Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nden mezun olabilmek için Fakültemiz'in belirlediği staj kuralları çerçevesinde her öğrenci 40 (kırk) iş günü staj yapmak zorundadır. Öğrenciler, 6. yarıyıl sonundan itibaren staj yapmaya hak kazanırlar. Staj; Bölüm Staj Koordinatörlüğü’ nce onaylanan Gıda İşletmeleri/Kuruluşları ve/veya Gıda ile ilgili Araştırma Laboratuarlarında gerçekleştirilebilir. Staj yapılacak kuruluşun/işletmenin bulunması, öğrencinin sorumluluğundadır.
Zorunlu Yaz Stajının amacı, bütün Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin akademik kuruluşlar dışında ve eğitimlerine katkıda bulunacak şekilde pratik, teknik, ve idari bilgi ve tecrübe kazanmalarıdır.
Zorunlu Yaz Stajı Yönetmeliği ve gerekli evraklar için tıklayınız.