HIZLI ERİŞİM
Politikalar

Kalite Politikası

Sağlıkta Kalite Standartları ve Üniversitemizin belirlenen kalite ilkeleri doğrultusunda; ağız ve diş sağlığı hizmetini, donanımlı personel ile hasta ve çalışan memnuniyetine duyarlı, güvenli sağlık hizmeti veren; akademik ve idari yapılanmayı sürekli iyileştiren, etik değerlere bağlı, iç ve dış paydaşlarla birlikte kalteyi artırıcı uygulamalarla hizmette kaliteyi sağlamaktır.

Eğitim Politikası

Fakültemizin eğitim-öğretim politikası; Türkiye’ye kaliteli eğitim almış kendi değerlerini özümseyen, evrensel değerlere açık, bilimsel anlayışa sahip, görevine bağlı, mesleğinde başarılı, özgüveni yüksek, kendisi ve çevresiyle barışık, etik ve akademik değerlere bağlı diş hekimleri, uzmanlar ve akademisyenler yetiştirmektir.

Araştırma Politikası

Üniversitemizde araştırma ve geliştirme yetkinliğinin iyileştirilmesi için '' Yüksek nitelikli, yenilikçi ve toplumsal ve uluslararası katkılar sunan araştırma faaliyetleri geliştirmek '' amaçlanmıştır. Fakültemizde bu doğrultuda çeşitli kurul ve komisyonları, akademik birimleri, uygulama ve araştırma merkezleri, koordinatörlükleri ve ilgili idari birimleriyle uyumlu olarak iş birliği içerisinde çalışmaktadır. 

Toplumsal Katkı Politikası

Üniversitemizde “katılımcı ve paydaş işbirliğine dayalı bir yönetişim, öğrenci odaklılık, doğaya duyarlılık, farkındalık yaratan sosyal sorumluluk bilinci ve etik değerlere bağlılık” amacıyla toplumsal katkı alanındaki stratejik amaçlar belirlenmiştir. Fakültemizde bu amaçların gerçekleşmesine yönelik toplum sağlığı, çevre, özel gereksinimli ve engelli bireyler, araştırmaları konularında birim temsilcilerinin katılımıyla yeni oluşumların aktif hale getirilerek bu yöndeki faaliyetlerin donanımsal ve akademik yaygınlığının artırılmasıdır.

Uluslararasılaşma Politikası

  • Uluslararası öğrenci sayısını artırmak, öğrencilerin geldikleri ülkeleri çeşitlendirmek,
  • Mezunların uluslararası iş piyasasında rekabet gücünü arttırmak,
  • Öğrencilerin, akademik ve idari personelin yabancı dil becerilerini geliştirmek,
  • Öğrencilerin, akademik ve idari personelin yurtdışı öğrenim görme, staj ve eğitim alma hareketliliğini tüm programlara yaygınlaştırmak ve sayılarını artırmak,
  • Uluslararası endekslere giren yayın ve atıf sayısının artırmak,
  • Uluslararası ortaklı bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetleri artırmak,
  • Uluslararası üniversite sıralamalarında üst seviyelerde yer almak,
  • Araştırma projelerinin yayın/lisans/patent gibi çıktılarının uluslararası düzeyde tanınırlığını artıracak faaliyetleri teşvik etmek,
  • Araştırma- geliştirme çalışmaları ve projelerde uluslararası fonlardan yararlanma oranlarını arttırmaktır.

68688
Öğrenci
390398
Mezun
3154
Akademik Personel
4354
İdari Personel
24
Fakülte
7
Enstitü
5
Yüksekokul
22
Meslek Yüksekokul
53
Araştırma Merkezi
187
Öğrenci Topluluğu