HIZLI ERİŞİM
Eser İstek ( Kitap Siparişinde Bulunma ) Nasıl Yapılır ?

Aşağıda belirtilen adımları izleyerek, kütüphanemizde bulunmayan kaynakları satın alma (mali kaynak) istekte bulunabilrsiniz.

1. Adım: Öncelikle http://kutuphaneotomasyon.selcuk.edu.tr/yordambt/yordam.php adresine giriş yapınız.

2.Adım :Açılan Sayfada ‘Oturum  Aç’ ikonunu tıklayınız. Üye Kodunuz; öğrenci iseniz öğrenci numaranız, Akademik personel yada idari personel iseniz sicil numaranız veya mail adresinizin @selcuk.edu.tr den önceki kısmını kullanarak giriş yapınız.  Şifreniz; Ödünç Verme Bölümünde belirlemiş olduğunuz karakterlerdir.

3.Adım : Oturum açtıktan sonra sol üst köşede bulunan seçenekler (≡) simgesine tıkladığınızda isminizin yazılı olduğu alan  karşınıza gelir. Üye işlemleri altında bulunan menüden, ‘Eser İstek’ alanını seçiniz.

4. Adım :  Açılan sayfada; her bir eser için ayrı ayrı eser adı, ISBN numarası, yazar/sorumlu adı, yayınevi-yayın tarihi, dili ve kaçıncı baskısı olduğu ile ilgili alanları doğru bir şekilde doldurmanız, tam olarak istediğiniz yayının kütüphanemize alınmasını sağlayacaktır. (ISBN yazarken, sayı aralarında (-) veya ( ) boşluk kullanmayınız.)

5. Adım : Yayınla ilgili bilgileri girerek ‘kaydet’ butonuna tıklayınız. İstediğiniz yayının koleksiyonda bulunup bulunmadığı ile ilgili bilgiler, sistem tarafından ekrana gelecektir.

6. Adım: İstemiş olduğunuz yayınları girdikten sonra, ‘Listemi göster’ ikonundan, yapmış olduğunuz isteklerin tamamını görebilir, isteğiniz üzerinde gerekli düzeltmeleri yapabilir veya isteği silebilirsiniz.

7.Adım: Eser İstek yapılan kaynakların satın alma işlemleri tamamlanıp, kütüphaneye ulaştığında ve teknik işlemleri gerçekleştirilip raf hizmetlerine açık hale geldiğinde kütüphane web sayfamızdan duyurusu yapılmaktadır.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu