HIZLI ERİŞİM
Yetkim

Veri tabanı İsmi

Açıklamalar

ACS Publications

Karşınıza çıkan sayfada sağ üst taraftaki “Find my institution” bağlantısını ya da makale başlığının altındaki  “Access Through …” bağlantısını takip etmelisiniz. Gelen sayfada üniversitenizi arayıp seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise makalenin tam metnine erişebilmelisiniz. Ayrıca sağ üst tarafta “Access provided by …” şeklinde üniversite adınızı görmelisiniz.

CAB Direct

Karşınıza çıkan sayfada sağ üst köşedeki “Login” bağlantısını takip etmelisiniz. Gelen sayfada “Log in via your Institution” bağlantısını izleyip tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise arama sayfasına tekrar yönlendirilmelisiniz. Ayrıca arama formunun hemen alt sol tarafında üniversitenizin ismini görmelisiniz (You are signed in as: … Signedin via: Shibboleth şeklinde).

Eğer bir hata mesajı alıyorsanız, ya da üniversite adı hiç görünmüyorsa ya da sayfada farklı bir kurumun adını görüyorsanız bir sorun olabilir. Lütfen, yaşadığınız problemi detayları ile yetkim@ulakbim.gov.tr adresine iletin.

Cambrige Core

Karşınıza çıkan sayfada sağ üst taraftaki “Institutional Login” bağlantısını ya da Öz/Abstract’ın hemen üzerindeki “Get Access >> Institutional login >> Login” bağlantısını takip etmelisiniz. Gelen sayfada üniversitenizi arayıp seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise makalenin tam metnine erişebilmelisiniz. Giriş yapabildiyseniz “You are successfully logged in via your institutional account.” mesajı görmelisiniz. Ayrıca sağ üst tarafta “Access provided by” menüsünün altında üniversitenizin ismini görmelisiniz.

EBSCOHOST

Karşınıza çıkan sayfada “Institutional Login” bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Bazen kurum seçtikten sonra ana sayfaya tekrar yönlenebilirsiniz, lütfen tekrar “Institutional Login” bağlantısını takip edin.

Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında EBSCOhost tarama ekranına erişmelisiniz. Ayrıca sayfanın orta üst kısmında üniversitemizin ismini/logosunu veya EKUAL logosunu görmelisiniz.

Emerald Premier eJournal

Karşınıza çıkan sayfada “Access through your Institution” bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise makalenin tam metnine erişebilmelisiniz. Ayrıca sayfanın sol üst kısmında üniversitenizin ismini görmelisiniz (Welcome … şeklinde).

IEEE Xplore Karşınıza çıkan sayfada “Institutional Sign In” ya da “Sign in to Continue Reading” bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise makalenin tam metnine erişebilmelisiniz. Ayrıca sayfanın orta üst kısmında üniversitenizin ismini görmelisiniz (Access provided by … şeklinde).

JSTOR Archive Journal Content

Karşınıza çıkan sayfada “Log in through your library” bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise makalenin tam metnine erişebilmelisiniz. Ayrıca sayfanın orta üst kısmında “Access provided by …” şeklinde ya üniversite adınızı ya da EKUAL görmelisiniz.

ProQuest Dissertations & Theses

Karşınıza çıkan sayfada “Daha fazla özelliğe erişmek için. kitaplığınız yoluyla oturum açın”/”Log in through your library to access more features.” bağlantısını takip etmelisiniz. Gelen Formda da “Daha fazla erişim seçenekleri >>> Kurumunuzun yerel kullanıcı girişi”/”More access options >>> Use your institution’s local login” seçmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise tarama sayfasına yönlendirilmelisiniz. Ayrıca sayfanın orta üst kısmında “Erişimi sağlayan …”/”Access provided by …” şeklinde üniversite adınızı görmelisiniz.
Springer  Karşınıza çıkan sayfada Öz (Abstract)’ün hemen altındaki
“access via your institution.” bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı
kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik
sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi
sonrasında ise makalenin tam metnine erişebilmelisiniz. Ayrıca sayfanın
en alt kısmında üniversitenizin ismini görmelisiniz (Erisiminiz TUBITAK
ULAKBIM Tarafindan Saglanmaktadir (3001744230) – Tubitak Ulakbim OJA
(3000526817) – … şeklinde).
Springer Nature – Nature Karşınıza çıkan sayfada “Access through your institution”
bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi
üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna
yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise
makalenin tam metnine erişebilmelisiniz. Ayrıca sayfanın sağ üst
kısmında üniversitenizin ismini görmelisiniz (You have full access to
this article via … şeklinde).
Taylor & Francis Online Karşınıza çıkan sayfada “Access through your institution” bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise makalenin tam metnine erişebilmelisiniz. Ayrıca sayfanın orta üst kısmında üniversitenizin ismini görmelisiniz (Access provided by … şeklinde).
Web of Science Karşınıza çıkan sayfada “Institutional Sign In” başlığı altından “YETKİM – Turkish Federation” bağlantısını takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz. Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise Web of Science tarama ekranına erişebilmelisiniz. Ayrıca sayfanın orta alt kısmında ULAKBİM ya da üniversitenizin ismini görmelisiniz.
Wiley Online Library Karşınıza çıkan sayfada “Access through your institution” bağlantısını
takip etmelisiniz. Tanımlı kurumlar arasında kendi üniversitenizi
seçtikten sonra, kurumsal kimlik sunucusuna yönlendirilmelisiniz.
Kullanıcı adı ve parola girişi sonrasında ise makalenin tam metnine
erişebilmelisiniz. Ayrıca sayfanın sol üst kısmında EKUAL logosunu ya da
üniversitenizin ismini/logosunu görmelisiniz (logo üstüne farenizi
götürdüğünüzde üniversite adınız görünebilir).

68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu