21401099 |
Yeni Nesil DNA Sekanslama (Metagenomik) Yöntemi Kullanılarak Geleneksel Divle, Erzincan Şavak ve Kargı Tulum Peynirlerinin Bakteriyal Kompozisyonlarının ve Endüstriyel Tulum Peynirleri ile Mikrobiyota Farklılıklarının Belirlenmesi |
|
Dr. Nurhan USLU |
SÜ-BAP |
21401069 |
Vakum ortamında gerçekleştirilen ultrasound ekstraksiyon işleminin zeytinyağı üretiminde kullanımı ve son ürün kalitesine etkisinin araştırılması |
|
SÜ-BAP |
22401026 |
Depolama sıcaklık ve süresinin üzüm pulp ve çekirdek ekstraktlarının biyoaktif bileşenleri ve antioksidan aktiviteleri üzerine etkisinin araştırılması |
Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet BABAOĞLU |
SÜ-BAP |
21406004 |
Spontan Ve Kontrollü Şartlarda Üretilen Fermente Sucukların Yeni Nesil DNA Sekanslama (Metagenomik) Yöntemiyle 16s Ve ItS RRNA Bölgeleri Kullanılarak Bakteriyal Ve Fungal Biyotalarının Üretim Süreci Boyunca İzlenmesi |
Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra ÇETİN BABAOĞLU | SÜ-BAP | 22408010 | Geleneksel Tulum Peynirinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterileri ile Üretilen Ekşi Hamur Ekmeklerinin Bayatlama Kinetiği |
SÜ-BAP | 22408009 | Süt Endüstrisi Yan Ürünü Olan Peynir Altı Suyunun Boza Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması |