HIZLI ERİŞİM
Akreditasyon

Akreditasyon Nedir?

Akreditasyon, uygunluk değerlendirme kuruluşlarınca gerçekleştirilen çalışmaların ve dolayısıyla bu çalışmalar sonucunda düzenledikleri uygunluk teyit belgelerinin (deney ve muayene raporları, kalibrasyon sertifikaları, yönetim sistemi belgeleri, ürün belgelendirme belgeleri, personel belgelendirme belgeleri v.b.) güvenilirliğini ve geçerliliğini desteklemek amacıyla oluşturulmuş bir kalite altyapısıdır.

Akreditasyon kuruluşu hakkında bilgi

Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Derneği kısaca DEPAD, Diş Hekimliği Dekanlar Konseyi’nin (DDK) 2017 Mayıs ayında yapılan 15. Olağan Toplantısında oy çokluğu ile kabul edilerek oluşturulan Akreditasyon Alt Kurulu üyeleri ile çalışmalarına başlamıştır. Akreditasyon Alt Kurulu üyeleri tarafından, düzenli aralıklarla toplantılar yapılarak kurulum için gerekli alt yapı ve tüzük taslağı oluşturulmuştur. 23.05.2018 tarihinde İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne yapılan başvuruyu takiben 34-243-197 Kütük Numarası ile faaliyetlerine başlamıştır.

Fakültemiz 04 Şubat 2020 tarihinde DEPAD’a mezuniyet öncesi diş hekimliği eğitimi programlarında akredite olmak üzere başvuruda bulunmuştur. 24 Haziran 2020 tarihinde Akreditasyon başvurumuz DEPAD Yönetim Kurulu tarafından kabul edilmiş ve fakültemiz akreditasyon amaçlı değerlendirme süreci devam eden diğer 8 diş hekimliği fakültesiyle birlikte “akreditasyon adayı” statüsüne ulaşmıştır. SÜDHF Mezuniyet Öncesi Diş Hekimliği Eğitimi Öz Değerlendirme Raporu’nu 22 Ekim 2020 tarihinde DEPAD’a sunmak üzere hazırlamıştır. Fakültemiz 17 Mart 2023 tarihinde koşullu akreditasyon almıştır.

ÖZ DEĞERLENDİRME

Son yıllarda Diş Hekimliği Fakültelerinin sayı olarak hızla artması ve aynı zamanda kontenjan artışları nedeniyle tüm fakültelerde diş hekimliği eğitiminde ortak asgari standartlar belirlenmesi ve karşılanması yönünde zorunlu bir gereksinim ortaya çıkmıştır. Öz değerlendirme raporu (ÖDR), fakülte öz değerlendirme kurulu tarafından hazırlanan akreditasyon değerlendirilme süreci kapsamında Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Derneği- Ulusal Diş Hekimliği Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu (DEPAD-UDEPAK) ve ziyaret ekibi üyelerine, değerlendirilen eğitim programının yapısı ve süreçlerinin ulusal standartlara uyum düzeyini anlatan ana belgedir. Öz değerlendirme raporu, fakültemizin ulusal akreditasyon standartları rehberliğinde kendi eğitim programındaki güçlü ve gelişime açık yönlerini tanımasına ve iyileştirme süreçleri başlatmasına katkı sağlarken belgelendirme, hesap verme, şeffaflık, paydaşlarla işbirliği, kalite güvencesi kültürünün yaygınlaşması ve içselleşmesini katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda değerlendirme ziyareti öncesinde UDEPAK ve ziyaret ekip üyeleri için akreditasyon başvurusu yapan fakültemiz hakkında öz değerlendirme raporu bir ön bilgi sağlamaktadır. Fakültemiz Öz değerlendirme Kurulu tarafından hazırlanan öz değerlendirme raporu; DEPAD-UDEPAK’ın yayınladığı 2020 yılı “Mezuniyet Öncesi Diş Hekimliği Eğitimi Programı Öz Değerlendirme Raporu Hazırlama Kılavuzu” rehberliğinde hazırlanmıştır. Bu standart kapsamında 8 ana başlık, 38 Temel Standart (TS) ve 16 Gelişim Standardı (GS) olmak üzere toplamda 54 ulusal standart yer almaktadır.

ÖZ DEĞERLENDİRME RAPORU (2022 Revizyonu)

ÖZ DEĞERLENDİRME RAPORU 2020

DEPAD Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ziyaret Sonrası Raporu

Bölüm Akreditasyon Komisyonu

Program Öğretim Amaçları

Program Çıktıları

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Misyon, Vizyon, Temel Değerler ve Kurumsal Amaçlar Değerlendirme Anketi (Eski)

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Misyon, Vizyon, Temel Değerler ve Kurumsal Amaçlar Değerlendirme Anketi (Yeni)

 


68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu