HIZLI ERİŞİM
Program Çıktıları

Selçuk Üniversitesi Gıda Mühendisliği Program Çıktıları

  1. Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü temel bilgi birikimine sahiptir ve bu bilgileri gıda mühendisliği problemlerinin çözümünde uygulayabilir.
  2. Karmaşık gıda mühendisliği problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisine sahiptir; bu süreçte uygun analiz ve modelleme yöntemlerini seçer ve uygular.
  3. Gıda üretim sistemlerini, süreçlerini ve cihazlarını gerçekçi kısıtlar altında tasarlayabilir ve modern tasarım yöntemlerini kullanabilir.
  4. Gıda mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemlerin çözümü için modern teknikleri ve bilişim teknolojilerini etkin bir şekilde seçer ve kullanır.
  5. Gıda Mühendisliği alanında karmaşık mühendislik problemlerinin veya disipline özgü araştırma konularının incelenmesi için deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi kazanır.
  6. Bireysel çalışma yanında disiplin içi ve disiplinler arası takımlarda etkin biçimde çalışabilme becerisine sahip olur.
  7. Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma ile açık ve anlaşılır talimat alma ve verme becerisine; etkin rapor yazma, yazılı raporları anlama ve etkin sunum yapabilme yeteneğine ve en az bir yabancı dil bilgisine sahip olur.
  8. Yaşam boyu öğrenme gerekliliğinin farkındadır; gıda alanındaki bilgiye erişebilir, teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip ederek kendini sürekli yeniler.
  9. Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahiptir, etik ilkelere uygun davranır ve gıda mühendisliği ile ilgili standartlar hakkında bilgiye sahiptir.
  10. Proje, risk ve değişiklik yönetimi gibi iş hayatındaki uygulamalar ve sürdürülebilir kalkınma hakkında bilgi; girişimcilik ve yenilikçilik hakkında farkındalık kazanır.
  11. Gıda Mühendisliği uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ve çağın Gıda Mühendisliği alanına yansıyan sorunları hakkında bilgi ve Gıda Mühendisliği çözümlerinin hukuksal sonuçları konusunda farkındalığa sahiptir.

68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu