HIZLI ERİŞİM
Laboratuvarlarımız

Et ve Et Ürünleri Araştırma Laboratuvarı

Bu laboratuvarda et kalitesi, muhafaza yöntemleri, et ürünleri işleme teknolojisi (köfte, sucuk, pastırma vb.) ve su ürünleri işleme teknolojisi konularında araştırma projeleri yürütülmektedir.

 

Enstrümental Gıda Analiz Laboratuvarı

Bu laboratuvarda et ürünleri ve bazı gıdalar için entrümental analizler (viskozite ölçümü, spektrofotometrik ölçümler) yürütülmektedir.

 

Gıda Mikrobiyolojisi ve Süt ve Süt Ürünleri Araştırma Laboratuvarı

Bu laboratuvarda gıdalarla ilgili çeşitli patojen ve bozulma etmeni bakteriler, gıda küfleri, süt sanayinde kullanılan starter kültürler ve bakteriyofajlar, probiyotik bakteri konularında araştırma projeleri yürütülmektedir. 

 

Meyve-Sebze Teknolojisi Araştırma Laboratuvarı

Bu laboratuvarlarda meyve, sebze ve ürünlerinde fenolikler, karotenoidler, antosiyaninler gibi bileşiklerin tespit edilmesi ve çeşitli ürün geliştirme çalışmaları ve raf ömrü ile ilgili araştırma projeleri yürütülmektedir.

 

Meyve-Sebze Teknolojisi Ön Hazırlık Laboratuvarı

Bu laboratuvarda bazı gıdalarda yapılacak analizler için ön hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.

 

Yemeklik ve Uçucu Yağ Araştırma Laboratuvarı

Bu laboratuvarda bitkisel yemeklik yağ kimyası ve teknolojisi ve uçucu yağlar konularında araştırmalar yürütülmektedir.

 

Tahıl ve Tahıl Ürünleri Araştırma Laboratuvarı

Bu laboratuvarda tahıl (buğday, arpa, yulaf gibi) ve tahıl ürünlerinde (ekmek, makarna, bisküvi gibi) fizikokimyasal, fiziksel, kimyasal analizlerin yapıldığı cihazlar ile başlıca ekmek ve diğer fırıncılık ürünleri gibi ürünlerin üretildiği cihazlar bulunmakta ve bu ürünlerde yapılan analizler yürütülmektedir.

 

Toplantı ve Seminer Salonu

Bölümümüz toplantıları, Yüksek Lisans ve Doktora seminerleri bu alanda gerçekleştirilmektedir.


69642
Öğrenci
390251
Mezun
3160
Akademik Personel
4365
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu