HIZLI ERİŞİM
Dekan Mesajı

1975 yılında faaliyete başlayan üniversitemiz bünyesinde, 1988 yılında ilk öğrencilerini alan fakültemiz, ülkemizin 9. diş hekimliği fakültesidir.

İnsanlığa mal olmuş birçok ilim ve hikmet sahibi şahsiyete ev sahipliği ve Anadolu Selçuklu Devleti’ne başkentlik yapmış bir merkez olan Konya’da, mesleğinde yetkin birçok diş hekimi ve uzman diş hekimi yetiştirmiş olan fakültemiz, alanlarında tecrübeli ve uluslararası tanınırlığa sahip öğretim üyeleri ve akademik personelle, modern teknolojik imkanları kullanarak hizmetlerine devam eden önemli bir eğitim kurumudur.

Üniversiteler, eğitim ve öğretim yanında, akademik kadroların ve akademi dışı kamu yararına çalışan kurumların öğrencilerle ve öğrencilerin birbirleriyle etkileşimde oldukları sosyal mekanlar olmalıdır. Fakülte olarak bu bağlamda, üniversite ve resmi kurumların da  katkılarıyla, spordan iletişim becerilerinin artırılmasına, Kızılay ve Afad gibi kamu yararına çalışan kurumlarda gönüllülük faaliyetlerinden ağaçlandırma çalışmalarına, müzikten ağız sağlığı taramalarına kadar, öğrenci merkezli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye çalışmaktayız.

Milli ve evrensel insani değerlere bağlı, temel insan haklarına ve etik ilkelere saygılı hekimlerin yetiştirilmesi gayreti ile birlikte, uzun yıllardır bölgemizde çevre il ve ilçelere de hitap edecek şekilde ağız ve diş sağlığı hizmetini de devam ettirmekteyiz. Hizmet verdiğimiz hastalarımızdan aldığımız olumlu geri dönüşler de bizleri fazlasıyla sevindirmekte ve çalışma azmimizi artırmaktadır.

Başta üniversite yönetimimiz olmak üzere, fakültemize emek veren kıymetli akademik ve idari kadromuza ve aileleriyle birlikte çok sevgili öğrencilerimize teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim.




Başarı bir seyahattir, hedef değil.

Mutluluk gidilen yolun üzerindedir, yolun sonunda değil.

Yolun sonunda olsa ona varıldığında yol bitmiş ve vakit de geçmiş olurdu.

Mutlu olmanın zamanı ise bugündür, yarın değil.     

Hz. Mevlana


68093
Öğrenci
381005
Mezun
3130
Akademik Personel
4317
İdari Personel
24
Fakülte
8
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu