HIZLI ERİŞİM
Deneme Veri Tabanları

Kullanım Kuralları:

Abone olunan veya deneme erişimi sağlanmış elektronik dergi ve veritabanlarından sistematik makale veya bibliyografik bilgi indirilmesi, kütüphanelerin yayınevleri ile yaptıkları lisans anlaşmalarına aykırı hareket anlamına gelmekte ve bu uygulamanın tüm sorumluluğu ilgili Üniversite Kütüphanesine ait olmaktadır. Bu durumda yayınevleri elektronik erişimi kapatmakta ve bundan tüm kullanıcılar zarar görmektedir. Makale veya Bibliyografik kayıt download edilmesi sırasında 3. parti yazılımlar kullanmak ( Getright, Flashget, Akıllı Robot v.b.) Sistematik download ( bir derginin, kitabın  veya veritabanının tüm kayıtlarının aynı makinadan download edilmesi ) Telif Hakları Kanunlarına göre tüm Dünyada yasaktır.

Ayrıca her veritabanın içeriğinde de ilgili uyarılar yapılmış olup, kullanım sırasında riayet edilmesi gerekmektedir.

Veri Tabanı Adı

  Abonelik Durumu

   İçerik  Türü

İçerik
CINAHLDenemeTam MetinCINAHL® indeksinde en çok okunan ve kullanılan, en kaliteli dergilerin bir çoğunu tam metin olarak erişime sunan CINAHL® Complete veri tabanı; hemşirelik, ebelik, hasta bakımı, destek sağlık bilimleri ve ilgili diğer tüm alanlar için yayımlanan temel dergileri içeren, bu disiplinler için hazırlanmış dünyadaki en kapsamlı tam metin veri tabanıdır. Hemşirelik ve ilgili sağlık disiplinlerini eksiksiz şekilde kapsayan veri tabanı, Critical Care Nurse, British Journal of Nursing, Journal of Trauma Nursing, Health Expectations ve Radiologic Technology gibi en önde gelen dergilerin birçoğunu gecikmesiz ve tam metin olarak içermektedir. Tam metin arşiv kapsamı 1937’ye yıllara kadar uzanan CINAHL Complete, sunduğu hemşirelik, hasta bakımı ve benzer sağlık literatürü ile bu alanlara yönelik bölümleri bulunan üniversiteler için en temel kaynaktır.
Nursing Reference Center Plus DenemeVideo

      Kanıta dayalı metodoloji ile hemşireler için özel olarak tasarlanmış olan Nursing Reference Center Plus veri tabanı, hemşirelerin, sorulara hızlı bir        şekilde cevap verebilmesi, bakım  planlarına hızlıca erişebilmesi ve ilgili eğitim videolarını kolayca bularak hemşirelik becerilerini                                    güçlendirmesini   sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Geniş kapsamıyla, hemşirelik bölümleri  için temel bir kaynak olan Nursing                                      Reference Center Plus, 2018  KLAS:  Software & Services raporunda Klinik Karar Destek – Hasta Başında Bakım Klinik Referansı                                alanında   2018 KLAS Kategori Lideri  seçilmiştir.

      İçeriğinde bulunan kaynaklardan bazıları:

  • Hasta bakım planları
  • Videolar ve görseller
  • Hemşirelik beceri listesi
  • Hemşirelik referans kitapları
  • Hemşirelik yönetimi ve liderlik konuları
  • Hemşirelik yasaları ve risk yönetimi
  • Sürekli eğitim modülleri
  • Hasta eğitim kaynakları
  • Temel konular
  • Ve daha fazlası

Rosetta Stone


DenemeDiğer

Rosetta Stone; konuşma, yazma, okuma ve anlama yeteneklerini geliştirmeye yardımcı bir araçtır. Rosetta Stone’a giriş işlemleri sırasında selcuk.edu.tr uzantılı e-posta adresi ile giriş yapılmalıdır. Üniversite IP’leri üzerinden ya da uzaktan erişim ayarları yaparak giriş yapılması gerekmektedir. Kayıt olmak için aşağıdaki linke tıklayınız ve “Register” butonundan kayıt olunuz. Karşınıza gelen ekranda ad, soyad, e-posta adresi bilgileri sorulacaktır. Bilgilerinizi girip “Register” butonuna tıklayınız.

Rosetta Stone deneme erişim adresi: https://bit.ly/rosettadeneme
Rosetta Stone Mobil Uygulama Erişim Kılavuzu: https://youtu.be/Vya2d-zCBdE

Rosetta Stone Mobil Uygulama - İndirme ve Yetkilendirme https://eis1.my.salesforce.com/sfc/p/#1H000000P2eP/a/1H000000Ul8O/s4gOoK7UpeAkhwcJ1UHTv23SeM4AgJDMbazK62EPqHw
İçerdiği diller: Afganca, Almanca, Arapça, Çince, Dari Farsçası, Endonezya Dili, Farsça, Filipin Dili, Flemenkçe, Fransızca, Hintçe, İbranice, İngilizce (Amerikan), İngilizce 


* İstenilen veri tabanına ulaşmak için veri tabanı ismine tıklayınız.

* Daha fazla bilgi için kutuphane@selcuk.edu.tr ' den ulaşım sağlayabilirsiniz.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu