HIZLI ERİŞİM
Açık Erişim Dergiler

Erişim Linki

Açık erişimli bilimsel dergilerde yayınlanan, tam metin makaleler yer alır. 11428 dergideki makalelere erişim olanağı bulunur. Bugüne kadar 3067028 makale arşivlenmiştir.

 

Erişim Linki

(TÜBİTAK popüler bilim dergilerinin tüm arşiv sayılarını ücretsiz erişim sağlayabilirsiniz)

Erişim Linki

Türkçe ara yüz ile araştırma yapılarak 30 milyondan fazla patent dokümanına ulaşılabilen bir veri tabanıdır.

Erişim Linki

Free Medical Journals tıp alanında ücretsiz veritabanıdır.

Erişim Linki

1976’dan günümüze ABD patentleri.

Erişim Linki

Genamics JournalSeek, 68411 derginin içeriği, konusu, yayınevi, kısa adı ve ISSN’i hakkında bilgi veren ve dergilerin web sayfalarına bağlantılar içeren bir on-line veritabanıdır. Türkiye’de yayınlanan bazı tıp dergilerine ait bilgiler de içermektedir.

Erişim Linki

IBM tarafından yayınlanan bilgisayar ve ağ sistemleri konularını içeren dergilere erişebilirsiniz. Bu dergiler arasında Business Optimization, IBM System z9, Systems Biology, Advanced Silicon Technology, Exploratory Systems Research, Spintronics, IBM BladeCenter Systems, POWER5 and Packaging gibi yayınlar bulunmaktadır.

Erişim Linki

OpenJ-Gate on-line olarak 4362 dergiye erişim sağlayan ortak bir platformdur. Konu başlığına göre arama ve dergi sıralama özellikleri mevcuttur.

Erişim Linki

Akademik Dizin Türk bilimsel dergilerinin tanınırlığını ve atıf sayısını arttırmak amacıyla, SCOPEMED ve INDEX SCHOLAR tarafından ücretsiz sunulan, GESDAV tarafından yürütülen bilimsel bir hizmettir.

Erişim Linki

Bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 3,224 e-kitaba ve 7 e-dergiye erişim sağlar.

Erişim Linki

İktisadi ve ilgili bilimler alanında 3.500 dergi ve 5.000 ön makale içermektedir.

Erişim Linki

Çeşitli bibliyografik kaynaklarda yer alan dergi adlarına ait kısaltma listeleri

Erişim Linki

304.014 taranabilir çalışma tablosu, makale ve yazılım dokümanından 206.521’ine ücretsiz olarak erişim mümkündür.

Erişim Linki

Su ürünlerinin bilimsel yönüyle ilgilenen araştırmacılar ve akademisyenler için bilimsel açık erişim portalı. Ayrıca “ Journal of FisheriesSciences.com” dergisi de online erişime aynı site üzerinden açılmış olup dergide çıkacak olan makaleler hakemlerin onayı ile pdf formatında yayınlanmakta ve okuyucuların erişimine ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Erişim Linki

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından Eylül 2013 tarihinden itibaren yürütülmeye başlanan DergiPark Projesi ile ulusal akademik dergilerin kalitesini ve uluslararası etkisini artırmak amacıyla elektronik ortamda bir dergi yönetim sistemi kurulmuş ve dergi barındırma hizmeti verilmeye başlanmıştır. Proje, 100 akademik dergiye davet gönderilerek başlamış, zamanla Türkiye'deki tüm akademik dergileri kapsaması planlanmıştır.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu