HIZLI ERİŞİM
Bölümümüzde Yürütülmekte Olan Projeler

Proje Yürütücüsü

Proje Türü

Proje No

Projenin Adı

Prof. Dr. Mustafa KARAKAYA

SÜ-BAP

21211003

Tavuk Döner Üretiminde, Mekanik Ayrılmış Tavuk Etlerinin Kullanılabilme İmkanlarının Belirlenmesi

SÜ-BAP 21201066

Akkaraman Koyunu İç Yağlarının Fizikokimyasal ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

22211016

Farklı Yaşlardaki Koyunlardan (Akkaraman ve İvesi) Elde Edilen Yağ Çeşitlerinin Koyun Eti Kokusuyla İlişkisinin Belirlenmesi

     

Prof. Dr. Nihat AKIN

 

 

SÜ-BAP

18101022

Peynir İzolatı Çeşitli Laktobasillerin Proteolitik Aktivitelerinin, Proteaz Genlerinin Belirlenmesi ve Proteolitik Aktivitesi En Yüksek Suş İle Fermente Süt Üretimi ve Takibi

SÜ-BAP

21201055 Geri Besleme (Back-slopping) Yolu ile Üretilen Yoğurtlarda Mikrobiyata Değişiminin ve Yoğurt Karakteristiklerinin İzlenmesi

SÜ-BAP

22201026 Köy Yoğurtlarından İzole Edilip Tanımlanan S. thermophilus'ların Yoğurt Üretiminde Denenmesi ve Raf Ömrü Boyunca Fizikokimyasal ve Tekstürel Özelliklerinin Takip Edilmesi

SÜ-BAP

22201027 Antimikrobiyal ve Antioksidan Özelliklere Sahip Zeytin Yaprağı Ekstraktı Kullanılarak Hazırlanan Yoğurtların Depolama Süresi Boyunca Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Açıdan İncelenmesi

SÜ-BAP

22201028 Çeşitli meyve ve probiyotik bakterilerle fonksiyonel dondurma üretimi

 

   

Prof. Dr. Mehmet Musa ÖZCAN

 

SÜ-BAP

21211014

Salamura Zeytinin Biyolojik Özellikleri, Yağ Asitleri ve Fenolik Bileşenleri Üzerine Acilik Gidermede Çam ve Meşe Külünün Etkisi

SÜ-BAP

21201058

Türkiye’de Ticari Açıdan Önem Arz Eden Bazı Ceviz Çeşitlerinin Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

22401013 Meşe külüyle acılık giderme işleminin fermente kapari (Capparis ovata Desf. var. ovata) tomurcuklarının biyoaktif özellikleri, fenolik bileşenleri ve duyusal özellikleri üzerine etkisi

SÜ-BAP

22401111 Gastronomide bileşen olarak kullanılan yerbademi (Cyperus esculentus L.) yumrularının biyoaktif bileşikleri, fitokimyasalları ve mineral içerikleri üzerine çimlenmenin etkisi

Prof. Dr. Mehmet AKBULUT

     

Prof. Dr. Cemalettin SARIÇOBAN

SÜ-BAP

22301005 Atıksuyun Tarımda Kullanımının Araştırılması ve Çevre Sorunları Eğitim-Öğretim Laboratuvarı Kurulumu

SÜ-BAP

22201029 Fermente Gilaburu (Viburnum opulus L.) Meyve Suyu ile Marinasyon İşleminin Tavuk Göğüs Etinin Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

SÜ-BAP

22201022 Yabani iğde ve zeytin yaprağı ekstraktları ilaveli kitosan filmle kaplı köftelerin bazı kalite özelliklerinin araştırılması

SÜ-BAP

21211022 Sığır Et Yan Ürünlerinden Enzimatik Hidroliz Yöntemi ile Elde Edilen Protein Hidrolizatlarının Bazı Kalite ve Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

19201116

Büyükbaş ve Küçükbaş Kasaplık Hayvanlardan Üretilen İlikli Kemik Suyu ve Tozlarının Depolama Stabiliteleri Üzerine Adaçayı ve Zencefil İlavesinin Etkisinin Belirlenmesi

Doç. Dr. Hacer ÇOKLAR

TÜBİTAK

1919B012112451 Hatmi kökü müsilajından üretilen yenilebilir filmin bariyer, antibakteriyel ve antioksidatif özelliklerinin belirlenmesi

TÜBİTAK

1919B012111939

Farklı kurutma yöntemleri ve kurutma ön işlemlerinin istiridye mantarının beta glukan içeriğine ve beta glukanın reolojik özellikleri üzerine etkisi

Doç. Dr. Sultan ARSLAN TONTUL

TÜBİTAK

122O813

Probiyotik Özellikte Ekmek Üretiminde Ekmek Bileşenlerinin ve Pişirme Yönteminin Etkilerinin Araştırılması

TÜBİTAK

122C053

Esansiyel Uçucu Yağ Bileşenleri ile Nişasta-Katılım Kompleksi Üretimi ve Antimikrobiyal Ajan Olarak Tahıl Ürünlerinde Kullanımı

TÜBİTAK

1919B012205476

Timol-ß Siklodekstrin Enkapsüllerinin Sentezi Ve Doğal Antimikrobiyal Koruyucu Olarak Kek Üretiminde Kullanımı

SÜ-BAP

22401030

Enzimatik hidrolize uğratılmış bitkisel yağlardan Tip 5 dirençli nişasta üretimi

SÜ-BAP

22401031 Instant toz ekşi maya üretimi ve ekmek kalite özellikleri üzerine etkisi

 

 

 

Doç. Dr. Kübra ÜNAL

SÜ-BAP

22201043 Kara dut ve Siyah üzüm posası katkılı sığır burgerlerin depolama süresinde kalite özelliklerinin belirlenmesi

SÜ-BAP

22201044 Kırmızı Pancar Posası Katkılı Sucukların Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

SÜ-BAP

22408008 Sucuk üretiminde Kamu kamu (Myrciaria dubia) meyvesi tozunun etkilerinin belirlenmesi
     

Dr. Talha DEMİRCİ

SÜ-BAP

21401100

Konya Yöresinde Geleneksel Yöntemlerle Üretilen Küflü Peynirlerin Yenı Nesil DNA Sekanslama (Metagenomık) Yöntemiyle ItS Ve 16S RRNA Bölgeleri Kullanılarak Fungal Ve Bakteriyal Biyotasının Belirlenmesi

SÜ-BAP

21401099

Yeni Nesil DNA Sekanslama (Metagenomik) Yöntemi Kullanılarak Geleneksel Divle, Erzincan Şavak ve Kargı Tulum Peynirlerinin Bakteriyal Kompozisyonlarının ve Endüstriyel Tulum Peynirleri ile Mikrobiyota Farklılıklarının Belirlenmesi

Dr. Nurhan USLU

SÜ-BAP

21401069

Vakum ortamında gerçekleştirilen ultrasound ekstraksiyon işleminin zeytinyağı üretiminde kullanımı ve son ürün kalitesine etkisinin araştırılması

 

SÜ-BAP

22401026

Depolama sıcaklık ve süresinin üzüm pulp ve çekirdek ekstraktlarının biyoaktif bileşenleri ve antioksidan aktiviteleri üzerine etkisinin araştırılması

Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet BABAOĞLU

SÜ-BAP

21406004

 

Spontan Ve Kontrollü Şartlarda Üretilen Fermente Sucukların Yeni Nesil DNA Sekanslama (Metagenomik) Yöntemiyle 16s Ve ItS RRNA Bölgeleri Kullanılarak Bakteriyal Ve Fungal Biyotalarının Üretim Süreci Boyunca İzlenmesi

     
Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra ÇETİN BABAOĞLU SÜ-BAP 22408010 Geleneksel Tulum Peynirinden İzole Edilen Laktik Asit Bakterileri ile Üretilen Ekşi Hamur Ekmeklerinin Bayatlama Kinetiği
SÜ-BAP 22408009 Süt Endüstrisi Yan Ürünü Olan Peynir Altı Suyunun Boza Üretiminde Kullanım İmkanlarının Araştırılması

 

 


69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu