HIZLI ERİŞİM
Satın Alma Veritabanları

Erişim Linki

Bibliyografik

Tam Metin

Akademik Sunum üniversite eğitimi sırasında kullanılabilecek 10.000’den fazla sunumu içeren bir veri tabanıdır. Çoğunluğu lisans ve lisansüstü dersleri ve bu derslerin konularını kapsayan sunumlar konularına göre sınıflandırılmıştır. Akademik sunum, bir veri tabanı olarak sunumu barındırmanın yanında sunumların online/uzaktan eğitim sırasında kolayca gösterimi/kullanımı ve öğrenciler ile paylaşımını da sağlar.

Erişim Linki

Bibliyografik

Tam Metin

Akademia Sosyal Bilimler İndeksi veya kısaca ASOS Index, Sosyal bilimler alanında basılı veya elektronik ortamda, süreli yayın ilkelerine bağlı olarak düzenli ve hakemli dergileri tarayarak elektronik ortama aktaran profesyonel bir indeksleme çevrimiçi veritabanıdır..

Erişim Linki

Abone

Tam Metin

Alman Hukukunda yer alan yasalara, serhlere, hukuksal olaylara ve makalelere tam metin erişim sağlayan Almanca bir veri tabanıdır. Kapsamında 500 adet tam metin kitap, 118 adet tam metin profesyonel hukuk dergisi,1.000.000'dan fazla mahkeme kararı, yasalar, kukuk yorumları, tüm federal tüzükleri, eyalet tüzükleri yer almaktadır.

Erişim Linki

Bibliyografik

Tam Metin

BookCites Türkiye merkezli yayıncıların yayımladığı kitapları temel alan bir atıf dizinidir. Böylece Türkiye merkezli yayıncılar tarafından yayımlanan binlerce kitabın ve hakemli konferanslar/sempozyumlar sonucu yayımlanan akademik kitaplarda bulunan atıfları kapsamayı amaçlar.BookCites aynı zamanda akademik bir veri tabanıdır. Kullanıcı tek arama panelinden binlerce kitap ve kitap bölümü içerisinden arama yapabilir. BookCites ile araştırmacılar açık erişimli kitapların tam metinlerine de kolaylıkla ulaşabilirler.

Erişim Linki

Abone

Tam Metin

Elsevier yayınevine ait ClinicalKey aranılan klinik bilginin bulunmasını ve uygulanmasını kolaylaştırarak klinik kararları destekleyen bir klinik arama motorudur.Clinical Key veritabanı içinde 37 tıbbi uzmanlık alanı yer almaktadır. Doody Core Titles E-Kitap listesi içinde yer alan Elsevier kitaplarının %95’inden fazlası Clinical Key kapsamı içinde bulunmaktadır.

Erişim Linki

Satın Alma

Tam Metin

Multidisipliner

Erişim Linki

Abone

Yazılım

EndNote kişisel bilgi veritabanlarınızı oluşturarak, bibliyografik bilgileri (örneğin makaleleri, kitapları, dergileri, katalogları, görsel verileri vb.) saklamanıza, düzenlemenize, taramanıza ve paylaşmanıza olanak sağlayan ve makale yazım sürecinizde 5000’in üzerinde farklı bibliyografya stili ile (APA, Harvard, MLA, Turabian v.b.) atıf, şekil ve referanslarınızı düzenlemenize yardımcı olan özel bir veritabanı bibliyografya yazılımıdır.

Erişim Linki

Abone

Tam Metin

Yargıtay Kararları, Danıştay Kararları, Anayasa Mahkemesi Kararları, AİHM Kararları, T.C. Mevzuatı, T.C. Mevzuatı Grupları, Hukuk Bibliyografyasi, Resmi Gazete, Kanun Tasarılarını içermektedir.

Erişim Linki

Abone

Tam Metin

İdealOnline Süreli Yayın Elektronik Veritabanı,Tarih, Dil ve Edebiyat, Sosyoloji, Siyasal Bilimler, Eğitim, Kültür& Sanat, Müzik, Sağlık Bilimleri, Ekonomi& Finans, Mühendislik, Psikoloji, Hukuk gibi alanlarda akademik ve popüler dergilere elektronik erişim imkanı sağlar.Sistem içerisindeki “Kütüphanem”, “Duyuru Kaydı” ve “Bildirim Al” özellikleri ile yayın takibini en kolay hâle getirmekle birlikle, geniş filtreleme özelliğiyle de ilgili alana erişimi hızlandırmaktadır

Erişim Linki

Abone

Tam Metin

Analyze institutional productivity, monitor collaboration activity, identify influential researchers, showcase strengths, and discover areas of opportunity.Kurumsal verimlilik analizi, işbirliği etkinliğini izleme, etkili araştırmacıları belirleme, güçlü yönleri gösterme ve fırsat alanlarını keşfetme.

Erişim Linki

Abone

Tam Metin

1997’den günümüze 1422 dergiye ve 4 milyona yakın makaleye; Kimya, İşletme, Ekonomi, Finans, İstatistik, Tıp, Yaşam Bilimleri, Matematik, Veterinerlik, Diş Hekimliği, Polimer ve Materyal Bilimleri, Eczacılık , Fizik ve Astromi, Psikoloji, Eğitim Bilimleri, Mühendislik, Tarım, Akvakültür ve Gıda Bilimi, Mimarlık ve Planlama, Sanat ve Uygulamalı Sanatlar, Biyoloji, Biyoteknoloji, Biyokimya & Biyofizik, Hücre ve Moleküler Biyoloji, Bilgisayar Bilimi ve Bilişim Teknolojisi, Genetik, Coğrafya & Keşifler gibi konulara tam metin olarak erişim sağlar

Erişim Linki

Abone

Bibliyografik

Journal performance metrics offer a systematic, objective means to critically evaluate the world's leading journals.Dergi performans metrikleri dünyanın önde gelen dergilerini değerlendirmek için sistematik, objektif bir yöntem sunar.

Erişim Linki

Abone

Tam Metin

62 farklı hukuk dergisinde yer alan 23.000+ makale üzerinden arama yapılmasına ve aramaya ilişkin makalelerin kolaylıkla okumanmasına olanak sağlar.

Erişim Linki

Abone

Tam Metin

Telif hakları Legal Yayıncılığa ait olan basılı hukuk kitapları (450 +) ve 12 farklı başlıktaki hukuk dergilerinin (650 +) tüm sayılarına dijital ortamda online olarak erişilebilmektedir. Online Kütüphane erişim adresi: https://legal.com.tr/kitaplik Legalbank’tan içtihata (2.000.000 +) (Yargıtay, Danıştay, BAM, BİM vb.) mevzuata (43.000 +) (Kanun, KHK, CBK, Yönetmelik, Tebliğ vb) akademik ve uygulamaya yönelik makalelere (23.000 +) ,dilekçe ve belgelere (2.500 +) gerekçelere (400 +) online olarak erişilebilmektedir. Legalbank erişim adresi : https://legalbank.net

Erişim Linki

Abone

Tam Metin

Libdis akademisyen ve araştırmacıların akademik yayın ihtiyaçları için özelleştirilmiş koleksiyonlar sunan bir akademik veri tabanıdır. Belirli alanlarda seçkin tam metin yayınlardan oluşan koleksiyonlar ile araştırmacılarınıza eşsiz akademik kaynaklar sunabilirsiniz.

Erişim Linki

Arama Motoru

Abone

Piri, arama odaklı kurumsal olarak özelleşmiş bir keşif aracıdır. Piri, akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler için araştırılan konu hakkında birçok veri tabanını tarayarak sonuçları analiz eder ve listeler. Yapay zekâ destekli modern arama algoritmaları ile ilgili içerikleri bulmayı amaçlar.

Erişim Linki

Abone

Bibliyografik

SOBİAD (Sosyal Bilimler Atıf Dizini), Türkiye adresli 570 dergide yayınlanan 220.492 makalenin yer aldığı ve 5.047.777 atıfın bulunduğu bir veritabanıdır. Sobiad aynı zamanda Türkiye merkezli sosyal bilimler alanda en çok makalesinin bulunduğu milli bir indekstir. Sobiad veritabanında hem makale başlığında arama hem de metin içinde arama yapılabilmektedir. Sobiad, her ay düzenli olarak güncellenmekte ve dergilerin yayınlanan sayıları veritabanına eklenmektedir.

Erişim Linki

Abone

Tam Metin

Swisslex, İsviçre ve Kara Avrupası Hukukuna dayalı anlaşma, yönetmelik, talimat, karar, resmi gazete gibi geniş içeriğe sahip, güvenilir online hukuk kütüphanesidir.

Erişim Linki

Abone

Tam Metin

Turcademy Türkiye Akademik Yayınlar Platformu ile; ülkemizde akademik yayıncılık alanında öncü olan Adalet Yayınevi, Anı Yayıncılık, Dora Yayınevi, Ekin Yayınevi, Gazi Kitabevi, Müzik Eğitimi Yayınları, Palme Yayıncılık, Pegem Akademi ve Seçkin Yayıncılık'a ait 10.000'in üzerinde Türkçe akademik kitap elektronik ortamda kullanıcılarımızın erişimine açılmıştır. Hukuk, Mühendislik Bilimleri, Müzik ve Güzel Sanatlar, Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarını kapsayan nitelikli dermesi ile Turcademy platformu; kullanıcılarına; öncü ve güvenilir yayınevlerinin sağlamış olduğu Türkçe akademik içeriği, kullanıcı dostu bir ara yüz ile sunmaktadır. Erişim ile ilgili ÖNEMLİ BİLGİLER:Turcademy platformunda yer alan kaynaklara, çevrimiçi tam metin görüntüleyerek veya tam metin olarak bilgisayara indirilerek erişim sağlanabilmektedir. Bunun için üniversitemiz internet bağlantısı üzerinden (IP aralığında) erişim sağlanması gerekmektedir. Eğer uzaktan erişim sağlanmak istiyorsa üniversitemizin sağlamış olduğu PROXY/Vetis hizmetinden faydalanılmalıdır. Kampüs dışı erişim hakkında bilgi almak için https://www.selcuk.edu.tr/kutuphane/Ayrinti/4863-kampus-disi-erisim sayfasından kütüphanemizin sunduğu uzaktan erişim bilgileri görülebilir. Üniversitemiz internet ağına bağlandıktan sonra Turcademy platformunda yer alan içeriklere erişebilmek için üyelik işlemi gerçekleştirilmelidir. Üyelik işlemleri için üniversitemizin sağlamış olduğu kurumsal e-posta adresi kullanılmalıdır. Üyelik işleminden sonra e-posta adresine iletilecek olan aktivasyon işlemi gerçekleştirilmelidir. Aktivasyon işlemi sonrası içeriklere erişebilir. Turcademy kurumsal abonelik ile sağlanan bir hizmettir. Üyelik işlemi tamamladıktan sonra kullanıcı adına tanımlanan lisans ile beraber indirilen veya çevrimiçi görüntülenen kaynaklar 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri kanunu kapsamında kullandırılmakta olup, telif hakları doğrultusunda 3 gün süreyle şifreli olarak indirilebilecektir. Süre dolduğunda ilgili kaynağa çevrimdışı erişim hakkı bitecektir

Erişim Linki

Abone

Tam Metin

Klinik bilimlere yönelik kanıta dayalı; acil tıp, hematoloji, nöroloji, akciğer hastalıkları, yoğun bakım ve uyku bozuklukları gibi dallarda vaka sunumlarını içeren bir bilgi kaynağıdır. UpToDate veri tabanı, 22 Uzmanlık alanında, 6000’den fazla uzman doktor tarafından hazırlanan 10.500’den fazla konu içeriğine erişim sunmakta olan kanıta dayalı bir klinik karar destek sistemidir.


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu